- 6 Ocak 2015
- 2.212
- 1.209
- 133
- 35
- Konu Sahibi ikincielci
-
evet bilgiler için teşekkür ederiz :) burada dolanırken ASEL ismini gördüm çok beğendim. Yakıştırdım da şimdilik bunda karar kıldık gibi :)Ilk ismi Miraç olacaksa ikinci ismi kesinlikle Esra veya İsra olmalı.
Miraç gecesi iki aşamadan oluşuyor:
1. Peygamber efendimizin Mescid-i Aksa'ya gece yolculuğu. Bu yolculuğa Esra/Ìsra adı verilir.
2. Peygamber efendimizin göğe yükselişi. Buna Miraç adı verilir.
Miraç AylaAsel genelde kızlara verilse de erkeklere de verildiğini gördüm.
Miraç da üniseks bir isim, genellikle erkeklere veriliyor.
Miraç Asel'in kız olduğu ilk bakışta anlaşılmıyor.
Bence 2. isim net bir kız ismi olmalı
Miraç Esra
Miraç Ezgi
Miraç Öykü
Miraç Aslı
Miraç Merve
Miraç Ebru
Miraç Eda
Miraç Ayla
Muhammed suresinde 'baldan ırmaklar' tamlamasında geçiyor Asel, ama dediğiniz şu olabilir; ecrin aleyna gibi ayağa düşer çok kullanılır sıkıcı olur :) ona da birşey diyemedim şimdi. Çok beğendim forumda biri yazmıştı ayrılamıyorum ama fikirlere hala açığız daha 5 ay var :)Asel sonra ecrinler aleynalar gibi anlami kotuymuslerin arasina girmesindeesaglikla gelsin.
Kadında duymadıysanız öyle gelmiş olabilirMirac erkek ismi gibi. Bir kiz ismi zarifligi yok. :))))))
Olabilir bölgesel de değişiyor ben kız da var erkek de duydumDayımın oğlu miraç ismini oğluna koydu. Ben de hiç kızda duymadım
siz erkekte duyduğunuz için çağrıştırmıyor olabilir :) kadında duyanlar çok beğeniyor. Asel i de iyi araştırdık teşekkür ederim öneriler için :)Mirac ailede de koyan oldu ve de ogrencim de var, ikisi de erkek :)
Kiz da duymadim hic ve ayrica soylenisi kiz ismini cagristirmiyor bence.
Asel hic duymadim. Iyi arastirdiniz mi anlamini?
Bi ara Ecrin, Tusem, Aleyna patlamasi vardi, aa anlamlari kotuymus dendi. Koyan tanidiklarim pisman oldular.
Isim konusu dikkat istiyor gercekten.
Onerilerim: Inci, Ece, Asli, Almila, Ezgi, Beste, Beren.
Hayirli dogumlar dilerim. :)
Başınız sağolsun çok üzüldüm. Cennette minik bi kuşunuz var artık Allahım sabır versin çok zor düşünmesi bileGüzel kızımız Miraç Asel imizi 7 kasım da doğumda kaybettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?