• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Kizima hak ettigi ismi bulamiyorum lütfen yardim edin....

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

kirikkalpli32

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2011
8
0
36
Almanya
Arkadaslar Merhaba,
Sitede cok yeniyim, öncelikle hepinize iyi günler diliyorum...

Bundan 3 Sene önce cok önemli bir Kalp rahatsizligi ve acik Kalp Ameliyati gecirdim, Ocak ayinin sonundada ikinci Ameliyatimi oldum, aslinda Doktorlarin bana söyledigi aldigim ilaclarin cok agir oldugundan kesinlikle Hamile kalamam, eger bir hamilelik yasarsam ya bebek ya ben yada ikimizin sonu mutlaka ölüm ile sonuclanir dediler. ve Kesinlikle Hamileligi yasakladilar.

Herseye ragmen korumalara ve aylik regl görmelerime ragmen, hamileligimin 3.5 ayinda teshisi kondu, ve Doktorlar ikiye ayrildi "Alinmali" diyenler ve "Alinmamali" diyenler olarak. Psikololglar, Kardiologlar,jinekolog, Hematolog ve Human Genetic ciler olarak hergün bir sevinci bir hüzünü yasatip durdular, 4 aylik oldugunda aldirilmasi yoksa benim hayatimin tehlikeye atilacagini, zaten Bebeginde Cok büyük hasarlar aldigini eger Dogsada hic bir sekilde saglikli bir bebek olamiycagini mutlaka ve mutlaka sakat bir bebek olacini ve buyüzdende hayatimi tehlikeye atmamami aldirmak gerektiginin kararina varildi. Normal Dogum yapilacagi bebegin cok büyük oldugunu ve kürtaj olamiycagi söylendi, dizilerdeki gibi hic inanmazdim fakat Dogum ve kürtaj günü ayaklarim geri adim atti ve ben gidemedim.. Bu Bebegin okadar zaman hayata Baglandigini onun canini alma kararinin Bana düsmedigini herseyin taktir ilahi oldugunu düsünüp tam Beraat kandilinde böyle bir aciyi yasayamacagimdan dolayi vazgectim.. Bebegime hayatini bagisladim bir nevi... ne zor degilmi??
Ben suan 27. Haftamdayim cok sükür ne ben öldüm simdiye kadar nede bebegim.. ve bebegimde görünürde hic bir hasar teshis edilmedi... belki saglikli bir bebegin cani alincakti.. ama tabiki sonu bekliyorum, dogmadan hicbir sevinci yasayamiyorum, psikolojim cok kötü, korkular icinde yasiyorum... Lütfen Bebegim ve benim icin sizlerde dua edin, buna cok ihtiyacimiz var.

Suan Bebegimize bir isim düsünüyoruz, ve ismin kendini anlatmasi gerektigini düsünüyorum. Modern ve ya Eski farketmez anlami güzel olsun, ona uysun yasamak icin nasil savaslar verdigini ismi bile anlatsin istiyorum. lütfen bana yardimci olun, tavsiyede bulunabilirmisiniz.

Aslinda benim begendigim bir kac isim var fakat anlamlari uymuyor.

Mesela:
Elizan
Mira
Melek
Esila

aklim durdu resmen.

yardim yardim..... :43:

Sevgilerimle...

Arkadaslar Merhaba,

Bundan 3 Sene önce cok önemli bir Kalp rahatsizligi ve acik Kalp Ameliyati gecirdim, Ocak ayinin sonundada ikinci Ameliyatimi oldum, aslinda Doktorlarin bana söyledigi aldigim ilaclarin cok agir oldugundan kesinlikle Hamile kalamam, eger bir hamilelik yasarsam ya bebek ya ben yada ikimizin sonu mutlaka ölüm ile sonuclanir dediler. ve Kesinlikle Hamileligi yasakladilar.

Herseye ragmen korumalara ve aylik regl görmelerime ragmen, hamileligimin 3.5 ayinda teshisi kondu, ve Doktorlar ikiye ayrildi "Alinmali" diyenler ve "Alinmamali" diyenler olarak. Psikololglar, Kardiologlar,jinekolog, Hematolog ve Human Genetic ciler olarak hergün bir sevinci bir hüzünü yasatip durdular, 4 aylik oldugunda aldirilmasi yoksa benim hayatimin tehlikeye atilacagini, zaten Bebeginde Cok büyük hasarlar aldigini eger Dogsada hic bir sekilde saglikli bir bebek olamiycagini mutlaka ve mutlaka sakat bir bebek olacini ve buyüzdende hayatimi tehlikeye atmamami aldirmak gerektiginin kararina varildi. Normal Dogum yapilacagi bebegin cok büyük oldugunu ve kürtaj olamiycagi söylendi, dizilerdeki gibi hic inanmazdim fakat Dogum ve kürtaj günü ayaklarim geri adim atti ve ben gidemedim.. Bu Bebegin okadar zaman hayata Baglandigini onun canini alma kararinin Bana düsmedigini herseyin taktir ilahi oldugunu düsünüp tam Beraat kandilinde böyle bir aciyi yasayamacagimdan dolayi vazgectim.. Bebegime hayatini bagisladim bir nevi... ne zor degilmi??
Ben suan 27. Haftamdayim cok sükür ne ben öldüm simdiye kadar nede bebegim.. ve bebegimde görünürde hic bir hasar teshis edilmedi... belki saglikli bir bebegin cani alincakti.. ama tabiki sonu bekliyorum, dogmadan hicbir sevinci yasayamiyorum, psikolojim cok kötü, korkular icinde yasiyorum... Lütfen Bebegim ve benim icin sizlerde dua edin, buna cok ihtiyacimiz var.

Suan Bebegimize bir isim düsünüyoruz, ve ismin kendini anlatmasi gerektigini düsünüyorum. Modern ve ya Eski farketmez anlami güzel olsun, ona uysun yasamak icin nasil savaslar verdigini ismi bile anlatsin istiyorum. lütfen bana yardimci olun, tavsiyede bulunabilirmisiniz.

Mesela:
Elizan
Mira
Melek
Esila

aklim durdu resmen.

Sevgilerimle...

çok geçmiş olsun canım
allah bebişini sana bağışlasın

bebişinin adını ELİF koy bence, biliyorsun anlamı çok derin , kuran ın ilk harfi , bebişinde senin için yeni bir doğuş yeni bir başlangıc olur inşallah , herşey çok daha güzel olur ikiniz içinde

Arkadaslar Merhaba,

Mesela:
Elizan
Mira
Melek
Esila

aklim durdu resmen.

Sevgilerimle...

Öncelikle büyük geçmiş olsun.Allah kucağınıza sağlıkla almayı nasip etsin.İsim olarak da şu saydığınız isimlerden açık söylemek gerekirse birtek Melek kulağa hoş geliyo.Ben size isim sayayım siz düşünün:Ecrin, Rüyasu, Aysima, Nazlı, Aylin, Almira, Çimen, Çisel, Cansel, Cansu, Ada vs vs bu gibi isimler aklıma geldikçe yazarım :)

hep düşünmüşümdür bir kızım olursa adını efrin beren koyarım diye ama asla kimseye söylemem çalınmasından korkarım çünkü..zira şimdiye kadar kimsede duymadım :) ama şimdi düşünüyorum da sanırım sizin kızınıza daha çok yakışır bu isim anlamlarını da yazayım hemen

efrin=cennetin anahtarı
beren=güçlü,ayakları yere sağlam basan,savaşçı ruhlu kadın anlamına gelir..seçim sizin...allah sağ salim doğum yapmanızı we bebeğinizi sağlıklı bi şekilde kucağınıza almanızı nasip etsin :)

Cevaplariniz ve dilekleriniz icin cok tesekkür ederim.

gercekten buraya yazmak iyi geldi bana, icim icimi yiyor, kimselerle korkularimi endiselerimi paylasamiyorum. Sonucta duydugum hep, cok iyi olucak gibi umut verici sözler, ama yastiga basimi koydugumda yanlizim ve sabah kalkicakmiyim diye düsünüyorum... Umutluyum positivim fakat farkediyorumki, icimin bir yani korkulari yasiyor..

Tavsiye ettiginiz isimler gercekten cok güzeller.. galiba Beren isminde kalicam, 6 yasinda oglum var onun adina cok yakisiyor... Esimde begendi...

Tekrar hepinize cok tesekkür ederim Arkadaslar...

Sevgilerimle... Saglicakla kalin..

canım benim rabbm inş.sağ salim kucağına bebeğini veirir...rabbm seni bebeğinin başında eksik etmesin....
elif
melek
miray

öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin... şunu söyleyim allah can verdikten bir ömür belirledikten sonra kimse onu alamaz... yazdıklarınıza en uygun isim melek bence çünkü allah onu sizin küçük meleğiniz olarak size vermiş...meleğinizle size bir ömür mutluluklar....

Bence kimseye sorma kendi içinden ne geçiyorsa onu koy .. bu isimler arasında en çok hangisi sana yakınsa onu.. ama illa fikir istersen listede bulunan melek ismini koyma derim kkoyanlara karşıyım çünkü meleklerin cinsiyeti yoktur hristiyanlar melekleri kız olarak görür halbuki bizim dinimizde ne cebrail'e ne mikail'e bi cinsiyet verilmemiş ..

ben derim ki MİRA .. hem birçok anlamı var .. ya da iki isim düşün mesele İDİL MİRA çok hoş bi kombin .. idil içten ve saf aşk demek ..

beliz hem iz, işaret demek hem de mucize demekmiş
size çok yakıştırdım,
yanına bir de elif gibi bir isim koyarsanız bence şahane olur
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin
dualarımız sizinle

Geçmis olsun.. Okurken çok üzüldüm..

Gerçekten güzel anlamli bir isim yakisir kiziniza..
Mesela Melek.. veya Hayat

Sevgi ismide çok narin

Kendi ismim Esrayi da begeniyorum anlam olarak. Isra suresinden geliyor. Bir anlami da: karanlikta yol gösteren

Allah hayırla ve sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah kızınıza en uygun isim bencede beren her güçlüğün üstesinden gelmiş ömrü boyuncada zorlukların üstesinden gelir inşallah rabbim sizi onlara onlarıda size bağışlasın

aynı seyı benım kardesımde yasadı yengemın kullandıgı ılacdan dolayı sakat olcak aldırın dedıler vucudunda bısey olmadıgı goruldu zekada olabılır dedıler onlar aldırmama kararı aldı onun bı canı var benım cocugum hayatda basına bısey gelse onu oldurcekmıyız dıye sapasaglam dunya tatlısı ınanılmaz zekı bı kızı var sımdı rabbım sanada ıns o sekılde nasıp eder

ohh ne güzel kötü günleri atlatmışsınız bitmiş artık hamileliğin tadını çıkarın ...bende isim sunup aklınızı daha çok karıştırmak istemedim öle bi okyup çıkacaktım ama bi arkadaşın önerdiği efrin beren ismini çok beğendim özellikle efrin bu bebeği aldırmamakla zaten en iyisini yapmışsınız umarım oda size cennetin anahtarı olur ....

elif,almira,belis,asel seviyorum ben. allah ikinizde sağlık sıhat versin.

Canım umarım sağlıkla sıhhatle kucağına aldığın günü görürsün emin ol sen hangi ismi koyarsan koy çok yakışıcak ona zorlukların mücadelenin içinden gelen bi kız kardelen olabilir oda çok zor şartlarda açıyo

Hayal veya Serap.. (9 Ay Boyunca Hayalini Kuruyorsun..):23:
Güneş..(Dünya'na Doğacak, Işığın Olacak..):21:
Alpike.. (Kahraman Kraliçe Demekmiş.. Nette Gördüm..)

Ben Yazini Okuduktan Sonra Aklima Ilk Isim Olarak ,

Direnc ve Hayat Geldi ..

Bi Arkadas Elif Isminde Önermis Elif Direnc Ikisiliside Cok Hos Bence ..

Cünkü Prensesin Seninle Bir Hayata Tutunuyor ve Zorluklara Karsi Direniyor ..

Bu Ikilemi Düsününce Hayat Direnc Isimlerini Cikardim Ben ..

Umarim Hersey Yolunda Gider Ve Prensesinle Güzel Bir Yasam Sürdürürsün Canim ..

burda sanirim iki arkadas daha yazmis ama hikayenizi okuyunca benimde aklima Hayat geldi bence gayet hos bi isim tamda kizina yakisir bi isim.saglikla kavusun insallah

Back