Doğuma Hazırlık kızıma 2.isimde karasızım.

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Zeytinyapragi

Guru
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2009
159
1
316
İstanbul
ilk ismi birsen olacak. ancak 2. ismi ne koyacağım konusunda kararsızım. kuranı kerimde geçen bir isim istiyorum.birsenin yanına yakışan isim alternatiflerinizi rica ederim....

kızlar, Kuranda geçen isimler listesinde en çok beğendiklerim.yaklaşık 26 tane :) yardım edin nolurrrrrr

AZRA: Yine iffete tekabül eden namuslu ve tertemiz kadın anlamındadır. Kirlerden arındırılmış masum manasında.

BELİNAY: Cennette peygamber cicegi

BUĞLEM: Cenneti müjdeleyen melek

CEYLİN: Cennetin kapısı cennete açılan kapı.

DALYA: (Tür.) Ka. - Yıldız çiçeği.

DİDAR: (Fars.) Ka. 1. Yüz çehre. 2. Görme görüşme. 3. Görüş kuvveti. 4. Açık meydanda

DUHA: (Ar.). 1. Kuşluk vakti. 2. Kur'an-ı Kerim'de 93. surenin ismi. -Kız ve erkek adı olarak kullanılır.

ECHER: (Ar.) Ka. 1. Son derece güzel kadın. 2. Gündüz iyi görmeyen karmaşık gözlü.

ECRİN: ALLAH'IN hediyesi anlamını taşımaktadır.

EFSA: cennet ırmaklarından birinin adısihirbaz

ERVA: Temiz ahlakli kiz

ESLEM: Allah'a tesim olmak anlamında canım.değerlendirebilirsin.(hem kız hem erkek için olabiliyo)

FEYZAN: Çok bereketliçok verimli

GÖĞEM: (Tür.). - Halk dilinde yeşile çalan mor. - Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.

İCLAL: Kudretli büyüklük

İREM: Cennet bahçesi

KATRE: (Ar.) Ka. 1. Damla. Damlayan şey

KÜBRA: (Ar.) Ka. 1. Büyük olan (Ekber'in müennesi). 2. Hadicetü'l-Kübra: Hz. Peygamberin ilk hanımı.

MİRAY: (Fars.) Ka. - Ayın ilk günleri

NİSA: Kuranı kerimin 4. suresi anlamı kadın

SARA: (İbr.) Ka. 1. Prenses. 2. (Fars.) Hz. İbrahim'in hanımı. 3. Halis katkısız temiz

ŞEHBAL: (Fars.) Ka. - Kuş kanadının en uzun tüyü

SEVDE: (Ar.) Ka. Siyah esmer esmer güzeli. Mü'minlerin annelerinden birisi Hz. sevde.

SUDEN: peygamber efendimizin cennette en çok sevdiği ağacın ismi

TUANA: Cennete düşen ilk yağmur damlası

ZİŞAN: (Ar.) 1. Şanlı şerefli. 2. Canlı. 3. Bir tür lale. Erkek ve kadın adı olarak kullanılır

önceden yukarıda da yazdığım gibi listedeki isimler arasından yine Eslem diyorum

Back
X