Kızım

Crescent Blue

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2018
159
154
103
Kizim 9.sinifta 5 aydir kendisi gibi lise öğrencisi olan erkek arkadasi var cocuk iki sinif üste.Benden herhangi bir sey saklanmasin diye evimize yakin cafelerde görüsmelerine izin verdim kizimin dersleriyle ilgili fakat instagram hesabi benim telefonumda acik kalmis ve kizimin benden habersiz erkek arkadasinin evine birkac kez gittiğini anlayinca hem cok sasirdim hic kizimdan bunu beklemezdim benden gizli izin vermeyeceğim eve vs gitmesi hem de cok endiselendim.Kizimla defalarca bu tarz konularda uyarmama rağmen benim uyarilarimi dikkate almamasi beni yasi cok kücük olduğu ve cok güvensiz bir zamanda yasadiğimiz icin kaygim hakli olarak cok fazla ne yapacağimi sasirmis durumdayim.Insanlarin yasami ile ilgili kendilerine farketmeden en ciddi zararlar verdikleri tehlikeli yaslarda o yüzden cok endiseliyim...

Son düzenleme:
Açık açık soracaksınız neden gittiğini ve ne yaşadığını. Benim annem böyle yapardı ki yaptı da. Sonra da ona bazı şsylerden uzak durması gerektiğini söyleyeceksiniz.

Bence dimdirekt konusun ve yuzleyin. Zaten belli bir ozgurluk alani tanimissiniz ama bunun kiymetini bilemeyip arkanizdan is cevirmis, guveni yikmis. Hicbir insan iliskisinda yikilan guveni insa edemezsiniz. Erkek arkadasla gorusmesine izin vermezdim bundan sonra. Evev gitmek konusunda da dimdirekt haklisiniz, zaman cok kotu .

Ben olsam baya baya manipüle ederdim söyleyin instan açk kalmş diye hatta göstererek söyleyin. Sonra güvenimi sarstın diyip küsün,trip atın,suçlu hissettirin yani...Burda sizin güveninizi kazanması için çabalayacak yani önceliği sizin güveninizi kazanmak olmalı...Böyle olunca erkk arkadaşyla mesafeli olacaktır diye düşünüyorum 🤔 güvenimi sarstın diyip görüsmeyi yasaklarsanız tam tersi erkek arkadaşına daha çok odaklanır yasaklar cazip gelir.Görüşmek için çabalar...Önemli olan tersi yönde çabalaması yani görüşmemek için çabalaması. Bunu da ancak suçlu hissettirerek manipüle ederek yaparsınız. Belki yanlış bir davranış ama durum bu. Bu devirde böyle tedbir alacaksın. Yapma etmeyle olmuyor bir yolunu bulup yine yapıyorlar....

Ben olsam baya baya manipüle ederdim söyleyin instan açk kalmş diye hatta göstererek söyleyin. Sonra güvenimi sarstın diyip küsün,trip atın,suçlu hissettirin yani...

Afedersiniz ama berbat bir öneri. Neden açıkça ve düzgünce iletişim kurmak yerine, dolambaçlı yollara sapmayı tavsiye ediyorsunuz? Ayrıca 14 yaşındaki çocuklar gayet akıllı, bu aptalca "manipülasyon" taktiklerine kanarlar mı gerçekten? Küsmenin ne fayda sağlayacağını düşünüyorsunuz gerçekten 2 taraf da 6 yaşında çocuk değil ki :110: Yapılacak tek şey var, ben sana güvendim ama sen yalan söyledin sana verdiğim özgürlük bitti gitti bu kadar. KOnu sahibesinin yerinde olsam erkek arkadaşa mesaj atarım ya da ararım kızım senden ayrıldı bas git diye. Kızımın da elinden telefonunu alırım , yani demokrasinin değerini bilmeyenler bir noktada İranı hak etmiş oluyor dersinin veririm.

Afedersiniz ama berbat bir öneri. Neden açıkça ve düzgünce iletişim kurmak yerine, dolambaçlı yollara sapmayı tavsiye ediyorsunuz? Ayrıca 14 yaşındaki çocuklar gayet akıllı, bu aptalca "manipülasyon" taktiklerine kanarlar mı gerçekten? Küsmenin ne fayda sağlayacağını düşünüyorsunuz gerçekten 2 taraf da 6 yaşında çocuk değil ki :110: Yapılacak tek şey var, ben sana güvendim ama sen yalan söyledin sana verdiğim özgürlük bitti gitti bu kadar. KOnu sahibesinin yerinde olsam erkek arkadaşa mesaj atarım ya da ararım kızım senden ayrıldı bas git diye. Kızımın da elinden telefonunu alırım , yani demokrasinin değerini bilmeyenler bir noktada İranı hak etmiş oluyor dersinin veririm.
Açıkça ve düzgünce iletişim kurduğunda ise yaramış mı sizce? Yaramamış arkasından iş çevirmiş..... Kısıtlamalar daha da cazip gelecek o yaşlarda. Erkek arkadaşı ne kadar ulaşılmaz olursa o kadar değerli olur yani. Onun yerine bildiğini söyleyip küssün annesi ulaşılmaz olan kendisi olsun bakın nasıl bırakıyor çocuğu..

Ben sana guvendim gorusme vs demedim elbette erkek arkadaslarin olacak ama bu onlarin evine gitmeni gerektirmez
Benden habersiz adim atarak beni üzdün
Ya sana birsey olsaydi ya basina birsey gelseydi?
Özrünü bekliyorum ve bir daha asla boyle birsey yapmaman icin de buyuk bir söz bekliyorum
Benim kizim bu degil, annesinden gizli is yapacak biri degil
Muhtemelen arkadasini kirmak istemedin gittin ama bu bir daha tekrarlanmayacak, söz ver
Gibi bir konusma yapabilirsiniz bence

Kizim 9.sinifta 5 aydir kendisi gibi lise öğrencisi olan erkek arkadasi var cocuk iki sinif üste.Benden herhangi bir sey saklanmasin diye evimize yakin cafelerde görüsmelerine izin verdim kizimin dersleriyle ilgili fakat instagram hesabi benim telefonumda acik kalmis ve kizimin benden habersiz erkek arkadasinin evine birkac kez gittiğini anlayinca hem cok sasirdim hic kizimdan bunu beklemezdim benden gizli izin vermeyeceğim eve vs gitmesi hem de cok endiselendim.Kizimla defalarca bu tarz konularda uyarmama rağmen benim uyarilarimi dikkate almamasi beni yasi cok kücük olduğu ve cok güvensiz bir zamanda yasadiğimiz icin kaygim hakli olarak cok fazla ne yapacağimi sasirmis durumdayim.Insanlarin yasami ile ilgili kendilerine farketmeden en ciddi zararlar verdikleri tehlikeli yaslarda o yüzden cok endiseliyim...
Önce bir şey saklayıp saklamadığını, size söylemek istediği bir şey olup olmadığını sorun.
Söylerse ne ala, bu tür şeyleri saklamasının tehlikelerinden bahsedip güven zedeleyiciliğini anlatın.
Söylemezse eve gittiğini bildiğinizi, güveninizin sarsıldığını söyleyin.
Kızınızı en iyi siz tanıyorsunuz, böyle durumlarda hap bilgiler ve davranışlar olmuyor maalesef. Konuşmadan anlayan çocukla, yaptırımdan anlayan çocuğa farklı davranmak gerek mesela. Bu yüzden burada verilen tavsiyeleri süzgeçten geçirip kızınız ve ilişkinize adapte etmeye çalışın.

Açıkça ve düzgünce iletişim kurduğunda ise yaramış mı sizce? Yaramamış arkasından iş çevirmiş..... Kısıtlamalar daha da cazip gelecek o yaşlarda. Erkek arkadaşı ne kadar ulaşılmaz olursa o kadar değerli olur yani. Onun yerine bildiğini söyleyip küssün annesi ulaşılmaz olan kendisi olsun bakın nasıl bırakıyor çocuğu..
Ergenlik böyle olmuyor maalesef. Gemileri yakan da yakıyor, amaan küsersen küs deyip devam ederse ne olacak peki?

Merhaba, öncelikle sakin olmanızı oneririm. Endişeleriniz de ve güven kaybinizda çok haklısınız ancak unutmayın ki kızınız hala bir çocuk. Bizler ne kadar iyi yetiştirmiş olursak olalım cocuklarimizin zaman zaman aklı karisabiliyor. Size tavsiyem kizinizla kendinize sizi başkası bolmeyecek şekilde bir ortam hazırlayın. Öncelikle sakin olduğunuz hem vücut hem ses tonunuzdan belli olsun ki bu kızınıza güven versin. Kızınıza onu anladiginizi, bu yaşlarda sizlerinde bu tip hevesleriniz olduğunu bunlarin çok normal olduğunu yeter ki aramızda gizli saklı bir durum olmasın ben her zaman senin yanındayım şeklinde ona güven veren ve onu anlayan bir konuşma ile soyleyeceklerinizi sürdürün. Bir de karşılıklı konuşmalarda şuna dikkat etmeye çalışın. Siz bir şey söylediniz kızınız bir şey söyledi bir 5 sn bekleyin sonra cvp verin. Bizler çocukların içindekileri tam söylemesine fırsat vermeyebiliyoruz. Kızınız bir şey söylediğinde 5 sn beklemeye çalışın. Kızınızı yargılamadan güzelce konuşun. Muhtemelen size evine gittiğinden de bahsedecektir. Olurda bahsetmezse eğer üzerine gitmeyin. Biraz zaman tanıyın.
Bu gibi durumlarda çocuklarda üzerine gitme durumu olduğunda kendilerini tamamen kapatabiliyorlar.
Son olarak konuşmanız bittiğinde ona onu çok sevdiginizi onun için endiselendiginizi ve çevremizdeki insanlarin her zaman göründüğü gibi olmadığından dolayı geçmişe nazaran daha fazla dikkat etmesi gerektiğini dile getirin.
Çocuklar anlaşılmak ve ailelerinin yanında olduğunu hissetmek istiyorlar.
Umarım kızınız başta kendini sonra da sizleri üzecek bir davranışta bulunmamıştır.

Evet güvendim kizima yanlis bir sey eve gitmek gibi bir sey yapmasi aklima bile gelmezdi cok saskinim bir yandan da bu yasa güven olmayacağini da öğrendim ne yazik ki kizima öncesinde bu tarz konularda cok uyardim cok yanlis vs diye.

Ben de sasirdim, daha 14 yasinda cocuk diyorsunuz eve gitmek nedir :KK51: Sastim kaldim, zaman cok degisti artik yeni ergenleri tutmak mumkun degil. Allah butun ana babalara sabir versin yeni nesil azmis gitmis durumda.

Cok üzgünüm su an ağliyorum eve gitmek ne demek bu kadar arkamdan is cevirmek neden ya?Ben deger verdim güvendim kizim dedim

Merhaba, öncelikle sakin olmanızı oneririm. Endişeleriniz de ve güven kaybinizda çok haklısınız ancak unutmayın ki kızınız hala bir çocuk. Bizler ne kadar iyi yetiştirmiş olursak olalım cocuklarimizin zaman zaman aklı karisabiliyor. Size tavsiyem kizinizla kendinize sizi başkası bolmeyecek şekilde bir ortam hazırlayın. Öncelikle sakin olduğunuz hem vücut hem ses tonunuzdan belli olsun ki bu kızınıza güven versin. Kızınıza onu anladiginizi, bu yaşlarda sizlerinde bu tip hevesleriniz olduğunu bunlarin çok normal olduğunu yeter ki aramızda gizli saklı bir durum olmasın ben her zaman senin yanındayım şeklinde ona güven veren ve onu anlayan bir konuşma ile soyleyeceklerinizi sürdürün. Bir de karşılıklı konuşmalarda şuna dikkat etmeye çalışın. Siz bir şey söylediniz kızınız bir şey söyledi bir 5 sn bekleyin sonra cvp verin. Bizler çocukların içindekileri tam söylemesine fırsat vermeyebiliyoruz. Kızınız bir şey söylediğinde 5 sn beklemeye çalışın. Kızınızı yargılamadan güzelce konuşun. Muhtemelen size evine gittiğinden de bahsedecektir. Olurda bahsetmezse eğer üzerine gitmeyin. Biraz zaman tanıyın.
Bu gibi durumlarda çocuklarda üzerine gitme durumu olduğunda kendilerini tamamen kapatabiliyorlar.
Son olarak konuşmanız bittiğinde ona onu çok sevdiginizi onun için endiselendiginizi ve çevremizdeki insanlarin her zaman göründüğü gibi olmadığından dolayı geçmişe nazaran daha fazla dikkat etmesi gerektiğini dile getirin.
Çocuklar anlaşılmak ve ailelerinin yanında olduğunu hissetmek istiyorlar.
Umarım kızınız başta kendini sonra da sizleri üzecek bir davranışta bulunmamıştır.
Yok hayir yanlis bir sey yasanmamis ama bu sekilde giderse hersey olabilir cok kötü bir zamandayiz.Birinin evine benden habersiz gitmesi beni cok üzdü.Allah cümle evlatlari icinde benim evlatlarimi da dogru yoldan ayirmasin,kötülere fırsat vermesin.

Back