• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım

Mimi_hzl

Guru
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2014
791
627
303
Merhaba arkadaşlar

Benim kızım 5 yaşında ve çok dışa dönük bir kız. Küçük bir şehirde yaşıyoruz, kv ve görümcem bana çok yakın, kızım halasıyla aramızın açık olduğunu farkedebiliyor, onun yanında bişi belli etmemeye çalışıyorum ama arada işe giderken onlara bırakmak zorunda kalıyorum ve ordayken bana resmen halacım halacım diyerek nispet yapıyor. Üstünü giydiriyim diyorum halam yapsın diyo, oyun oynarken bile beni kötü karakter yapıyo onu iyi :)
Ve görümcemde öyle iyi olabilecek biri değil sürekli ama sürekli annesine babasına küfür edip bağıran herşeye karşı agresif biri. Ben kızımın etrafınDa dört dönüyorum ama bana nispet yapar gibi onu seviyorum seni sevmiyorum tarzında olması beni artık çok üzüyor. Böyle yapman beni üzüyo dedikçe daha fazla yapmaya başladı, ne desem napsam bilmiyorum, bi akıl verir misiniz?

Gormemezlikten geleceksiniz hatta “annecim hadi ustunu halan giydirsin kos bakalim” derseniz 2 gun sonra hayir istemem diyecektir. Sanirsam bu duruma negatif pekistirme diyorlar.
Bunu yazacaktım.

Konu sahibi el kadar çocuğun sizi manipüle etmesine izin veriyorsunuz. Ebeveyn sizsiniz o değil.

Acaba siz bıraktığınız zaman halası çocuğa birşeyler anlatıyor olabilir mi ? Yani yanında belli etmemeye çalışıyorsaniz başka nasıl anlayacak ki

Benimde o yaslarda kizim var ve sizi her sekilde seni tôt galiba. Daha oncede soyle mis gormezden gelin. Ve halasiyla arasi iyiyse mutlu olun yoksa sonradan sizi suclayabilir. Benimde gorumcemlerle arap iyi degil Ama kizimin iyi olmasini isterim onuda mutlu ediyorsa. Zaten mecburen gorusuyorlar o zaman iyi olmasi dahada onemli.

Bunu yazacaktım.

Konu sahibi el kadar çocuğun sizi manipüle etmesine izin veriyorsunuz. Ebeveyn sizsiniz o değil.
Kudra çocuk farkında mıdır? Yeğenim de hala der annesi hadi halası ilgilen bakayım der geçeriz , çocuğa halacim deme demek , gereksiz geliyor

Hiç sevmediğin, devamlı küfür eden, annesiyle babasıyla devamlı kavga kıyamet halinde olan huzursuz bir eve neden çocuk bırakıyorsun? Gel de o çocuktan sağlam psikolojide birey olmasını bekle.
Anaokuluna gitme çağında değil mi çocuk? Sonrasında da etüt merkezi ayarla, oradan alıp eve geçersin. Yazık çocuğa,bunu normallestirecek

Kudra çocuk farkında mıdır? Yeğenim de hala der annesi hadi halası ilgilen bakayım der geçeriz , çocuğa halacim deme demek , gereksiz geliyor
Ya siz kendi aile yapınıza dayanarak konuya baktınız sanırım, halacım deme demedim bu şekilde bi tututmum olmadı

Acaba siz bıraktığınız zaman halası çocuğa birşeyler anlatıyor olabilir mi ? Yani yanında belli etmemeye çalışıyorsaniz başka nasıl anlayacak ki
Daha önce söylediği kötü bi kaç cümleyi kızım bana söyledi arkamdan kötü konuştuğunu kızıma karşı biliyorum, evet

Ben ilk torundum, halalarim bekardi. Annem bana sesini yukseltse kaçar giderdim babannemlere. Anneme öyle kin beslettiler bana. Korkmayın çocuk büyüdükçe eğriyi doğruyu görüyor. Şimdi 50 tane halamı annemin sacina değişmem. Ne ararım ne sorarim

Hiç sevmediğin, devamlı küfür eden, annesiyle babasıyla devamlı kavga kıyamet halinde olan huzursuz bir eve neden çocuk bırakıyorsun? Gel de o çocuktan sağlam psikolojide birey olmasını bekle.
Anaokuluna gitme çağında değil mi çocuk? Sonrasında da etüt merkezi ayarla, oradan alıp eve geçersin. Yazık çocuğa,bunu normallestirecek
Evet o konuda üzülerek bırakıyorum kendi araşarında ki konuşma tarzları ve kızıma karşı aşırı bencillik yüklemesi yapmaları zaten çok rahatsz olduğum bi durum başka yöntemler deneyeceğim, uzaklaşmak iyi olacak sanırım

Ben ilk torundum, halalarim bekardi. Annem bana sesini yukseltse kaçar giderdim babannemlere. Anneme öyle kin beslettiler bana. Korkmayın çocuk büyüdükçe eğriyi doğruyu görüyor. Şimdi 50 tane halamı annemin sacina değişmem. Ne ararım ne sorarim
Evet büyüdükçe eğriyi doğruyu göreceğini biliyorum ama bu ara baya duygusal boşluktayım onunda bu hareketleri beni komik ama baya dibe çekiyo

Daha önce söylediği kötü bi kaç cümleyi kızım bana söyledi arkamdan kötü konuştuğunu kızıma karşı biliyorum, evet
Egeer küfürlü konuşan, çocuğa annesini kötüleyen biriyse mümkün olduğunca onları başbaşa bırakmayın...hii diğer konu da şuan halasının etkisinde kalıyordur, istedikleri yapıldığı onunla oyun oynandığı için halası cazip geliyordur zamanla düzelir siz üstüne gitmeyin ama dediğim gibi öyle insanlarla başbaşa birakmayin

Evet o konuda üzülerek bırakıyorum kendi araşarında ki konuşma tarzları ve kızıma karşı aşırı bencillik yüklemesi yapmaları zaten çok rahatsz olduğum bi durum başka yöntemler deneyeceğim, uzaklaşmak iyi olacak sanırım
Yani, tam sünger gibi emme çağları. Bu zamanda ne görürse onu normallestirir. Neden kızının normali,kızının konfor alanı bu gergin ev olsun ki? Neden ileride ona bu hissi veren kavgacı insanlara çekilsin? Senin kızına yazık değil mi??
millet kavgacı kocasını bosuyor,çocuğum bu adami görerek büyümesin diye. Bakıcı alırken kılı kırk yarıyorlar, çocuklarına TV izletmiyorlar etkilenmesin kavgadan şiddetten diye. Sizse yani ne idugu belli ve olduğu haliyle iğrenç olan bir yuvaya çocuk emanet ediyorsunuz. Akıl alır gibi değil

Merhaba arkadaşlar

Benim kızım 5 yaşında ve çok dışa dönük bir kız. Küçük bir şehirde yaşıyoruz, kv ve görümcem bana çok yakın, kızım halasıyla aramızın açık olduğunu farkedebiliyor, onun yanında bişi belli etmemeye çalışıyorum ama arada işe giderken onlara bırakmak zorunda kalıyorum ve ordayken bana resmen halacım halacım diyerek nispet yapıyor. Üstünü giydiriyim diyorum halam yapsın diyo, oyun oynarken bile beni kötü karakter yapıyo onu iyi :)
Ve görümcemde öyle iyi olabilecek biri değil sürekli ama sürekli annesine babasına küfür edip bağıran herşeye karşı agresif biri. Ben kızımın etrafınDa dört dönüyorum ama bana nispet yapar gibi onu seviyorum seni sevmiyorum tarzında olması beni artık çok üzüyor. Böyle yapman beni üzüyo dedikçe daha fazla yapmaya başladı, ne desem napsam bilmiyorum, bi akıl verir misiniz?
Yanlış yapıyorsunuz. Çocuğun üstüne düşmeyin. Kendince piyasa yapmış minik, tipe bak ahah. Biraz salın. Merak etmeyin siz bırakınca halasının kızı falan olmaz. Dönüp dolaşıp geleceği yer sizsiniz. Üstüne düşerek kızıştırıyorsunuz, biraz salın rahat görsün bir şeyleri.

Yanlış yapıyorsunuz. Çocuğun üstüne düşmeyin. Kendince piyasa yapmış minik, tipe bak ahah. Biraz salın. Merak etmeyin siz bırakınca halasının kızı falan olmaz. Dönüp dolaşıp geleceği yer sizsiniz. Üstüne düşerek kızıştırıyorsunuz, biraz salın rahat görsün bit şeyleri.
Teşekkürler çok tatlısınız 🌸

Back