• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızım zehirlenmis olabilir mi ?

pembe tokam

Guru
Kayıtlı Üye
10 Mart 2010
1.236
1.712
333
İyi geceler kızlar. Gözüme uyku girmiyor canım çok sıkkın.yani saglik konularini soranlara kizardim ama demek basina gelince her yola basvuruyormus insan.kizim bugün kreşten geldi.gozlerinin etrafi kipkirmiziydi.once birinin vurduğunu düşündük. Sonra gözlerinin etrafı daha kizarmaya, mora doğru çalmaya başladı. Hani uykusuz da gözünü acamiyor gibi. Gözüm kaşınıyor dedi sonra.

Öğretmenin aradım hemen. Bahçede otların için de mi gezdiler acaba diye.
Öğretmen ne desin " haftasonu okulu ilaclatmislar .Ama cumartesi ilaçlandi geçmiştir , ondan olmaz heralde falan..."dedi.

Hemen acile götürdük. Doktor da " büyük ihtimalle ondan değildir. Alerjik bir durum "dedi.ama ilaç alerjiye sebep olmuş olabilir de" dedi. Şurup göz Damlası ve krem verdi.

Yalnız şöyle ki; kızımın yatağı odanın köşesinde. Kres yatakları yerde camping yatak. É bu ilaçlar da duvar kenarına köşelere sıkılıyor. Acaba uyurken elini kolunu sürdü de sağa sola böylece tenine bulaşmış olabilir mi.bence kesin öyle oldu.ogretmen de sabah bir sey olmadigini uykudan uyanınca olduğunu söyledi.

Hastaneden eve geldikten sonra da kızımın boğazı kolları kulak arkası dizleri kaşınmaya başladı. Hemen banyo yaptırdım. Rahat uyuyor şimdi.

Yani cumartesi yapılan ilaçlamanin etkisi geçmiş midir? Çok pis bileniyorum kres yönetimine yarın rezalet cikarabilirim. Bir de kızımın yer fistigina alerjisi var."tatli yedik anne "diyor.acaba o tatlı yer fıstıklı mıydı. Bu yörede yaparlar öyle tatlılar. Ama bu durumda da defalarca uyardım, kayıt formuna yazdım yer fıstığı alerjisi olduğunu biliyorlar. Böcek ilacını duyduğum an beynim durduğu için ne yediklerini sormadım. Bu ayın da yemek listesini vermediler zaten!!!

Ne yazıkki yaşadığım yerde cocuk doktoru yok.acildekilere de pek güvenemiyorum açıkçası. Başına böyle bir şey gelen var mı ?yani böcek ilacı böyle bir şeye sebep olur mu?Yoksa abarttım mi.

Bir arkadaşımız "Kreste öyle ağır ilaclanmamistir.etkisi geçmiştir. Ondan değildir" dedi ama rahatlatmak için mi dedi bilemedim.

Böcek ilacındanolabi?ir. Yediğini şeyden olsa daha ağır bir durumu olurdu. Geçmiş olsun.

Cocuk dr baksa cok iyi olurdu
Getirme imkaniniz hic yok mu
Banads alerjik bi durum gibi geldi
Bocek ilacinin etkisi gecmistir saniyrm ama hani bellide olmaz
Onemli olan suan icin cocugu rahatlatmak ve uzak tutmak sorundan
Krese duzelenenkadar gondermeseniz iyi olur

Böcek ilaçları 24 saatte insana zarar verme özelliğini yitirir diye biliyorum cnm ama yediği bişey de göz çevresinden başlamaz alerji yapmaya ilginç bi durum acaba başka bi alerjik durumumu gelişti ki

Cocuk dr baksa cok iyi olurdu
Getirme imkaniniz hic yok mu
Banads alerjik bi durum gibi geldi
Bocek ilacinin etkisi gecmistir saniyrm ama hani bellide olmaz
Onemli olan suan icin cocugu rahatlatmak ve uzak tutmak sorundan
Krese duzelenenkadar gondermeseniz iyi olur
Yok canım yollamayacagim zaten. Yarın da gecmezse memleketimize kendi doktorumuza gideceğiz. Zaten ona da whatsapp tan mesaj attik.verilen ilacı kullanabilirsiniz dedi. Ama kafayı yiyeceğim ya ilactansa ya gözünde kalıcı hasar olsaydı diye.

Böcek ilaçları 24 saatte insana zarar verme özelliğini yitirir diye biliyorum cnm ama yediği bişey de göz çevresinden başlamaz alerji yapmaya ilginç bi durum acaba başka bi alerjik durumumu gelişti ki

Aslında hava da çok sıcak malum.kizim hassas tenli.sarisin bir de.arkadasim güneş alerjisi de olabilir sıcakta bende de olur dedi.hatta onun da boynu , gozleri kizarirmis.ama dediğim gibi ben telaş olduğum için rahatlayayim diye mi söylendi ki.....

Ne dusunecegimi bilemiyorum

Yarin sakince okula gidip tatlinin icerigini ogrenin eger fistikli degilse rahatca tehtid edin elimde rapor var sorumsuzca davranilmis diye.
Yerdeki yataklar hep ordami yataklara carsaflarada ilac gelmis olabilir.

Yok canım yollamayacagim zaten. Yarın da gecmezse memleketimize kendi doktorumuza gideceğiz. Zaten ona da whatsapp tan mesaj attik.verilen ilacı kullanabilirsiniz dedi. Ama kafayı yiyeceğim ya ilactansa ya gözünde kalıcı hasar olsaydı diye.
Allah korusun cnm
Sinirlenmeyeek gibi degil gercekten
Allah yavrularimizi koruyor gercektrn, ons emanet once
Yokss bu kreslerin vurdumduymazligi kabul edilebilir degil
Ilaclama yapilsin tmmda bilgilendir herkesi hayret bisey
Ben titiz bi anneyim belki istemiyrm solumasini
Bana sordun mu da sen maruz birakiyorsun bnm yavrumu
Hayret birsy

Aynilari bende de oluyor. Tamamen allerjik. Bi anda olup bi hafta boyunca beni mahvediyor. Gozler kizarmakla kalmayip ici kasiniyor, vucudumda abuk sabuk kizarikliklar, sivilceye benzeyen aciyan kucuk puturler olusuyor. Ha bide uyuz gibi hatır hutur kasiniyorum. Kiziniza alerji testi yaptirin

Yarin sakince okula gidip tatlinin icerigini ogrenin eger fistikli degilse rahatca tehtid edin elimde rapor var sorumsuzca davranilmis diye.
Yerdeki yataklar hep ordami yataklara carsaflarada ilac gelmis olabilir.

Çarşafla ri haftasonu yıkadım bugün yolladım daha.ama yataklara bulaşmış olabilir kenar plastik yerlerine.

Yani canım benim ben çocuğuma sinek ilacı spreyleri var.onu bile sıkmıyorum inan.

Bcek ılacları ınsanlarda olumcul olmz cunku bcekler trake yluyla slunum yapar ınsanlar cıger bu yuzden onlrn etken maddesı ınsanlara etkı etmez

bız cıftcılık yaptıgımız dnemde babacım tarlayı ılaclayıp geldıgınde annemler hemen ygurt yedırırdı zehrlenmeye engel olyorms bu yuzden sende kızına ygurt yedırebıkırsın belırtıler bana da alarjık geldı fıstıkdan suphelenmek daha mantıklı ama fıstık atagı gecrmemıs anlasılan Allah sıfa versın korkma atlatmıs

Çarşafla ri haftasonu yıkadım bugün yolladım daha.ama yataklara bulaşmış olabilir kenar plastik yerlerine.

Yani canım benim ben çocuğuma sinek ilacı spreyleri var.onu bile sıkmıyorum inan.
Gecmis olsun sessiz kalmayin ileride olabilecek sorumsuzluklarin onune gecmis olursunuz.
Ustelik ilaclamadan sonra temizlik yapilmaliydi.

Bcek ılacları ınsanlarda olumcul olmz cunku bcekler trake yluyla slunum yapar ınsanlar cıger bu yuzden onlrn etken maddesı ınsanlara etkı etmez

bız cıftcılık yaptıgımız dnemde babacım tarlayı ılaclayıp geldıgınde annemler hemen ygurt yedırırdı zehrlenmeye engel olyorms bu yuzden sende kızına ygurt yedırebıkırsın belırtıler bana da alarjık geldı fıstıkdan suphelenmek daha mantıklı ama fıstık atagı gecrmemıs anlasılan Allah sıfa versın korkma atlatmıs

Yani tensel bir temas olduğu için mi böyle acaba diyorum. Yani cilt alerjik etki göstermiş olabilir mi.yoksa kusma falan yok çok şükür. Sadece kaşıntı., kizariklik

Yani tensel bir temas olduğu için mi böyle acaba diyorum. Yani cilt alerjik etki göstermiş olabilir mi.yoksa kusma falan yok çok şükür. Sadece kaşıntı., kizariklik

Tensel bısey olsaydı sadece dkundugu yer kızarıp kabarırdı gzlerının ıkısınıde duvara surtemedgne gre yada duvarda elıne bulasak kadar ılac olmadgını tahmınen elıne ılacı bulayıpda gzlerıne deyemeyecegıbe gre tensel bısı oldugunu sanmıyrum ben

Tensel bısey olsaydı sadece dkundugu yer kızarıp kabarırdı gzlerının ıkısınıde duvara surtemedgne gre yada duvarda elıne bulasak kadar ılac olmadgını tahmınen elıne ılacı bulayıpda gzlerıne deyemeyecegıbe gre tensel bısı oldugunu sanmıyrum ben

Hani elini surduyse uyandığında ilk iş elini gözlerine götürür kızım. Gözlerin ovusturur. Bu mantıkla düşündüm.

Çok sağolun bir nebze de olsa içimi rahatlattiniz. İnşallah ilaçtan değildir alerjidir sadece.

Hani elini surduyse uyandığında ilk iş elini gözlerine götürür kızım. Gözlerin ovusturur. Bu mantıkla düşündüm.

Çok sağolun bir nebze de olsa içimi rahatlattiniz. İnşallah ilaçtan değildir alerjidir sadece.

Rıca ederım canım oyledır evham yapma hıc

Cok gecmis olsun. Siz yine doktora goturun bence. Babamida kullandigi ilac alerji yapti heryeri kasindi hastanelik olmustu. Allah korusun

Cok gecmis olsun. Siz yine doktora goturun bence. Babamida kullandigi ilac alerji yapti heryeri kasindi hastanelik olmustu. Allah korusun

Geçmiş olsun canım. Allah korumuş. Biz de hastanelik olduk sayılır .hos burdaki doktorlara güvenmiyorum. Cunku hikayeyi anlatiyorsun.bir daha soruyor.oyle mi boylemi derken guvensizlik veriyor.ah kendi doktorumuz tak diye soyluyor problemin ne oldugunu da iste 3 -4 saatlik mesafede.

bir de banyo yaptırınca geçmesi aklıma böcek ilacı meselesini getirip duruyor.

Geçmiş olsun

Kuzenimin böcek ilaçlamaşirketi var, bana söylediği evde çocuk bebek varsa ilaçlama yapmıyoruz.

En az 3-4 gün geçmesi lazım hatta 1 hafta bebeğin , çocuğun. Rahatsız olmaması için.

Sizin kreşi ilaçlayanlar ya bunu söylememişler yadakreş olsun birşey olmazmantığıyla yaklaşmış.

Her iki durumdada olan sizin kızınıza olmuş, kreşletekrar görüşün ama asla suclarını kabul etmezler.

Başkavelilerlegörüşüp onların çoçuğunda bir sorun var mı öğrenin varsa ortak hareket edersiniz.

Çok üzüldüm , böyle birşey yaşadığınız için, ve haklıyken bile kreşekarsı yapabilecek pek birşey olmadığı için :(

Back