- 6 Ekim 2016
- 660
- 959
-
- Konu Sahibi derin_elvinnn
benim kızmda da yeme problemi var 7 yaşında takıpteyım konuyu psikoloğa bile goturdum ama değişmedimerhabalar. 6 yaşındaki kızım yeme konusunda acayip inat geliştirmiş durumda. Artık her öğün kavga dövüşe döndü. Çıldırmak üzereyim.
Bebekliğinden beri iştahsız bir çocuktu. Sütm azdı, denemediğim mama kalmadı ama yemedi.
Yemeyen çocuğa aç bırakıp bir sonraki öğünde acıkır mantığını da denedim. Acıkıyor evet ama yine seçiyor. Yani açım olan yemeği yiyeyim demiyor.
Şu an zor bir dönemdeyim boşanma sürecindeyim ailemin yanına tatile geldim. Babam pinpirik ötesi bir tip. Kızım yemedikçe hakarete başlıyor, sen olmazsın.... Bunları duydukça ben daha da geriliyorum.
Yaşayan var mı yemek seçen çocuğunuza nasıl bir çözüm buldunuz. Gün geçtikçe yemek konusunda inadı artıyor.
et sevıyormuş keşke benim ki de sevse bir lokma eti yarım saatte yıyor ağzında bekletiyor geviş getirir gibiBenım oglum kadar yemek secen bir cocuk daha var mı ki dıyordum varmıs.. Bebeklıgınden beri boyle. Asla sebze yemez et yer. Kofte tavuk balık kavurma kebap bunları koy önüne dakikasına bitirir. Bizi kasap falan sanıyor galiba. Etten baska Hıc bısey yemez. Corba bıle secer sadece yayla corbası içer. Bas edilecek gıbı degıl artık careyı yemezsen kendın bilirsin dıyıp tabagı kaldırmakta buldum. Asla atıstıracak birsey bırakmıyorum ortada. Acıktıgı zaman yıne et var mı diyor hayır sebze var dıyorum oturup paşa paşa yiyor. Napayım yani artık.
Zorlamayın yemıyosa alın tabagı kararlı olun mecbur yiyecek.
merhabalar. 6 yaşındaki kızım yeme konusunda acayip inat geliştirmiş durumda. Artık her öğün kavga dövüşe döndü. Çıldırmak üzereyim.
Bebekliğinden beri iştahsız bir çocuktu. Sütm azdı, denemediğim mama kalmadı ama yemedi.
Yemeyen çocuğa aç bırakıp bir sonraki öğünde acıkır mantığını da denedim. Acıkıyor evet ama yine seçiyor. Yani açım olan yemeği yiyeyim demiyor.
Şu an zor bir dönemdeyim boşanma sürecindeyim ailemin yanına tatile geldim. Babam pinpirik ötesi bir tip. Kızım yemedikçe hakarete başlıyor, sen olmazsın.... Bunları duydukça ben daha da geriliyorum.
Yaşayan var mı yemek seçen çocuğunuza nasıl bir çözüm buldunuz. Gün geçtikçe yemek konusunda inadı artıyor.
Merhaba, yüksek lisansı PDR olan bir okul öncesi öğretmeniyim. Yüksek lisans bitirme projem okul öncesi dönemdeki çocukların yeme alışkanlıklarıydı.merhabalar. 6 yaşındaki kızım yeme konusunda acayip inat geliştirmiş durumda. Artık her öğün kavga dövüşe döndü. Çıldırmak üzereyim.
Bana önerebilirmisiniz? Üçüzlerim var, yemek konusunda felaket durumdayızMerhaba, yüksek lisansı PDR olan bir okul öncesi öğretmeniyim. Yüksek lisans bitirme projem okul öncesi dönemdeki çocukların yeme alışkanlıklarıydı.
Yeme sorunları aslında çok grift, o kadar çok sebep var ki, pek çoğu da birbiriyle ilişkili.
Bu nedenle kızınızın yaşadığı yeme sorununa da etki eden pek çok etken olabilir , boşanma aşamasında olduğunuzu yazmışsınız ki muhtemelen en önemli etken bu.
Anne ve babasının ayrılığı süreç sağlıklı ilerlememişse bir çocuk için ciddi bir travma olabilir.
Kızınız yemek yemesinin sizin için önemini daha doğrusu bu konudaki zafiyetinizi fark etmiş ve bu zaafınızı kullanıyor olabilir.
Yemek yemeyi reddederek sizin ilginizi çekmeyi amaçlıyor olabilir.
Çocuklar tahmin edebileceğimizden daha manipülatif olabiliyorlar bu dikkate alınması gereken bir husus.
Kısacası hiç bir sorunu; altta yatan sebebi bulmadan çözemeyeceğinizi lütfen unutmayın.
Size vereceğim en önemli tavsiye öncelikle sakin olmanız.
Çıldırma raddesine gelerek, babanıza bu hususta laf söyleme fırsatı vererek hiç bir ilerleme kaydemezsiniz.
Daha sonra bir çocuk psikoloğuna başvurmanızı ve mümkünse kızınıza oyun terapisi aldırmanızı öneririm.
Hangi ilde olduğunuzu yazarsanız size uzman da önerebilirim.
Sevgiyle kalın...
Oncelik tavsyem kimsenin yaninda yedirmeyin. Soruncada ben o isi hallettm deyin. Boyle konusan olunca bende sinir oluyrm. Ama kesnlkle yemedgni caktrmayn gerekrse oda da siz yiyp hallttk imaji cizin. Bi dra gozukun isterseniz yada gercktn yemek yemek diye israr etmyp ac birakin. Ceza gibi degl de surekli yemek muhabbetnden sikiliyo olablr. Midesi kucuk olabilir.merhabalar. 6 yaşındaki kızım yeme konusunda acayip inat geliştirmiş durumda. Artık her öğün kavga dövüşe döndü. Çıldırmak üzereyim.
et sevıyormuş keşke benim ki de sevse bir lokma eti yarım saatte yıyor ağzında bekletiyor geviş getirir gibi
Merhaba. Tskkrler açıklamalarınız için. Antalya’da oturuyorum. Bir süredir düşünüyorum bu konuda bir uzmana gitmeyi.Merhaba, yüksek lisansı PDR olan bir okul öncesi öğretmeniyim. Yüksek lisans bitirme projem okul öncesi dönemdeki çocukların yeme alışkanlıklarıydı.
Yeme sorunları aslında çok grift, o kadar çok sebep var ki, pek çoğu da birbiriyle ilişkili.
Bu nedenle kızınızın yaşadığı yeme sorununa da etki eden pek çok etken olabilir , boşanma aşamasında olduğunuzu yazmışsınız ki muhtemelen en önemli etken bu.
Anne ve babasının ayrılığı süreç sağlıklı ilerlememişse bir çocuk için ciddi bir travma olabilir.
Kızınız yemek yemesinin sizin için önemini daha doğrusu bu konudaki zafiyetinizi fark etmiş ve bu zaafınızı kullanıyor olabilir.
Yemek yemeyi reddederek sizin ilginizi çekmeyi amaçlıyor olabilir.
Çocuklar tahmin edebileceğimizden daha manipülatif olabiliyorlar bu dikkate alınması gereken bir husus.
Kısacası hiç bir sorunu; altta yatan sebebi bulmadan çözemeyeceğinizi lütfen unutmayın.
Size vereceğim en önemli tavsiye öncelikle sakin olmanız.
Çıldırma raddesine gelerek, babanıza bu hususta laf söyleme fırsatı vererek hiç bir ilerleme kaydemezsiniz.
Daha sonra bir çocuk psikoloğuna başvurmanızı ve mümkünse kızınıza oyun terapisi aldırmanızı öneririm.
Hangi ilde olduğunuzu yazarsanız size uzman da önerebilirim.
Sevgiyle kalın...
Yemek problemi konusunda bir şey diyemiyorum sadece yemek dışında bir şey vermeyin atıştırması için diyebilirim, iştahını kapatmasın. Bir de kan değerlerine baktırın, bazı eksiklikler iştahsızlık yapabiliyor. Ama babanız konusunda söylemek istediğim bir şey var; zor bir süreçten geçiyormuşsunuz şu an orada kalmanız mecburiyet olabilir eğer mecbur değilseniz tatili falan boşverin gidin oradan ama mecbursanız babanızla konuşun yemek konusunda sizden başkası müdahale etmesin. Gerekirse bunun için tartışın çünkü başkası müdahale ederse hele ki bağırırsa hakaret ederse ben de çocukluğumdan şu günüme kadar ‘lanet olsun’ diye diye yaparım bir faydasını görmem ya da hiç yapmam bir şeyi. Ya konuşmasın ya da birlikte yemeyin yemekleri.merhabalar. 6 yaşındaki kızım yeme konusunda acayip inat geliştirmiş durumda. Artık her öğün kavga dövüşe döndü. Çıldırmak üzereyim.
Yemek için ödül vermek de çözüm değil bence. Her seferinde bir şey yemek için ödül bekleyecek ondan sonra. Bu da bir yeme bozukluğu aslında.Porsiyonlar kucuk olsun.Ödül koyun.Mesela yemek yedikten sonra tum yemegi bitirirse ustune en sevdigi cikolata tatli ya da baskabir sey yiyeceginizi soyleyin.Ama bu bu ona ozel olmayacak.O tatliyi herkes yiyecek.Bitirirse onunla beraber herkes yiyecek.Bitirmesse siz yiyeceksiniz.O bakacak.
Ama kararli olmak cok onemli.Anneanne dede falan gizlice yedirirse.Ya da aglarsa kiyamassaniz ise yaramaz.Bir kez bile taviz verince olmaz.