Evet bana da verdi doktorum 1 hafta kullan anlarsın zaten dedi ama kusmayan çocuk şurubu verdikten sonra öğürüp kusuyor ben de vermedim sonrasında.Biz 4 aylıkken başlamıştık ek gıdaya . Reflü biz de vardı kusma yoktu doktor sinsi oluyor bu tarz Reflü dedi. 3 ay şurup kullandık kesti. 16aylik hala yemeklerden şöyle böyle yer kilo aldırmak için uğraşılsa da bir yerde kendi belirliyor
Tahlil sonuclarınız normaldi hgb değeri düşüktü 3.ayda kan damlasına başladık biz bu sebeple.D vitamini de düşük çıkmıştı damlasını kullanıyorum onun da.Doktor mama diyor da benimki istemiyor ki dk 3200 dü iki katına yakın kötü diyemem diyor kilosu için sadece alt sınırın biraz üstünde ama bu ay çok iştahsız sütüm de var kızımın umrunda değil.Alerji ve gastroya görünün dedi yani artık benim yapabılcegm bısey yok ddi.Kan tahlili sonuçları iyiyse bence kilo çok önemli değil.
Doktor ne diyor?
Doktor kilosunu az bulunca kalorili mama başlatıyor.
Herkes bişey söylüyor evet boya gittiği için de daha zayıf duruyor tabi.Ek gıdaya başkadım ama onda da olmayan gaz problemimiz olmaya başladı ben şaşırdım gerçekten ne yapacağımı.Bir emse her şey hallolcak da emmiyor şuan bile uyurken geldim verdim mıymıu doymaz ki bununla.Ben çocuk doktorumu seviyorum ama benim doktorum da kilo takıntılı, bence çoğu doktor takıntılı hatta. Sağlık ocağındaki ebe anne sütü için aylık alt sınır 500gr demişti, sonuçta bu çocuklar uzuyor ve uyanık kalıyorlar. Vücut gelişim için kalori harcıyor. Bence kilo genetik gibi geliyo bana.
Ek gıdada sindirim sorunları oluyormuş sanırım bilmiyorum belki normal olabilir, ben şuan emziriyorum hala 5 aylık kilo sorunu yok ama gaz hala ama hala bitmedi (alerjisi var diyetteyim). Benimki de gazdan sancılandıkça memeye saldırıyor. Bazen meme reddi yapıyor 2-3 gün. Size diyeceğim şeyle rahatlamanızı umuyorum ama ben de anne olarak rahat etmiyorum evet doymuyor gibi geliyor bize ama açsa emin olun ortalığı inletir. Doktor sizi bir sorun mu var acaba diye yönlendirmiş olabilir. En azından sorunu varsa görelim diye. Ama dediğim gibi normalde 3-4 aydan sonra hele daha da az kilo alıyor bebekler diyor sağlık ocağındaki ebeHerkes bişey söylüyor evet boya gittiği için de daha zayıf duruyor tabi.Ek gıdaya başkadım ama onda da olmayan gaz problemimiz olmaya başladı ben şaşırdım gerçekten ne yapacağımı.Bir emse her şey hallolcak da emmiyor şuan bile uyurken geldim verdim mıymıu doymaz ki bununla.
Yani keşke ben de kuruntu yapıyor olsam ama kilo alımı artık baya yavaşladığı için doymadığını düşünüyorum.Pek ağlamaz ama akşamları belli saatleri var kucağına almazsan sürekli ağlar bişey yiyince de mutlu oluyor o sebeple artık aç olduğunu düşünüyorum.Allah ne verdiyse ver dedi bana doktorum 1 ay gözlemle sorun yoksa yediğin her şeyden ver .Ama oğlumda öok güzel bir beslenme planı yapmıstım bir okdr da güzel emerdi şeker tuz vs ya da paketli gıda hala pek bilmez kızıma üzülüyorum saçma sapan şeylerle sırf kilo alsın diye beslemek zoruma da gidiyor açıkçası.Ek gıdada sindirim sorunları oluyormuş sanırım bilmiyorum belki normal olabilir, ben şuan emziriyorum hala 5 aylık kilo sorunu yok ama gaz hala ama hala bitmedi (alerjisi var diyetteyim). Benimki de gazdan sancılandıkça memeye saldırıyor. Bazen meme reddi yapıyor 2-3 gün. Size diyeceğim şeyle rahatlamanızı umuyorum ama ben de anne olarak rahat etmiyorum evet doymuyor gibi geliyor bize ama açsa emin olun ortalığı inletir. Doktor sizi bir sorun mu var acaba diye yönlendirmiş olabilir. En azından sorunu varsa görelim diye. Ama dediğim gibi normalde 3-4 aydan sonra hele daha da az kilo alıyor bebekler diyor sağlık ocağındaki ebe
Bizim bebeğimiz de hep zayıftı,hâla zayıf,az yer.Tahlil sonuclarınız normaldi hgb değeri düşüktü 3.ayda kan damlasına başladık biz bu sebeple.D vitamini de düşük çıkmıştı damlasını kullanıyorum onun da.Doktor mama diyor da benimki istemiyor ki dk 3200 dü iki katına yakın kötü diyemem diyor kilosu için sadece alt sınırın biraz üstünde ama bu ay çok iştahsız sütüm de var kızımın umrunda değil.Alerji ve gastroya görünün dedi yani artık benim yapabılcegm bısey yok ddi.
Kızımın da seveceğini hiç sanmıyorum bu tarz mamaları sevmedi içiremedim.Artık çok yoruldum belki de zorlamadan ne yiyorsa onu vermeli sütten kesmeli böyle benim ruh sağlığım perişan oldu .Bizim bebeğimiz de hep zayıftı,hâla zayıf,az yer.
Gastro bize yüksek kalorili mama yazmıştı ama kız sevmemişti.
Kan tahlili sonuçları iyi çıkınca doktor da biz de kilosunu önemsemiyoruz.
Tabii ki siz daha iyi bilirsiniz.Kızımın da seveceğini hiç sanmıyorum bu tarz mamaları sevmedi içiremedim.Artık çok yoruldum belki de zorlamadan ne yiyorsa onu vermeli sütten kesmeli böyle benim ruh sağlığım perişan oldu .
Yemek konusunda çok iştahlı biz yerken ağzını şapırdatıyor sofraya uzanıyor mesela az önce yarım kase çorba içti ama daha çok küçük olduğu için hasır sütüm de varken emsin istiyorum ama istemiyor sadece uyurken alıyor o da 2 yaşındaki oğlum eğer uyumasına müsade ederse.İnanın bazen de süt oluyor ama bir işe yaranıyor çünkü emmiyor hala oğluma veriyorum kesilmesin diye.Oğlumda her şeye dikkat ettim et balık tavuk her şeyi yer hiç yemek ayırmaz iştahlı da ama kızım tam tersi belki de yemekte zorlamayacak ama 1 yaşına kadar da anne sütü veya devam sütü vermeliyim devam sütlerini de hiç sevmiyor o konuda çaresizim.Tabii ki siz daha iyi bilirsiniz.
Ben ne yiyorsa onu vermedim,ne yalan söyleyeyim.
Normal süreçte devam ettim.
Ek gıda da normal sıralamaya uymaya çalıştım. Yemeyince ara verdim sonra yine teklif ettim. Gene yemedi gene ara verdim. Ben de zorlandım hâla ara ara zorlanıyorum 3 yaşa geldi. İlla sevdiğini istiyor şu anda bir de kendini ifade ediyor daha çok sınırları zorluyor. Yine de et,balıktan yana asla taviz vermemeye çalışıyorum.
Süt konusunu hiç bilmiyorum inanın. Bana emzirmek hiç nasip olmadı maalesef.
Çok çok iyi anlıyorum.Yemek konusunda çok iştahlı biz yerken ağzını şapırdatıyor sofraya uzanıyor mesela az önce yarım kase çorba içti ama daha çok küçük olduğu için hasır sütüm de varken emsin istiyorum ama istemiyor sadece uyurken alıyor o da 2 yaşındaki oğlum eğer uyumasına müsade ederse.İnanın bazen de süt oluyor ama bir işe yaranıyor çünkü emmiyor hala oğluma veriyorum kesilmesin diye.Oğlumda her şeye dikkat ettim et balık tavuk her şeyi yer hiç yemek ayırmaz iştahlı da ama kızım tam tersi belki de yemekte zorlamayacak ama 1 yaşına kadar da anne sütü veya devam sütü vermeliyim devam sütlerini de hiç sevmiyor o konuda çaresizim.
Konunun başını ben yazmışım gibi. İlk çocuğum 2 yıl mis gibi emdi, ikinci ilk aydan sorun yaratmaya başladı. 5 aylıkken de bıraktı. Şimdi 3 yaşında. Çok şükür sağlıklı bir çocuk. Ne yiyorsa onu veriyorum. En sevdiği kavrulmuş kıyma. Az sebze yemesini sorun etmeyi bıraktım. Olduğu kadar oluyor. Çocuk bunu kendi seçiyor. Biz kendimizi paralayarak kendimizi üzüyoruz. Sizinki henüz çok küçük o nedenle çok stres altındasınız, herşey size bağlı gibi geliyor ama bu günler de geçecek.Merhaba kızım bu ayın 10 unda 6 aylık olacak.Boyu 67cm kg su 6200.Daha önce meme reddiyle alakalı başlık açmıştım o sorunumuz maalesef hala devam ediyor.Artık alışkanlık olduğunu düşünüyorum.Memeyi sadece uykuyla başdaştırrı ve uyanıkken asla almıyor.2 ayınsan beri böyle.2.ayından beri ortalama 550 gr gibi kg aldı.Ama bu ay çok yavaşladı 300/400 gram alırsa sevineceğim.Her ay doktor kontrlüne gidiyoruz 3 farklı mama aldım hiçbirini kabul etmedi.Biberonları asla tutmuyor.Kaşıkla istemiyor tükürüyor.Velhasıl ek gıdaya erken geçtik yemeklere karşı ilgisinden dolayı.10 gündür veriyprum artık arı mama bile aldım kilo alsın diye.Böyle takıntılarım yoktu ama aç mı acaba diye strese giriyorum neredeyse 200 gr belki alamayacak bile.Artık gastro ve alerji bölümüne yönlendrdi dr umuz.Benim yapabileceğim bir şey yok diye.Genelde mutlu bir bebek fiziksel gelişimi beyin gelişimi gayet normal boyu da ortalama üstü gidiyor.Ama kilosuna çare bulamadım.Bir evladım daha var 2 yaşında.Sanki ilk kez bebek büyütüyor gibiyim .Okadar farklılar.Biri hala nemeyi versem emer ne versem yer öyle iştahlı biri de hiç istemez.Boş kalori alsın diye arı mama vermek mi yoksa böyle azar azar yedirmek uyıyunca emzirmek mi bilmiyorum artık.Ama işe yaramadığı kesin.Kusması yok ama kusma olmadan da reflü olabilirmiş.Benim gibi olup da tedaviyle düzeleniniz oldu mu acaba bu çocuk neden kilo almaz ki alerjik hiçbir belirtisi de yok ne yapacağımı şaşırdım.Uzun oldu ama derdimi de kısaca anlatamadım
geçen bir doktor “bir yumurta yiyen bir 3-5 yaş çocuğu, 10 yumurta yemiş yetişkin gibi olur” dedi. Onların kilolarıyla bizimkini karşılaştırınca hak verdim. Şimdi yeteri proteini aldığını düşünüyorsam düz makarna verdiğimde de içim sıkılmıyor. Onların karbonhidrata bizden daha fazla ihtiyacları var, onlara bize olduğu kadar zararlı değil diye avutuyorum kendimi.Bizde de bu akşam “et yemeğini canım istemiyor” cümleleri uçuşuyordu. Sadece makarna vermeye de içim rahat etmiyor.
Ya ben de oturup bir tabak et yesin demiyorum da bir kaç lokma yedikten sonra zaten “canım istemiyor” deyince kabul edebilirim.geçen bir doktor “bir yumurta yiyen bir 3-5 yaş çocuğu, 10 yumurta yemiş yetişkin gibi olur” dedi. Onların kilolarıyla bizimkini karşılaştırınca hak verdim. Şimdi yeteri proteini aldığını düşünüyorsam düz makarna verdiğimde de içim sıkılmıyor. Onların karbonhidrata bizden daha fazla ihtiyacları var, onlara bize olduğu kadar zararlı değil diye avutuyorum kendimi.
“Öğlende tavuğunu güzel yediğin için şimdi makarna verebilirim”, “mücverini güzel yemiştin o yüzden şimdi meyve suyu içebilirsin “ gibi önkoşullara bağlıyorum ben sağlıksız olduğunu düşündüğüm yiyecekleri. “Öğlen yemeğin bitmişti o yüzden şimdi dondurma verebilirim ya da önce tabağını bitir sonra vereyim “ gibi.Ya ben de oturup bir tabak et yesin demiyorum da bir kaç lokma yedikten sonra zaten “canım istemiyor” deyince kabul edebilirim.
Ama sırf makarna/pilav olunca da bunun bir rutine binmesinden çekiniyorum.
Şekil A ben.
Etle,tavukla hiç aram yok.
Malum 3 yaş çok bilinçli. Hemen durumu lehine çevirebiliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?