benim oğlumla da bu konuda çok sıkıntı çekti.. sorunu kemikleşmeden önce çözmenizi öneririm. öncelikle kiloduna yasa da klozet kapağına yapsa da sorun olmayacağını, önemli olanın onun karnının rahatlaması olduğunu bıkmadan usanmadan söyleyin ama onun artık büyüdüğünü sizin gibi babası gibi babanesi gibi tuvalete yapabildiğini söyleyin ve eğer üzerine yaparsa da hiç bir tepki vermeyin. kendinizce kıssadan hisse tuvalet hikayeleri uydurabilirsiniz ya da tuvaletteyken şarkı söyleyebilirsiniz ya da sevdiği bi çizgifilmden bahsedebilirsiniz (oyuncak vs tavsiye etmiyorum). eğer kabızlık oluşursa hemen kabızlık önleyici ilaca başlmanızı öneririm çünkü yaparken canı yanmaya başlarsa kısır döngüye girebilirsiniz..
yakın zamanda antibiyotik kullanmışsınız idrar yolları olacağını sanmıyorum. büyük ihtimalle iğne olurkenki acıyı tuvaletiyle birleştirmiş olabilir kafasında. unutması çok uzun sürmez yeterki siz sakin olun ve kabız olmasını önleyin.. hatta size tavsiyem o hoplayıp zıplayıp tuvaletini tutmaya çalışırken tuvaletin mi var hadi tuvalete gidelim diye bile sormayın. çünkü bunun dikkatinizi çektiğini farketmesi süreci uzatabilir.
geçmiş olsun bol sabırlar diliyorum..