• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi kızım tuvaletini tutuyor yapmıyor lütfen bişiler söyleyin arkadaşlar...

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

askimkizim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
110
53
48
38
arkadaşlar merhaba kızım 34 aylık ocak ayında 3 yaşını dolduracak. yaklaşık 8 9 aydır tuvaletini söylemeye başladı çok şükür hiç zorlanmadık ufak tefek altına kaçırmalar oldu ama onun haricinde çabuk ve kolay öğrendi tuvaletini çok düzenli yapar ve tuvaleti geldiğinde hiç tutmaz gider güzel güzel yapardık bu arada çalışıyorum ve kayınvalidem bakıyor son 1 aydır hasta kanında enfeksiyon çıktı ve çok sık doktora götürmek zorunda kaldık en son doktorumuz iğne verdi 3 tanesini kullanabildik sonra başka doktorlara götürdük tedavi bitti ve hastalığı nezleye çevirdi çok ilaçlara yüklenmek istemedim ve doğal yollarla geçirmeye çalışıyoruz hem ilaç kullanmamak hemde doktora gitmemek açısından fakat kızım son 3 4 gündür tuvaletini tutuyor ve anne altıma yapmam dimi diyerek tuvalete gittiğimizde yapmak istemiyor o kadar çok kıvranıyor ki ne tuvalate yapıyor ne de altına tutuyor hem küçük hem büyük tuvaletini son raddeye gelene kadar hoplayarak zıplayarak ve en sonunda ağlayarak yapamaya çalışıyor tuvaletini yaparken soruyorum acıma var mı yanma var mı diye yok diyor doktora gitmicez dimi anne altıma yapmam dimi anne klozetin kapağını göstererek buraya yapmam dimi anne diyip duruyor kızımın psikolojisimi bozuldu acaba doktor olarak psikologamı götürmem gerek yoksa geçer mi bilemiyorum çok üzgünüm çok kafam karışık ne yapacağımı bilemiyorum benim gibi başına gelen olduysa ya da başkasından duyduysa ne olur bişiler söyleyin bugün yarın benim bişiler yapmam gerek çok huzursuzum doktora götürmeye bile korkuyorum artık ...

kızınızı korkutmuş olabilirler mi? yani tuvaletini kaçırırsan şöylle olur böyle olur diye ya da canını yakarım gibisinden konuşan olmuş mu ki kızınızla konuşsanız? altına yaparsan ne olur diye bir sorun bakalım ne cevap vercek

bencede kizinizla konusun cok rahat anlar bu yasta bi cocuk sizi yinede iciniz daha rahat etsin bi uzmandan yardim alin istrerseniz daha dogru adimlar atmis olursunuz umarim uzun surmez kolay gelsin

bencede kızınızla konuşun. altına yapsan ne olur annecim diye bir sorun, veya klozette yapa bilirmisin diye bir sorun bence sorun büyük ihtimalle pisikolojik ve sizi de doldurmak istemem ama korkutulmuş olabilir. Ama tabii doktora danışmalısınız.

BU DURUMA ÇOK ÜZÜLDÜM UMARIM EN KISA ZAMANDA DURUM HALLOLUR... ÇOCUK PSİKİYATRİSTİYLE KONUŞMAYI DENEYİN DERİM...

benim oğlumla da bu konuda çok sıkıntı çekti.. sorunu kemikleşmeden önce çözmenizi öneririm. öncelikle kiloduna yasa da klozet kapağına yapsa da sorun olmayacağını, önemli olanın onun karnının rahatlaması olduğunu bıkmadan usanmadan söyleyin ama onun artık büyüdüğünü sizin gibi babası gibi babanesi gibi tuvalete yapabildiğini söyleyin ve eğer üzerine yaparsa da hiç bir tepki vermeyin. kendinizce kıssadan hisse tuvalet hikayeleri uydurabilirsiniz ya da tuvaletteyken şarkı söyleyebilirsiniz ya da sevdiği bi çizgifilmden bahsedebilirsiniz (oyuncak vs tavsiye etmiyorum). eğer kabızlık oluşursa hemen kabızlık önleyici ilaca başlmanızı öneririm çünkü yaparken canı yanmaya başlarsa kısır döngüye girebilirsiniz..

yakın zamanda antibiyotik kullanmışsınız idrar yolları olacağını sanmıyorum. büyük ihtimalle iğne olurkenki acıyı tuvaletiyle birleştirmiş olabilir kafasında. unutması çok uzun sürmez yeterki siz sakin olun ve kabız olmasını önleyin.. hatta size tavsiyem o hoplayıp zıplayıp tuvaletini tutmaya çalışırken tuvaletin mi var hadi tuvalete gidelim diye bile sormayın. çünkü bunun dikkatinizi çektiğini farketmesi süreci uzatabilir.

geçmiş olsun bol sabırlar diliyorum..

Back