• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Kızım tuvalet eğitimi için hazır mı sizce? Lütfen yardımcı olun....

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

nehirin_annesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2011
162
24
98
Ankara
Merhaba arkadaşlar. kızım 17 aylık. evde sürekli peşimde olduğu için tuvate bile beraber gidiyoruz. :17: anne çişşşş diyodu, görüp heves etti heralde diye ben de lazımlık aldım 2 ay kadar önce. çok sevindi. zorlamadım ama arada oturttum lazzımlığa. bazen sadece çişini yapıyo. çok seviniyo yapınca alkış kıyamet. çişin gelince söle tamam mı annecim diyorum. tamam diyo ama yine bezine yapıyo. acaba bezi hiç mi bağlamamalıyım sizce. ona mı güveniyodur? bi de kakasını yapcaanı anlayınca hemen oturtuyorum lazımlığına ama istemiyo. korkuyo sanırım. kalkıp bana sarılıyo hemen. bezini bağlayınca 2dk sora yapıyo kakasını. bazen sabah uyandığında bezi kuru oluyo. götürüyorum hemen. yapıyo çişini. ama kaka yapmıyo. nasın davranmalıyım,tuvalet eğitimi için hazır değil mi sizce???

Merhaba arkadaşlar. kızım 17 aylık. evde sürekli peşimde olduğu için tuvate bile beraber gidiyoruz. :17: anne çişşşş diyodu, görüp heves etti heralde diye ben de lazımlık aldım 2 ay kadar önce. çok sevindi. zorlamadım ama arada oturttum lazzımlığa. bazen sadece çişini yapıyo. çok seviniyo yapınca alkış kıyamet. çişin gelince söle tamam mı annecim diyorum. tamam diyo ama yine bezine yapıyo. acaba bezi hiç mi bağlamamalıyım sizce. ona mı güveniyodur? bi de kakasını yapcaanı anlayınca hemen oturtuyorum lazımlığına ama istemiyo. korkuyo sanırım. kalkıp bana sarılıyo hemen. bezini bağlayınca 2dk sora yapıyo kakasını. bazen sabah uyandığında bezi kuru oluyo. götürüyorum hemen. yapıyo çişini. ama kaka yapmıyo. nasın davranmalıyım,tuvalet eğitimi için hazır değil mi sizce???
Aynen ya arkadaşım bende tecrübeli annelerden yardım istiyorum fikir bekliyorum benim kızımda 22 aylık bizde hep beraber gidiyoruz onunla ve çiş diyo öyle tutuyorum klozette çiş diye bitti diyo alıyorum dün gerekli malzemeleri aldım bende klozet adaptörü yatak koruyucu aldım gece külodu aldım küloda geçeceğimiz için atlet falan fakat karar veremedim ilk nasil başlayacağım bu ise böyle bezi açıp çiş yaptırıp tekrar bez bağlamakmi yoksa direk bezi atıp bez işini unutmakmi

ben de aynı şeyi yaşıyorum yaa. kızım 18 aylık, kaka ve çiş diyor, tuvaleti gösterip gitmek istiyor.
klozet adaptörü aldık, oturtuyorum. yapmadan sıkılıyor ve kalkmak istiyor.
tuvalet eğitimine başlayınca hiç bez bağlamamak lazım diye biliyorum ama daha küçük olduğu için bezi çıkarsam geri mi teper diye korkuyorum.
n'apmak lazım ki acaba?

ben de aynı şeyi yaşıyorum yaa. kızım 18 aylık, kaka ve çiş diyor, tuvaleti gösterip gitmek istiyor.
klozet adaptörü aldık, oturtuyorum. yapmadan sıkılıyor ve kalkmak istiyor.
tuvalet eğitimine başlayınca hiç bez bağlamamak lazım diye biliyorum ama daha küçük olduğu için bezi çıkarsam geri mi teper diye korkuyorum.
n'apmak lazım ki acaba?
Nasil başlayacağız arkadaşlar dün çok hazırlamıştım kendimi bugün için ama yarına erteledim mutlaka kaçırmalar olacak nereye oraya buraya üstüne başına sinirlenip kızabilirim istemeden ama istemiyorum kızmak niye yaptın ettin demek o yüzden cesaret edemedim nasil başlayacam yaa kıyamam ona nasil üstesinden gelecez

bence en onemlısı cocugun buna hazır olup olmaması yanı sınyalı ondan almak bırde bı yerde okumustum bırkere ogrenınce tekrar bezı takmak yanlısms bu sefer cocuk celışkıye dusermıs bez mı kulotmu dıye..bnım kızımda arada soyluyor hatta oturaga oturuyor aama yapmıyor o yuzden bende beklıyorum umarım bu yaz kurtuluruz bezden

bence en onemlısı cocugun buna hazır olup olmaması yanı sınyalı ondan almak bırde bı yerde okumustum bırkere ogrenınce tekrar bezı takmak yanlısms bu sefer cocuk celışkıye dusermıs bez mı kulotmu dıye..bnım kızımda arada soyluyor hatta oturaga oturuyor aama yapmıyor o yuzden bende beklıyorum umarım bu yaz kurtuluruz bezden
Denemeye başlamam gerek kardeşi domadan kızımla ne kadar yol katedebilirsem onun için iyi olacak inşallah o doğunca gerileme dönemi yasamayiz bide seyi merak ediyorum gündüz gece sürekli o hani külotlar var ya dışı naylon gibi olan hep onlami duracak

Denemeye başlamam gerek kardeşi domadan kızımla ne kadar yol katedebilirsem onun için iyi olacak inşallah o doğunca gerileme dönemi yasamayiz bide seyi merak ediyorum gündüz gece sürekli o hani külotlar var ya dışı naylon gibi olan hep onlami duracak

ben de tam bilmiyorum ama bazı anneler gece uyuduktan sonra bez bağlıyomuş. bilemiyorum hala ama biyerden başlamak lazım. her akşam yarından itibaren bez bağlamıyim diyoum ama bi türlü göze alamadım halılara çiiş yapma riskini :)

2.5 yaşından önce uygun değil diye biliyorum ben. Kaslarla ilgili bir durummuş sanırım.

bugün çocuk gelişimi ile ilgili eğitim veren bi arkadaşımı gördüm. o da artık başlayabilirsin tuvalet eğitimine dedi. bi de ikinci bebeğime hamile olduğumu öğrendim. :53: onun için sütten de kesiyorum. hem tuvalet hem sütten ayrılma ikisi birden işkence mi olur acaba kızıma... tuvalet meselesi birazcık daha bekliycek sanırım. ama kardeşi doğmadan halletmeyi umuyorum. Allah yardımcımız olsun...

bugün çocuk gelişimi ile ilgili eğitim veren bi arkadaşımı gördüm. o da artık başlayabilirsin tuvalet eğitimine dedi. bi de ikinci bebeğime hamile olduğumu öğrendim. :53: onun için sütten de kesiyorum. hem tuvalet hem sütten ayrılma ikisi birden işkence mi olur acaba kızıma... tuvalet meselesi birazcık daha bekliycek sanırım. ama kardeşi doğmadan halletmeyi umuyorum. Allah yardımcımız olsun...
Hayirli olsun canim araları ne kadar olacak bizim 26 ay arası olacak kesinlikle evet tuvaleti sonraya birak ben bugün başladım çıkarttık bezi sabah 11den oglen ikiye kadar 8 veya 9 kere gittik varmi kızım var gidiyoruz oturup oturup geliyoruz en sonuncuda geldik odaya ve kenara gecti kakasini yapıyo kaptığım gibi klozete getirdim ama bitti artık o is yapmıştı hani kızım söyleyecektin tık yok ne yapacam ya hazır değil demekmi bu

Oğlum için yazın başlamayı düşünüyorduk tuvalet eğitimine ama kendisinden ay farkı ile büyük olan kuzenini 5-6 defa çışının yada kakasının geldiğini söylediğinde duydu. O günden sonra kendi kendine söylemeye başladı.. Bazen bezine kaçırsada, bu kadar rahat olan tuvalet alışma sürecinden sonra hiç sorun etmiyorum... En çok korktuğum kakasını yaparken korkmasıydı.. Fakat ilk defa lazımlığa kendi isteği ile oturup kakasını yapıp o yüzündeki şaşkınlığı gördükten sonra bunu önlemek için sadece mezdeke kaseti takıp oynamadığım kaldı :) Çok şükür şimdi sorunsuz devam ediyor.. Sizlere tavsiyem çocuk herşeyi çocuktan öğreniyor...Kuzenide kendisinden bir kaç yaş büyük komşu ablalarından öğrenerek başlamıştı. Oğlum da kuzeninden gördü......

bahsettiğiniz aylarda bence erken çiş alıştırması için..
çiş falan demesi de hevestir..kaslarını kontrol edebilmesi gerekir çiş ve büyük tuvaleti için..

benim oglunmda iki hafta sonra tam 18 aylik olacak, annem artik basla alissin diyor ama bana erken geliyor.
bide burda havlar daha soguk henüz. ama erken baslayip alisan cocuklar var sanrim cocuga bagli bir durum.

Ben daha önce baslasam diyordum, cünkü önceleri en azindan kakasini yapinca anlyiordum bi kösede yapiyordu simdi alisti , ne zaman kaka yaptigini anlayamiyorum.

benim oglunmda iki hafta sonra tam 18 aylik olacak, annem artik basla alissin diyor ama bana erken geliyor.
bide burda havlar daha soguk henüz. ama erken baslayip alisan cocuklar var sanrim cocuga bagli bir durum.

Ben daha önce baslasam diyordum, cünkü önceleri en azindan kakasini yapinca anlyiordum bi kösede yapiyordu simdi alisti , ne zaman kaka yaptigini anlayamiyorum.

ben 3 gün denedim ama olmuyor daha çiş kavramı oturmamış test ettim çişini yaptı kiloduna ama anne bak su diyo gelmiş yanıma önceden kakasını yapınca yaptım bezimi al der gibi yapardı bez bağlamadığım gün onu bile demedi yaptı ve 3 saat 4 saat çiş yapmadı öyle 2 3 gün tutuyo resmen ve 3 gün boyunca bi kere bile tuvalete yapmadı işin ilginci altınada yapmadı dışarı çıkarken falan bez bağlamıştım ona yaptı bende 1 2 hafta erteledim bu işi ama bilemiyorum yaaa ne yapacağımı

Hayirli olsun canim araları ne kadar olacak bizim 26 ay arası olacak kesinlikle evet tuvaleti sonraya birak ben bugün başladım çıkarttık bezi sabah 11den oglen ikiye kadar 8 veya 9 kere gittik varmi kızım var gidiyoruz oturup oturup geliyoruz en sonuncuda geldik odaya ve kenara gecti kakasini yapıyo kaptığım gibi klozete getirdim ama bitti artık o is yapmıştı hani kızım söyleyecektin tık yok ne yapacam ya hazır değil demekmi bu

teşekkürler canım. senin bebeğinde hayırlı olsun. sağlıkla doğar inşaallah. biz de hala bi ilerleme kaydedemedik. bi de bu aralar kendimi çok yorgun hissettiğim için çok da uğraşmıyorum esasen. bakalım zamana bıraktım artık. zamanı gelince öğrenir diye umuyorum. fazla zorlamak da kabızlık problemine yol açabiliyomuş.

Back