• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi kızım sürekli meme emmek istiyoo,yardım lütfen

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Dual

Nirvana
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
138
33
643
Samsun
23 günlük bir kızım var.benim memem dışında hiçbir yerde huzur bulmuyor,emiyor emiyor yatağa bırakınca başlıyor bağırmaya.doymuyor zannedip mama verdik yine ağlmaya devm etti.geçen gece annem beni uyndırmamak için sağdığım sütü vermiş biberonla,içmiş kızım da hiç bi problem yok,amaaa o emme içgüdüsünü tatmin edemediği için bastı yaygarayı.Yalancı meme denedim almadı ağzını meme alır gibi kocaman açıyo bi türlü ememiyo.Tok haliyle gece emzirdim o kadar doydu ki fokur fokur yapıyo ama yine de çıldırasıya saatlerce kalıyo memede.Artk yara oldu göğüs uçlarım,resmen kamburum çıktı saatlerce oynuyo..uyuyo kaıyo ama bırakınca uyanıp ağlıyo.1.5 ay sonra işe başlıcam annem nasıl çocuğu avutacak bilmiyorum???
Yalancı memeye alıştırmak zorundayım nasıl yapcm bilmiyorum.yakında depresif olup çıkcam yaaa
Elbet bigün bitecek bunlar diye düşünüyorum avutuorum kendimi.deneyimli anneler sizler neler yaptınız yalancı memeye nasıl alıştırdınız??? chicco ve nuk almadı ne vermeliyim??ne yapmalıyım

aynı benim durumum:)
Benim kızım da ilk 20 gununu boyle gecirdi. hatta bir ara caresizlikten aglıyordum surekli.
Emzik de kime sorduysam 1 ay kesinlikle verme dediler. 1 ay sabrettim ben de. Avent in silikon emzigini verdim aldı, ama zaten artık eskisi gibi surekli memede kalma ihtiyacı da hissetmiyor.Surekli memede kaldıgı icin benim de gogsum yara olmustu, silikon gogus ucu kullanarak emzirdim bir sure, belki o yuzden emzigi daha kolay almıstır??
Hoplatarak, omuzda gezdirerek, emzikle vs. oyalanmaya basladı 1 aydan sonra.2 aylık olmak uzere simdi masallah:) Sanırım tek care azıcık sabretmek arkadasım. Benim sordugum butun doktor ve hemsireler annesiyle keyif yapmak istiyor, kendine guveni olsun diye istedigi kadar kalsın memede,dokunmayın demislerdi. o zaman hepsini bogasım gelmisti:)
Canını sıkmamaya calıs ki sutun azalmasın, zamanla duzeliyor gercekten.

İlk zamanlar ban de her ağladığında verirdim. Sonra dr dediki gazdan da ağlayabilir. Gazını iyice çıkartıp yatırınca ağlamadı. 10 dk falan dik vaziyette tutup sırtını sıvazladıktan sonra yatır canım

fokur fokur dedıgın mıdesınden sesler mı gelıyo bebegın?
eger oyleyse gazı war demektır. emdıkten sonra en az 10-15 dk kucagında gazını cıkarmaya calıs. bacaklarını hareket ettır alttan da cıkart rahatlasın. gazı warsa meme ister. derdım de sensın dermanımda mısalı...
merak etme zamanla gecıcek.

birkaç gündür ısrarla ve sabırla gazını çıkartmaya çalışıyorum,biraz daha rahat sanırım..yeni bir yöntem buldum,kucağımda sakin bi ses tonuyla konuşursam ve evin içinde turlarsam uyuyakalıyo ama her zaman değil,nuby emiziği de tutmadı.kırkı çıkana kadar kırk huy değişirmiş...bekliyorum bakalım.

canım bende ilk zamanlar aynı şeyi yaşadım; meger gazdanmış o ağlama.
şimdi emzirdikten sonra iyice gazını çıkarmadan yatırmıyorum.
emziğe de zorla alıştırdım; pırt diye tükürüyodu emziği tutamıyordu ğzında. ben elimle tuttum hep bi süre.
şimdi biraz öğrendi emziği.
bir kitap almıştım ben hamileyken; bebek bakım sorunlarına mucize çözümler diye.
orda bebeği kundaklayın; beşiğe yatırın ve sırtını minik minik pışpışlayıp uyutun diyodu; 2 gün sabırla uyguladım; şimdi kendi kendie uyuyo oğlum. 7,5 haftalık oldu şimdi.
kolay gelsin canım; Allah sabır versin.

allah hepımızın yardımcısı olsun aynı dertler benım kızızımdada var cok zorrrrrrrrrrrrrrr ama can onlar sabır dılıyorumm....

Back