Kızım regl oldu

Arkadaşlar yeni üyeyim,doğru başlık mi konuyu doğru yere mi yazdım bilmiyorum.Sorun şu 2008 li yani 12 yaşında kızım regl oldu boyu150cm.duzenli adet oluyor.endokrin doktoru çok fazla uzamaz dedi çok üzüldüm.baba178 ben160 .adetten sonra uzama devam ediyor mu.Cok endişeleniyorum.Kendimi sucluyorum keşke çok önce goturseydim doktora uzar diye bekledim adet olayını hiç hesaba katmadim.Doktorda çok gıcık ti.sunu yesin söyle yapın demedi hiç.Denwyimli anneler ne yemeli içmeli bir de balık yağı etkili mi boy gelişimine lütfen fikirlerinize ihtiyacım var
Yüzmeye gönderin boy uzamasında etkili olur

Konuyu çocuk büyütürken kısmına açmışsınız bdv ye taşınsa daha iyi olur
Yok ya sonra kategoriler ziyan oluyo boş kalıyo her şey bdvde. Hem dert mi bu.
Spor yaparsa biraz daha uzar yapmazsa uzamaz pek. 91 ekimliyim 2003 marttade regl oldum. O zaman kaçtı hatırlamıyorum ama boyum şu an tamm 156.5 sülalenin en kısası benim annenanneme çekmişim. Spor da yapmadım.

Arkadaşlar yeni üyeyim,doğru başlık mi konuyu doğru yere mi yazdım bilmiyorum.Sorun şu 2008 li yani 12 yaşında kızım regl oldu boyu150cm.duzenli adet oluyor.endokrin doktoru çok fazla uzamaz dedi çok üzüldüm.baba178 ben160 .adetten sonra uzama devam ediyor mu.Cok endişeleniyorum.Kendimi sucluyorum keşke çok önce goturseydim doktora uzar diye bekledim adet olayını hiç hesaba katmadim.Doktorda çok gıcık ti.sunu yesin söyle yapın demedi hiç.Denwyimli anneler ne yemeli içmeli bir de balık yağı etkili mi boy gelişimine lütfen fikirlerinize ihtiyacım var
20ye kadar boy uzar derler, bu hesaba göre 20ye kadar bir kızın adet görmemesi olmaz. Dolayısıyla uzayacaktır yaşına göre boyu iyi. Zamana bırakın.

bacım yüzme ya da baskete yolla benim ki adet olunca uzadı da zayıfladı da.... hemde daha 3 aydır adet görüyor üzülme sağlığı yerinde olsun uzar....

13 yaşında regl oldum. Boyum 170. Annemde babamda uzun değiller. Üzmeyin kendinizi

Basketbol veya voleybol kursuna yazdırın. Bol bol süt içirin sağlıklı beslensin.

Ben 156'yım sıkıntısını çok yaşadım hakaret vs. maalesef toplum ortalamanın biraz dışını bile yadırgıyor. Ama siz uzunsunuz kızınız da uzar bence. iyi bir uzmana götürün, internetten de uzama konusunda araştırma yapın. Yüzme, basketbol, barfiks, süt, kabak çekirdeği, semizotu benim bildiklerim

Daha önce doktora goturseydiniz nasıl bir işlemle kızınızın boyunu uzatacakti ? Ben adetten sonra birkaç cm daha uzadim sonra boyum uzamadi. Neden kızınızın boyunun uzamama ihtimaline bu kadar uzuldunuz anlamadim. Uzayada bilir kısa da kalabilir. Önemli mi bu ?

Genelde 2 yıl içinde 5-6 cm uzama oluyor. Beslenmesine göre daha çok da olabilir ancak zaten ailesel boy kısalığı mevcut. Genetikte de çok uzun değil yani. Adölesan polikliniğine götürerek ek bilgi alabilirsiniz.

Boy uzama iğnesi var ama ne kadar sağlıklı bilemicem

Şu saatten sonra şunu yesin uzar diye bir şey hiçbir doktor diyemez. Beslenme anne karnından başlayan bir yatırım, eğer kızınız bu döneme kadar sağlıklı beslendi ve bu şekilde de devam ettirirse uzar örnek ben. Orta 2de regl oldum ve liseye geçerken ciddi bir kıyafet alışverişi yaptığımızı hatırlıyorum pantolonlar bilek boya gelmişti. O sene öyle boy attım ki. Yapı olarak inceyimdir kemiklerim kalın değil ancak boyum var. Üstelik genetik olarak annem babam da çok uzun insanlar değil şuan annemden 10 cm uzunum babam da yaşasaydı 5 cm de ondan uzun olacaktım. Çocuklukta iyi beslendiğimi, bu boya gelmemin sebebinin de iyi beslemek olduğunu düşünüyorum. Cipsin eve alınan bir şey olduğunu bilmezdim mesela.
Kalsiyuma dikkat edin genel olarak süt boy uzatır dense de siz sütten yapılmış ve kalsiyum yoğunluğu daha fazla peynir, yoğurt, kefir en çok bunları tüketin. Spor bence genel olarak fiziğin şekillendiği bu zaman için çok önemli. Ayrıca şunu da söyleyeyim ben o çok uzadığım regl sonrasındaki senede çok çatladım, siz bunu da göz önünde bulundurun önlem alın nemlendirin vücudu.

Back