Kızım regl oldu

Simya1982

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2020
11
1
1
42
Arkadaşlar yeni üyeyim,doğru başlık mi konuyu doğru yere mi yazdım bilmiyorum.Sorun şu 2008 li yani 12 yaşında kızım regl oldu boyu150cm.duzenli adet oluyor.endokrin doktoru çok fazla uzamaz dedi çok üzüldüm.baba178 ben160 .adetten sonra uzama devam ediyor mu.Cok endişeleniyorum.Kendimi sucluyorum keşke çok önce goturseydim doktora uzar diye bekledim adet olayını hiç hesaba katmadim.Doktorda çok gıcık ti.sunu yesin söyle yapın demedi hiç.Denwyimli anneler ne yemeli içmeli bir de balık yağı etkili mi boy gelişimine lütfen fikirlerinize ihtiyacım var

Daha önce doktora goturseydiniz nasıl bir işlemle kızınızın boyunu uzatacakti ? Ben adetten sonra birkaç cm daha uzadim sonra boyum uzamadi. Neden kızınızın boyunun uzamama ihtimaline bu kadar uzuldunuz anlamadim. Uzayada bilir kısa da kalabilir. Önemli mi bu ?

Adetten sonra tabi ki boy uzar sadece hızlı değil artık daha yavaş uzar .
Kan grubu 0 değilse her gece yatmadan önce süt içirin çok faydası olur

Konuyu çocuk büyütürken kısmına açmışsınız bdv ye taşınsa daha iyi olur

Arkadaşlar yeni üyeyim,doğru başlık mi konuyu doğru yere mi yazdım bilmiyorum.Sorun şu 2008 li yani 12 yaşında kızım regl oldu boyu150cm.duzenli adet oluyor.endokrin doktoru çok fazla uzamaz dedi çok üzüldüm.baba178 ben160 .adetten sonra uzama devam ediyor mu.Cok endişeleniyorum.Kendimi sucluyorum keşke çok önce goturseydim doktora uzar diye bekledim adet olayını hiç hesaba katmadim.Doktorda çok gıcık ti.sunu yesin söyle yapın demedi hiç.Denwyimli anneler ne yemeli içmeli bir de balık yağı etkili mi boy gelişimine lütfen fikirlerinize ihtiyacım var
Daha önce doktora goturseydiniz nasıl bir işlemle kızınızın boyunu uzatacakti ? Ben adetten sonra birkaç cm daha uzadim sonra boyum uzamadi. Neden kızınızın boyunun uzamama ihtimaline bu kadar uzuldunuz anlamadim. Uzayada bilir kısa da kalabilir. Önemli mi bu ?
En önemlisi sağlıklı olması,sabah uyandığımda evlatlarimi görmek koklamak elbette.Ama kendisi çok uzamak istiyor ,ben o üzülüyor diye üzülüyorum

10 yaşında regl oldum ve sonrasında 10 cm uzayıp 170de durdum.
bence bu sadece regl ile ilgili değil, genetik vs de önemli. yani aile/sülale genelde ortalama-kısa boyda ise regleden bağımsız olarak da çok uzamayacaktır.
yine de spora yönlendirmek ve sağlıklı beslenmesi etkili olabilir diye düşünüyorum.

E yani anne olarak bunu düşünmesinden normal ne olabilir ki? Tabi ki onun için çok önemlidir

Kiziniz üzüldüğü için tabi anne olarak uzulebilirsiniz fakat ona boyu kısa olsa da çok güzel oldugunu, çok başarılı olduğunu, boyunun kısa olmasının hayatta hiç bir zaman önemli olmadığını söyleyin. Belki sizden bunları duymak onu rahatlatacaktir

E yani anne olarak bunu düşünmesinden normal ne olabilir ki? Tabi ki onun için çok önemlidir
Kızı uzuldugunu için üzüldüğünü yazmış evet bu durum çok çok normal . Fakat bazı anneler vardır ya kızımın boyu kısa birşey yapmalıyım kızım kilolu birşey yapmalıyım. Çocuğumun burnu uzun estetik yaptırmalıyım. Hani bu tarz bir anne ise yaptiginiz düşündüğünüz çok yanlış diye söyleyecektim sorularımın cevabi bunları almaktı 😊

Back