• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızım olacakmış :) kızıma kimya isminin yanına 2. isim arıyorum yardım edin

balbasit olduğum post: 3789anlatayiber: 249763 .!.:
benimde aklıma geliyo ama o kadar kötü ne diyebilirler ki? elif kimya gibi 2 ismi olsa diyodum ama kafam çok karıştı :KK64:
Bakin size sahit oldugum bir olayi anlatayim. 'Kevser' ismini herkes bilir ve 'kimya' ismi kadar marjinal degildir. Din dersinde kevser suresinden dolayi arkadaslarinin uzun suren dalgalarina dayanamayip ailesine cok uzun sure küsen nefret eden ve 18ine kadar bu sorunu surdurup 18inde ismini mahkeme karariyla degistiren bir arkadasim var bizzat sahidim. Size hos gelebilir ama kabul edersiniz ki 'kimya' ismi alisik olunmayan marjinal bir isim. Ne kadar guzel isimmis elestirisinden cok bu nasil isim elestirisine maruz kalabilirsiniz.. Cocuklarin pskolojilerini biz anlayamayiz. Onun o yaşlarına inip bi empati kursaniza? Anneniz babaniz size bir isim koymus ve her gun ayni sinifi siralari paylasan arkadaslariniz tarafindan dalga konusu oluyorsunuz. Ve beraberinde nice sorunlar.. Lutfen bir kez daha dusunun. İstediginiz ismi siz istiyorsunuz ama cocugunuz bir ömür kullanicak.

kulağa mı hoş gelmiyor yoksa tamamen kimya dersi ile mi ilgili? kimya farsçada değerli üstün nitelikli demekmiş benim aklıma kimya hatundan geldi mevlana celaleddin ruminin manevi kızı şems tebrizinin karısı. ondan esinlenmiştim açıkçası. işimi garantiye almak için çift isim olsun diye düşündüm ileride beğenmesede kulanacağı ikinci bi ismi olur en azından diye
Cocuk ilerde bu isimle zorluk ceker , dalga bile gecilir yani ..

Kaç kişi farsça biliyorum. Bence kimya koymayin ilerde çocuğunuzla dalga geçerler uzulursunuz

ya daha dün arabada giderken komik isimlerden bahsedip kahkaha atıyorlardı :( ve 'kimya' da bu isimlerin içinde en çok gülüneniydi. koymayın lütfen,çocuğunuz ilerde sıkıntı yaşar

Masallah saglicakla kucaginiza alirsiniz ins. Ama bu ilginc isimler neden evet anlami guzel de. Cocugunuz bir omur isminin alay konusu olmasiyla ugrasacak. Yapilacak ilk espiri
memnun oldum ben de fizik
ee kimya dersin ne alemde vs vs. Ben ogretmenim ve sunu cok iyi biliyorum ki cocuklwr bazen cok acimasiz olabiliyorlar. Okulda arkadas ortamindaki olusabilecek diyaloglar geldi gozu un onune

Anlamı güzelmiş, gönül isterdi ki günlük hayatta da bu anlamında kullanılsın ama ön planda olan başka bir anlamı var hali hazırda kimyanın. Bir çok arakdaşın da dediği gibi, acımasız çocukluk yıllarında çok sıkıntı çeker bu isimle... Ülker ismiyle dalga geçildiğini bile duydum, çikolatalı gofreeet diye bağırıyodu çocuklar, bu ismin bir sürü farklı anlamı olmasına rağmen... Demem o ki sırf akılda kalsın farklı olsun diye çocuklara ileride sıkıntı yaşacayacakları isimler vermemeli bence...

Karar sizin ama ileride çocuğunuz bu ismi sevmeyecek emin olun.Anlam olarak farsça kimse bilmez,türkçe olarak düşününce sadece bir ders ismi gibi..bence söylenişi de kulağa güzel gelmiyor.yanlış anlamayın ama gerçekten güzel bir seçim değil arkadaşların da dediği gibi dalga geçilme ihtimali oldukça yüksek

Back