kızım olacakmış :) kızıma kimya isminin yanına 2. isim arıyorum yardım edin

balbocegi1990

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2010
233
1
66
sonunda belli oldu cinsiyetimiz çok mutluyuz :) ben kız olursa ismini düşünmüştüm kimya istiyodum ama oldum olası 2 isme özenmişimdir. bi de kimya ismini çevremdekiler pek beğenmedi kimya dersini akla getiriyomuş. ama ben mutlaka koymak istiyorum. o yüzden kimya ismiylede uyumlu olan aklınıza gelen isimler olursa yardımcı olursanız çok sevinirim. illa çok orjinal bişey aramıyorum modern değişik bişey de olabilir klasik sık duyduğumuz bişey de olabilir. önemli olan kimya ile uyumlu olması. şimdiden çok teşekkürler :)
kimya farsçada değerli üstün nitelikli demekmiş. kimya hatun var bide mevlananın manevi kızı şems'in karısı

Son düzenleme:
kimya ismi kulağa biraz farklı geliyor.. siz beğendiyseniz kimseye laf düşmez. ama yine de Kimya yerine "Simya" öneririm anlamı da güzel : "Bir şeyi başka şeye dönüştüren düşsel güç"

"derin kimya" veya "derin simya" hoş olabilir diyorum

şimdiden Allah analı-babalı büyütsün.. ismiyle çok yaşasın

Ama ilerisinide dusunmek lazim , isim konusunda

Okul donemi felan , Kimya ismi cok degisik geliyor insana

Hos gelmiyor yani.

Kimya hiç hoş değil,ayrıca simya da büyü demek ,simyacı büyücü anlamındadır,ikisinide koymayın rana koyun elif koyun ne bileyim hem etrafa tuha gelmeyecek hemde okulda ve sonraki hayatında sorun çıkarmayacak bir isim olsun.

Kimya koyduğunuz için çocuğunuz ileride size kızabilir bence..Ben ismimi sevmiyorum mesela her seferinde niye koydunuz diyorum.. Arkadaşın önerisi gibi Simya koyabilirsiniz daha hoş bence..

Hos gelmiyor yani.
kulağa mı hoş gelmiyor yoksa tamamen kimya dersi ile mi ilgili? kimya farsçada değerli üstün nitelikli demekmiş benim aklıma kimya hatundan geldi mevlana celaleddin ruminin manevi kızı şems tebrizinin karısı. ondan esinlenmiştim açıkçası. işimi garantiye almak için çift isim olsun diye düşündüm ileride beğenmesede kulanacağı ikinci bi ismi olur en azından diye

Kimya koyduğunuz için çocuğunuz ileride size kızabilir bence..Ben ismimi sevmiyorum mesela her seferinde niye koydunuz diyorum.. Arkadaşın önerisi gibi Simya koyabilirsiniz daha hoş bence..
isim mi çirkin geliyor tam olarak çok anlamıyorum çevremdeki çoğu insandan benzer tepki gördüğüm için çift isim koyayım bari dedim seslenme ses olarak mı kötü yoksa akılda canlanan anlamı mı biraz açılar mısısnız?

Seslenme açısından güzel ahenkli ama kimya dersinden dolayı çok dalga geçerler.Örneğin çağırırken matematik derler sürekli kimya dersiyle alakalı bişeyler söylerler vs kızınızda rencide olur gibime geliyor.

Lütfen çocuğunuzun bu isimden mutlu olup olmiycagini düşünün ve öyle karar verin. Her şey isim güzelliğiyle bitmiyor. Çocuklar okul ortamnda çoksorun yyaşayabiliyorlar.önemsiz gibi gözüküyor ama bu çocuklarda depresyona anne-babayi sorgulayip nefret bile ettirebiliyor.

linya ne demek bulamadım? pekte olmadı sanki
Allah razı olsun amin inşallah:) derin kimya benimde aklımda kulağa hoş geliyo ama bence kimya daha güzel değerli üstün nitelikli demekmiş :)
Şems tebrizi-Kimya hatun geldi aklıma
ben begendim ismi :)
ama pek uyumlu bi isim bulamadım yanına

organik kimya olsun bari iki isimli
ohhh beğenen var en azından :)

Hos gelmiyor yani.
okul dönemini işin içine katmazsak nasıl peki?
Kimya Ahenk = kimyamız tuttu, uyumlu ahenkli oldu anlamında..
Nasıl? :)
güzelmiş olabilir:)

benimde aklıma geliyo ama o kadar kötü ne diyebilirler ki? elif kimya gibi 2 ismi olsa diyodum ama kafam çok karıştı

soru gibi "Kim ya? der gibi geldi bana "o kim ya?" gibi.." kimya dersi ilk akla gelecek şey olacak şüphesiz.. kimya öğretmeni iseniz hani çok önemli ise belki çocuk anlayabilir durumu ama yoksa kusura bakmayın hoş bir isim değil.. yanına isim koyarsanız muhtemelen büyüyünce o ismi tercih eder.. yakışan bişey bulamadım ama..
illa koyacaksanız tabi hayırlı olsun adı inş..

kimya farsçada değerli üstün nitelikli demek aynı zamanda mevlana celaleddin ruminin manevi kızının adı. ben de kimya hatundan esinlendim

Biyoloji koyun.
şaka bir yana hayirlisi olsun ama Kimya hic hoş degil. Bence ilerde dalga gecilmeyecek bir isim koyun. Bir tane olsun tam olsun sonuçta. Biliyorsunuz ki bizim milletimiz dalga gecmeye meyillidir.

Parkta tanıdığım bir kız çocuğunun adı da Kimya idi. Annesi söyleyince birkaç kez tekrarlatmıştım hemen idrak edemedim.. Kimya dersinden başka birşey gelmiyor aklıma. Bir de bir iş arkadaşım vardı Yüsra diye kız adını bin kere söylerdi kimse anlamıyordu zor durum..

kimya farsçada değerli üstün nitelikli demek aynı zamanda mevlana celaleddin ruminin manevi kızının adı. ben de kimya hatundan esinlendim

canım anlamı güzel olup da isim olmaya uygun olmayan binlerce kelime vardır..
anlamı için koyuyorsan arapça ve farsça üstün nitelikli değerli anlamına gelen onlarca isim var..
dedim ya çocuk senin ister kimya koyarsın ister başka bişey.. hayırlısı olsun ben fikrimi söyledim.. sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…