• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Kızım öksürüyorr :(((

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

dilelif

Bu günümüze sonsuz şükür..
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2008
309
34
298
Arkadaşlar kızım son bir haftadır arada bir az az öksürmeye başladı bende tükrüğünü genzine kaçırıyor onun için öksürüyor sanıyordum tabi artınca soğuk algınlığından olduğunu anladım. Sürekli ateşini kontrol ediyorum ateş yok , kuru öksürüktü ama bu sabah hırıltıda başladı sanırım balgam var. Çok endişeleniyorum öksürdükçe ne yabcamı şaşırıyorum özel bi doktorumuz olmadığı için haftasonuna denk geldik sağlık kuruluşunada götüremedim en azından bi dinlerdi doktoru, inş ateş olmazda acile gerek kalmaz. Şuan düzeltilmiş 2 aylık sizinde bebekleriniz böyle rahatsızlıklar geçirdimi neler yabtınız :((

bunlar oldukça normal şeyler...bebeğine geçmiş olsun endişelenmene hiç gerek yok en kısa zamanda dr una götürür gösterirsin anladığım kadarıyla bebişin 2 aylık muhtemelen ilaç vermezler bol bol anne sütü almasını sağla.....balgamını kusarak çıkartır rahatlar..odasının hijyenik olması çok önemli bol bol temiz hava almalı..birde odasına buhar yapın o uyurken....buhar balgamı rahat atmasını sağlar......çok geçmiş olsun canım.

canım benim endişelenme ardarda süreklimi öksürüyoo yoksa ara aramı benim bebğimde düzeltilmiş 1 hafalıktı dediğin gibi arada hırlama oluyodu burun tıkanıklığındn ve geniz tıkanıklığından sonra ara ara da öksürüyodu doktor genzini açmak için burnuna açıcı damla verdi burna pıskırtıyon hemen genzide burnuda açılıyo sende al hemen geçer mamayla besleniyosa bi de ara ara su ver rahatlar

canım benim endişelenme ardarda süreklimi öksürüyoo yoksa ara aramı benim bebğimde düzeltilmiş 1 hafalıktı dediğin gibi arada hırlama oluyodu burun tıkanıklığındn ve geniz tıkanıklığından sonra ara ara da öksürüyodu doktor genzini açmak için burnuna açıcı damla verdi burna pıskırtıyon hemen genzide burnuda açılıyo sende al hemen geçer mamayla besleniyosa bi de ara ara su ver rahatlar

bugün doktora götürdüm kızımı tahminler doğru çıktı ciğerlerinde bir şey yok çok şükür filmde çektirdik,iyice dinledi doktor. Grib olmuş geniz akıntısından dolayı öksürüyor dedi burnunu aç dedi zaten açıyordum serum fizyolojıkle ama şiifayı iyi kapmış sanırım bebeğim :(( hiç ilaç vermedi 2 gün sonra kontrole gelin dedi bir de nefes alıp verişini çok iyi takip edin hızlı nefes alırsa hemen getirin dedi . Anne sütü veriyorum kızıma sık sık emziriyorum inş hemen atlatır..

Canım geçmiş olsun...Benim oğlum diş çıkarırken olmuştu..ilaçsız atlatmıştık...
Çabuk atlatır annesi sen sütünü verdikten sonra :))

bugün kontrolümüz vardı doktor bronşiyolit olmuş dedi, zaten nette baktıgımda 6 aydan küçük bebeklerde çk sık görülürmüş bulgular aynı :( iki tane şurup kullanıyoruz bunuda böyle geçircez artık hayırlısı..

Back