Kızım,kreş ve bez meselemiz

Hatalı olan öğretmen değil. Öğretmeni böyle bir şey olacağı konusunda uyarmayan sizsiniz. Nerden bileceğim demeyin. O da bilemezdi. En başta Ya çocuğunuzla konuşacaktınız ya da öğretmenle. Kaka yapmamış ama çişli bezle otursun tamam annesi. Öğretmen özelde çalışıyor diye ezmeye hakkınız yok. Telafi etsin de ne demek ya?

konularına baktım da...
Allah kızının yardımcısı olsun. bir sal çocuğu nolur. surekli kızım da kızım.
çocuğa böyle her an dusup kırılacak cam vazo gibi davranma.
sana da yazık yavruna da.
Eleştiri kabul etmez yalnız.

Siz cok zor bir çocukluk geçirmiş olabilirmisiniz?
konulariniz hep en ufak olay da çocuğum etkilendi mi ?
Çocuğunuza duygulariyla bas etmeyi öğretin onu pamuklara sarmayın .
Alt değiştirmeyle , parkta çocuğun bağırmasıyla çocuğunuza bisey olmaz ama sürekli kontrolcü en ufak olayda müdahale eden anneyle cok şey olur

Bu gibi durumlar icin ogretmene mudahale etmeyin, okulun ve ogretmenlerin bazi kurallari oluyor onlara uymamiz gerekli, ogretmeninde bezini degistirebilir diyin.mesela benim kizimin okulunda boya yaparken önlük giyiliyordu, ama benim kizim asla giymek istemiyordu. Her seferinde anlattilar kuralimiz bu, ustumuz pis olabilir bu onu korumak icin bunu giymeden boya yapamayiz diye. Ve giymediği icin herkes boya yaparken o bekliyordu. Bir hafta sonunda giymeye basladi.

Eski konu da cok linc yedigi icin baştan önlemini almış .

çok kaygılı olabilir anneliği mukemmel yapmaya çalıştığından. ama kendisine de yazık çocuğa da.
çocuk da annenin kaygısını kullanıyor. surekli anne onu mutlu etmeye çalışıyor belli.
ama çocuğa duygularıyla başetmek de öğretilmeli,yoksa hep anneye bağımlı yaşamaz mı?
cidden çocuğun her anına dahil olmaya çalışmak doğru değil bence, biraz salınmalı.
çocuk da bunu istemez mi zaten.
konu sahibi de rahatlamak istiyodur bu açıdan.
2.çocuktan sonra bence konu sahibi de kızı da rahatlar.
konu sahibinin en iyiyi yapmaya çalıştığından eminim, sorun da o zaten.
Allah onun da yardımcısı olsun. kaygılarından kurtulsun.

Geçmiş olsun sağlıkla kucağınıza alın

Kreşi temiz titiz diye belirtmişsiniz

Sonra da ilk günden neden altını değiştirdiler demişsiniz

Kural vardır kaka yapınca ya da şu kadar saat sonra değiştirilir diye

Kızınız bakıcı ile büyüdü bezi sadece anne değiştirir diyor mahremiyet derken fazla mı sıktınız acaba

Oğlum kreşe bezli gitmedi ama çişi söylemek yerine kendileri gittikleri sistem olduğu için rahat etti, kaka için yardımcı öğretmene rica etmek, temizlik için çağırmak gerektiği için kaka düzenini ayarlayıp akşam yaptı (37 aylıktı bu anlattığım süreçte)

Düşündüğünüz kadar küçük değiller hatta ben kızınıza okullarda öğretmenlerin de altını değiştirdiğini ama bezini onlar değiştirmesin isterse tuvalete de yapabileceği söylemeniz ile önümüzdeki hafta başına tuvalet eğitiminin tamamlanacağı kanaatindeyim (fizyolojik bir rahatsızlığı yoksa)

burada hatalı olan sizsiniz bence. bezi 2-3 yaş arası bırakmış olması gerekirdi zaten çok geç kalınmış. ayrıca ne yapacaktı ki siz yokken öğretmeni ya da varsa yardımcı ablalar değiştirecek bezini her daim sizi içeri almazlar -alamazlar diğer çocuklara haksızlık. bu konuda sürekli ilgilenen siz iseniz ve başkasına açtırma altını gibi bir yaklaşımınız oldu ise çocuğun beynine işlemiştir o da bu durumdan rahatsız olmuştur. birkaç hafta bez işini bıraktırmayı deneyin sonrasında okula gönderin kapılarda da saatlerce beklemeyin o şekilde alışması daha zor olur , zaten sıkıntı olursa ararlar sizi.

Normalde sizin konunuza yazmam. Lohusa depresyonu konumda eşimle tuhaf ilişkimden bahsedip(!), Bencil, sevgisiz diye yaftalayıp çocuğuma acıdığınızı söylemeniz bir yana haberlerdeki katil annelerle kıyaslamıştınız. Onca saydıran arasında 2 yıl geçmesine rağmen nick olarak tek hatırladığım ve sadece depresyon sebebiyle değil bütün geçmişim de dahil bana saydıran tek insandınız
Her neyse...
Güzel dediğiniz kreşin oryantasyon sürecinde sıkıntı var. İlk gün hangi yaşta olursa olsun kreş çocuğu yalnız olamaz. Anne ile beraber hareket edilir okulu ve öğretmenini tanıması için, daha sonra çocuktan onay alınarak ve aralıklar uzatılarak ayrılır anne. İlk alt değiştirmeyi de anne öğretmenin yanında yapıyor bildiğim kadarıyla ve bundan sonra öğretmenin değiştirecek deniyor. Bizde süreç bu şekildeydi.

Son düzenleme:
Kızınız kreşe gitmek için uygun bir yaşta ancak tuvalet eğitimi denediniz mi çünkü yaşı geçmiş görünüyor tuvaleti halletmezseniz çocukta özgüven problemi konuşma bozuklukları vs bir çok sorun ortaya çıkabilir ve üç yaş son sınır diye biliyorum sonrasında çok daha zor olabiliyor bence hemen buna başlayın hatta kızıniza tuvalete alışınca okula gideceğini anlatın belki teşvik olur alışana kadar da göndermeyin şahsi görüşüm

Öğretmende hata göremedim ben de. Siz kreşe gitmeden altını öğretmeninin değiştireceğini anlatmalıydınız.. bu aylarda bezi bırakmış olmalıydı. Bir de bu şekilde anında müdahale ederseniz kreşe alışması çok zor olur. Her ağladığında neyin var diyerek zaten kızınız sizin lideriniz olmuş ağlayarak her istediğin yaptırıyor size Çocuğunuzun bu kadar üstüne düşerek ona iyiylik yapmıyorsunuz

Eleştiri kabul etmez yalnız.
Kusura bakmasın, ilerde en büyük sıkıntıyı çocuğu çekecek haberi yok. Öğrendik artık bu üyeyi. Tedavi olmak yerine hep başkalarını darlıyor. Evet iyi anne olmak istiyor olabilir ama suçu hiç kendine görmez ki. Mesela bez konusunu düşünmedim demiş ama düşünceli olan öğretmene hatanı telafi et desem diyor. Sanırım öğretmen özelde diye ezenileceğini sandı. Ne yapacak öğretmen? Altını açtığı için pardon görevini yaptığı için unutkan olan anneden özür mü dileyecek. Uyarmayan da kendisi. Üzülüyorum özelde çalışan öğretmenlerin ezilmesine. Hem de bir öğretmen tarafından

Bunun gibi bir üye daha tanıyorum. İkisinin de çocukları için üzülüyorum. Çocukları piremses modunda büyütüyorlar ama gerçek dünya öyle değil. Her ağladıklarında istedikleri olmadığında yaşayacakları tramvaları düşünmüyor aileleri.

Oksijen maskesini once kendinize sonra cocugunuza takin...Yoo sacmalamiyorum..sizin durum aynen bu..once siz bir duzelin sonra kizinizda sakinlessin..belli zor donemler yasiyorsunuz..ogretmen kotu birsey yapmamis..ve bu cocugun coktan bezden cikmasi lazimdi..

Neymiş o konu?aradım geçmişinde öyle bir şey yok

Yanlış anlamayın ama çocuğunuz 3 yaşını geçmiş ve gayet kendini ifade edebiliyor. O yaşta ki çocuğun zaten bezli olmaması gerekiyor hatta kendi ihtiyacını giderebilmesi lazım. Normalde kreşler belli bir yaş üstünü WC eğitimi olmadan kayıt dahi yaptırmıyor.

Öğretmen de hata yok hatta yine iyi biriymiş ki başkasının 3 yaş üstü çocuğunun altını değiştirmeye çalışmış bence siz özür borçlusunuz

Yahu ilk gunden bez degistirmek ne demek 3 gun sonra mi degistirseydi?
Siz kizinizin bezini sadece kaka yaptiginda mi degistiriyorsunuz?
Pacalarindan cis mi aksaydi iyilikte yaramiyor bazen bir de ogretmeni uyaracakmissiz zor valla ogretmenlerin isi herkes baska kafadan.
Kızınızla konusun anlatin kreste oldugun sure boyunca bezini ogretmenin ya da yardimci öğretmenin degistirecek gibi konusun.
Ama yazik yani ogretmenin hic sucu yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…