Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Edeple gelen lütufla gider
Kayıtlı Üye
mrb arkadaşlar yazdıklarını okudum da bir benım kızımda var sanıyordum benim de 2,5 yaşında kızım var da çenemi oynayarak uyuyor.ilk başlarda sorun yapmadım ama şimdi dediniğinz gibi belli bir zaman sonra sinirim bozuluyor konuştum tamam anne diyor elini çekiyor tekrar başlıyor.tabı hanfendı çene oynarken konuşmıycam esnemıycem çene tutma derecesini bozmuycam yanı eğer istediği gibi olmassa kıyamet koparıyor.ne yapacam bılemiyorum
![KK43 :( :(](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)
((
Benim oglumda surekli elimin ustundeki eklem kemikleri ile oynuyor. Yemek yerken uyurken surekli ayni. Cok sikici oluyor
Musmutlu bir hayat çabası
Kayıtlı Üye
Son mesaj yazılalı 1 sene olmuş ama bende aynı durumdayım.
20 aylık kızım var her dırsatta ellerimi mıncıklıyo çimdikliyo tırnağını batırıyo istemediğimi söylüyorum yapma diyorum arada kendi tırnağımı eline batırdığım bile oldu anlasın diye ams nafile ağlıyo ağlıyo sonra bi daha baştan. Ev hanımıyım sürekli beraberiz. Çarşı pazara giderken de mama almaya gidiyorum der çıkarım bilir ki mutlaka gelirim öpücükle uğurlar beni. Her fırsatta öper koklar oynarım ama kurallarım da vardır yapmasının yasak olduğu. Ama malesef başta baba (bu aralar bana hak veriyo bşraz sanki) ve nineler ve dedeler şumartıyolar onlarla vakit geçirince huyu suyu değişiyo. Gece uykularımız düzene giriyodu ki gene huy değiştirdik bu saat oldu oturuyoruz ağlıyo inatlaşıyo da. Üstelik 4 aylık da hamileyim napcam bilmiyorum bebek de olunca. Uysal olan kızım çooook değişti. Bide benim dışımda herkes mıncıklanmayı seviyo sesini çıkarmıyo
Çocuk, Ergen ve Aile Psikoloğu
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Merhabalar,
Öncelikle geçiş nesnesi vermelisiniz çocuğa yani onun yerine başka bir nesne ama kabul edeceği bir şet olmalı o yüzden denemeniz lazım. Örneğin saç, parmak, oyuncak gb.
Sevgiler,
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Benim çoçuğum da saçımla oynamadan uyumazdı, okula gitmeye başlayınca unutmuştu
Benimkide gogsumun uzerinde ben var onunla oynuyor. Tirnaklariyla kanatti kac kez. Acitinca kizdim, izin vermedim. Simdi sadece dokunuyor sukur.
Koparmaya calistigi zamanlarda ciddi ciddi aldirmayi dusundum.
Cok berbat bir sey yasamayan anlamaz.
Can'ım sorun etme bence konu başlığını görünce sesli güldüm inan
![KK70 :D :D](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk70.gif)
10yıldır evliyim 10yışdır eşim kirpiklerimle oynayarak uyur huy bence vazgeçirme :)oğlum elimde oynar yoksam yanında emziğiyle büyük kızım parmakları küçük kızım saçıyla bende saçımla
![KK70 :D :D](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk70.gif)
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
benim oğlumda burnumla oynamadan yapamıyorum burnumu yara yaptı yolmaktan ne yapacağım bilmiyorum kızarsam olumsuz etkilenir diye korkuyorum
![KK43 :( :(](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)
Merhabalar,
Öncelikle geçiş nesnesi vermelisiniz çocuğa yani onun yerine başka bir nesne ama kabul edeceği bir şet olmalı o yüzden denemeniz lazım. Örneğin saç, parmak, oyuncak gb.
Sevgiler,
Meehaba, konuya cevap vereli 1 sene olmuş ve konunun üzerinden de epey geçmiş ama ben yine de bir cevap gelebilir umuduyla dormak istedim.. Vermiş olduğunu bilgiye ek olarak benim durumuma göre ne yapmak uygun olur? Benim kızım 14 aylık ve ellerini kullanmaya başladığı çok küçük aylardan beri emerken de öyleydi şimdi emmiyor uykuya geçeceği zaman süt içerken, içmiyorsa direk uykuaüya geçerken kucağımda ve gece uyku hafiflemelerinde tekrar dalana kadar yanımda yatarak sürekli kulaklarımla, kulağımdaki küçük küpe ile ve ekstra olarak da azıcıkda kaş ve kirpiklerimle oynuyor. Ama en çok kulaklarımla küpeyi çekiştirerek vs oynuyor. Buna izin vermezsem uyuyorsa gözlerini açıp uyanıyor. Uyanıksa ve yeni uykuya gçecekse uyuyamıyor ben yapmasına izin verene kadar. Geçiş nesnesi olarak daha küçük zamanlarında uyku arkadaşı düz penye bezlerden çizgi film karakterli, normal ayıcık standart uyku arkadaşı olabilecek vs neler aldık. Yok onlarla hiç ilgilenmiyor. Tutmuyor ki elimde onunla oynayarak uyusun ve bu alışkanlığından kurtulalım. Nasıl bir yol izlemeliyim ve ne gibi bir nesne olursa tutar yada nasıl vermeliyim eline ki tutsun. Yönlendirirseniz çok ama çok sevinirim. Eminim bu sayfayı okuyan benim gibibir çok kişiye de ışık olmuş olursunuz.
Teşekkürler selamlar
rabbim bana mucizeni gönder inşallah
Kayıtlı Üye
Öncelikle gülmekten yarıldım
Benim kız burnuma dalıyor dokunmadan uyumaz 9 aylık burnumun içi yara oluyor tabi nefesimi bile kesiyor gece bi bakmışım nefessizsim bu yaramazlar uydumu aynada kendimi zor tanıyorum saç baş karışmış kızarmış bütün savaş hali ben de onun yüzüne dokunuyorum Allahtan 5 dakka yoksa neye benzetecek beni
benim oglumda yaoiyordu, kesin dille uyardim canim aciyor diye, ve izin vermedim sonrasinda baktim her elini uzatriginda elini tuttum oksadim birakti. sizin cok uzun zaman gecmis bu kadar aliskanlik haline gelmesine izin vermeseydiniz keske. bandaj sanirim en mantikli cozum su durumda
Benim de 3 buçuk yaşında oğlum sürekli çenemdeki sivilcelerle oynuyor onları yolmaya çalışıyor sanırım mikrop kaptığı için bu sivilcler hiç bitmiyor leke oldu yüzümde hep. Ama her zaman değil bazı zamanlarda ısrarla yapıyor ne yaparsam yapıym bazen dayanamıyorum yataktan kovuyorum o kadar acıtıyor
Benin oglumda 4 yasinda onun derdi benmle degil cok sukur uyku arkadaslari var ayicik bide kurbagasi o da onlari severek uyuyor bu aliskanlik kalir diye korkuyorum