Kızım kekelemeye başladı 2yaşında

Bişey daha sorucam sizin takılma dediğiniz şey dimi mesela anne , oyna , alayım gibi seslç hatfle başlayan kelimeleri rahat söylüyodu genelde ama canım dicekken c c c ca ca canım diyodu yada kuş dicekkende k k ku ku kuş gbi sessiz harflerde zorlanıyodu arada söyleyemeyince sessiz fısıltılı söylemeye çalışıyodubu şekildeydi dimi sizinde. Sessiz harfleri hiç direk çıkartamıyo illa takılıyo ?

Anne oyun falan bunlar söyleniyor da mesela ben "tokamı ver" diyeceğim. T t t diye başlayıp vazgeçiyormuşum söyleyemeyince.

Anne oyun falan bunlar söyleniyor da mesela ben "tokamı ver" diyeceğim. T t t diye başlayıp vazgeçiyormuşum söyleyemeyince.
Teşekkür ederim. İnşallah sizin gibi geçer kızımında en kısa zamanda. Sadece takılması bi kelimeyi mesrla dediğniz gbi toka dicek t t t to to to to toka derdi şimdi maximum t t to to toka oldu uzatmada azalma oldu sadece yani 2 3gündür dahada azalmadı ama bu şekildeyiz.

Tam aksine o kadar güzel büyük insan gibi konuşurdu ki kurşunda döktürdük belki nazar değmiştir diye kaç gündür düzelmedi ama
Bişeyden korkmuş olabilir mi ? Zira eşimin küçük yaşta kucağında dedesi ölmüş sonra konuşamamış uzun süre sonra da kekelemeye başlamış 32 yaşında hala kekeliyor eşim bence ihmal etmeyin doktora götürün dediğiniz gibi düzgün konuşuyorsa zamanında öle olmuş olabilir

Durum düzeldikten yani ışıkları fln açtınız ne kadar süre sonra düzeldii. Birde birden mi iyileşti yoksa yavas yavas mı ?
Birden düzeldi. Işık olayını kesfettikten sonra onunla daha acık konusmaya basladım. istersen ısıkları hic kapatmayalım hem ben korkmamış olurum gibi. Ondan sonra düzeldi.
Bişey daha sorucam sizin takılma dediğiniz şey dimi mesela anne , oyna , alayım gibi seslç hatfle başlayan kelimeleri rahat söylüyodu genelde ama canım dicekken c c c ca ca canım diyodu yada kuş dicekkende k k ku ku kuş gbi sessiz harflerde zorlanıyodu arada söyleyemeyince sessiz fısıltılı söylemeye çalışıyodubu şekildeydi dimi sizinde. Sessiz harfleri hiç direk çıkartamıyo illa takılıyo ?
Sesli sessiz bütün kelimelerde takılıyordu anne baba gibi. Gercekten cok ama cok üzülmüştüm ben de. Neyin onu tetiklediğini inşallah bulursunuz.

Benim kızım da çok erken konuşmakta başladı vE çok akıcı konuşurdu hala da öyle. Koca adam onun anlattıklarını anlatamaz öyle deyim :) kızımda aşağı yukarı ayni dönemlerde kekelemişti. Öyle öok aşırı değil ama belli harflerde özellikle. Bence düşünce kızları dillerine yetişemiyor bi dönem. Ama 2 ayda falan tamamen geçti

Ponpiripinpon Ponpiripinpon
Canım benim Rabbim sifasini versin inşallah nazar olması büyük ihtimal okutun derim belkide arkadaşın dediği gibi korkmuştur düzenli bir hafta okuyup kurşun döktür birseyim kalmaz Allah'ın izniyle geçmiş olsun kardeşim

Benim kızım da çok erken konuşmakta başladı vE çok akıcı konuşurdu hala da öyle. Koca adam onun anlattıklarını anlatamaz öyle deyim :) kızımda aşağı yukarı ayni dönemlerde kekelemişti. Öyle öok aşırı değil ama belli harflerde özellikle. Bence düşünce kızları dillerine yetişemiyor bi dönem. Ama 2 ayda falan tamamen geçti

Yavaş yavaş mı geçti peki bigün iyi bigün kötü bigün daha çok uzattı bigün daha kısa uzattı gbi mi birden mii yoksa

Kızım 2 yaşında ve konuşmuyor. Algılamasında bir problem yok çok şükür. Üzerine gitmiyorum konuşması için. Zamana bıraktım ama endişeleniyorum da. 1 yaşını doldurduğunda daha fazla kelime söylüyordu. Şimdi baba, karga ve su diyor. Kediye mii diye sesleniyor. Tavsiyeniz var mı konuyla ilgili? Şimdiden teşekkür ederim.

Etrafimda sonradan kekeleyip duzelen var canim, tabi can sıkıntısı insan uzuluyor olunca.. Insallah duzelir en kısa zamanda..

Bence çocuk psikiyatrisine götürün ihmal etmeyin. Bi yazıda okudum çarpılan kişilerde kekeme oluyormuş ne kadar doğru bilemem

Bence çocuk psikiyatrisine götürün ihmal etmeyin. Bi yazıda okudum çarpılan kişilerde kekeme oluyormuş ne kadar doğru bilemem

Merhabalar. Kızım 23 Aylık 1 nisanda 2yaşına girecek çok güzel ve akıcı konuşuyordu kelime dağarcığı fazlaydı. yavaş yavaş 10gündür falan kekelemeye başladı bazen normal konuşuyo bazen kelimeyi söylerken zorlanıyo. Aa anne bak yada anane gel gibi bunları mesela arada gün içinde normal söylüyo arada zorlanıyo. Takıldığıda oluyo ba ba ba ba bak siyo kuş dicek ku ku ku kuş diyo d d d d dada diyo 2gündürde Zorlandığı zaman parmağını göZüne götürüp tutuyo söyleyemediği kelimeleri söylerken öyle düşmedi bişeyden falan korkmadı bildiğim kavga falan olmado her bebek ağlar korkar uyanınca Banyo olunca falan ama korktuğu bişey olmadı sizce konuşması hep böyle mi kalıcak böyle nişey yaşayan var mı lütfen bilgi verin çok üZgünüm blmiyorum napçamı ?
Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun anlattıklarınızın aynısı birebir hatta 4 gün önce kız yeğenimde başladı 24 aylık o da.En son nisanda yazılmış naptınız atlatabildiniz mi?Allahım bütün çocukları korusun inşallah

X