Kızım ile nasıl başa çıkabilirim acıl yardım !

kızım 17. ayında. herseyi anlayan zeki bir cocuk kelimleri de fazlasıyla iyi kullanıyor. soon 1 ayda ev iş ve çevre ile alaklı çok problem yaşadık evimizde. evimiz yandı (tabi kızım bunu görmedi) arabalarımız gittti maddi sıkıntı derken eskisi gibi kızımla pek ilgilenemedım. herşey düzeldi derken bende dün aksam kalp spazmı gecirdim. zaten calısmıyorum ama tempolu bir hayatım var. eşim titizlik hastası kızım hiç yerinde durmayan ben ise bünyesi zayıf herseye yetismeye calışan bir anneyim. konumuza gelicek olursak. eşim anlayıssız biri sürekli evde iş ve yemek istiyor. ev işi yapmatktan adım klorak glstn olcak. kızım tv üniterlien yemek masalarına cıkıyor sürekli kırıp döküyor. ben ise yemek yemeye vakit bulamıyorum. psikolojim alt üst oldu. kızımı nasıl düzeltirim. hayır dediğim şeyleri yapmamayı öğretirim ? eşim anlamıyor cocukla ilgilenmiyo. hem de hiç. tek basıma artık gücüm kalmadı. akıl verin bana kızlar.
Kızınızı düzeltmek yerine eşinizi düzeltmeye çalışın...kızınız anormal değil ki...değiştiremezsiniz belki durdurursunuz..bu da ona çok zarar verebilir

kızım 17. ayında. herseyi anlayan zeki bir cocuk kelimleri de fazlasıyla iyi kullanıyor. soon 1 ayda ev iş ve çevre ile alaklı çok problem yaşadık evimizde. evimiz yandı (tabi kızım bunu görmedi) arabalarımız gittti maddi sıkıntı derken eskisi gibi kızımla pek ilgilenemedım. herşey düzeldi derken bende dün aksam kalp spazmı gecirdim. zaten calısmıyorum ama tempolu bir hayatım var. eşim titizlik hastası kızım hiç yerinde durmayan ben ise bünyesi zayıf herseye yetismeye calışan bir anneyim. konumuza gelicek olursak. eşim anlayıssız biri sürekli evde iş ve yemek istiyor. ev işi yapmatktan adım klorak glstn olcak. kızım tv üniterlien yemek masalarına cıkıyor sürekli kırıp döküyor. ben ise yemek yemeye vakit bulamıyorum. psikolojim alt üst oldu. kızımı nasıl düzeltirim. hayır dediğim şeyleri yapmamayı öğretirim ? eşim anlamıyor cocukla ilgilenmiyo. hem de hiç. tek basıma artık gücüm kalmadı. akıl verin bana kızlar.
Kızınızı değil eşinizi düzeltmeniz lazım. Ya titizlik hastalığını yenecek, ya tedavi olacak, ya kendisi yapacak. 17 aylık bebek doğasını yaşıyor.

Tatlım çocuğun normal davranıyo. Anormal olan kocan

Evli çiftler çocuk sahibi olduktan sonra evlerinin eskisi gibi tertipli ve düzenli oımasını beklememeli.Eşinizin bu bilince varması gerekli..
Her çocuk aynı olmuyor ilk çocuğum bütün evi savaş alanına çevirirken kardeşi minicik bir araba ile uzun uzun oynardı..
Madem evdesiniz çocuğunuzu daha çok dışarı çıkarın parka daha sık götürün mesela..
Oyun grupları var onları takip edin aldığınız oyuncakları yaşına uygun seçin oyuncaklarından çabuk sıkılıyorsa bazılarını bir müddet kaldırın sonra yeniden çıkarın bu yöntemde işe yarıyor kolaylıklar sabırlar diliyorum..

Birilerinin temizlik yapmasını bekleyen kişi titiz değildir bunu bir düzeltelim. Titiz olan insan kimsenin yaptıgı işi beğenmez kendi işini kendi yapar zaten beğenmediği için. Başkalarından hizmet beklemez bence.

Ayrıca çocuk napsın 4 duvar arasında enerjisini nasıl atsın. Eşinizin bişeyleri üstlenmesi gerekiyor artık en azından çocukla ilgilense sizde ferahlarsnz Allah yardımcınız olsun

Temizliğe katkı saglamayanlar titizlik hastası degıl "bencil düşüncesiz oluyor bence. Temizliği cok seven kendi yapsin.
Siz kızınızla oyun oynayın parklara gidin. Benimkı bır yasında o sıpa bile yanına oturayım butun gun oyle oynayalım istiyor.
Ben de vaktimi beni karsılıksız ve tum masumiyetiyle seven ogluma ayırıyorum.
Verdikce fazlasını isteyen kocama degıl

Günaydın, bu konuyu "bir derdim var"bölümüne açarsınız cevap ve yardım alma şansınız daha yüksek olur. Bu arada Allah yardımcınız olsun demek istiyorum. Hem anlayışsız olup, hiç bir.şekilde yardımı olmayan hem de titizlik bekleyen bir eşle allah sabır versin ..
Bayadir siteye uyeyyim ama kullanmayı bilmiyorum nasıl yapicam nasıl yazicam oraya burayı bile zor buldum

Bence normal olan çocuk. Çocuk onu ilgisini çeken başka oyunlarla oyalamadığınız sürece masalara tırmanır ki doğaldır. Hayırı bağırıp çağırıp kötü davranarak yaparsanız korkar daha çok inatlaşsabilir. Herşeye de hayır demek olmaz. Hiç hayırı öğretmediyseniz biraz geç kalmış olabilirsiniz.

Çocuğunuzu değiştirmeye çalışmak yerine eşinizin düşüncelerini değiştirmeye çalışın. Normal olmayan onlar.
Haklısınız ama esim kavga ettim güzel konuştum tartıştık terk ettim değişmiyor aynı hep aynı

Siz çocuğunuzun koltukta veya yerde oturup tv izlemesini ya da eline bir oyuncak alıp oynamasını istiyorsunuz galiba, değil mi? Ona göre çözüm önereceğim.
Hayır kendine zarar verici şeyler yapmasın tv izlemsini veya oturmasını değil zararlı şeyleri yapmasını istemiyorum

Ev işi yapmaktan kızınızı ihmal etmiş olabilir misiniz. Evde can sıkıntısından yapıyor olabilir mi?
Ondan dir zaten başka açıklaması olamaz peki ne yapmam lazım oyuncak oynuyoruz kitap oluyoruz resim çiziyoruz başka ne yapılabilir parka gidiyoruz

Bence konuda problem eşiniz!
Neden onu öyle alıştırdınız
Size yazık değil mi
Siz de insan evladı değil misiniz
Bakın bedeniniz sinyal veriyor

Hem her şey dört dörtlük olacak hem de beyimiz ne size yardımcı olacak ne yavruyla ilgilenecek
Neden ?
Kendisi sadrazamın sol tarafıyla ilintili mi
La havle ya
Neden böyle alıştırıyorsunuz neden
Bakın Allah korusun bin defa esirgesin rabbim yarın size bir şey olur zerre kıymetiniz bilinmez

Bugünden itibaren resti çekin
Ya iş bölümü yapılsın
Ya da süze bir yardımcı tutulsun
Titizlik hastasıymış
Başkası temizleyecekse bende olayım titizlik hastası saçmalığa bak
Ezdirmeyin bu kadar kendinizi ya

Çocuk için ise sözüm şu
Ona yazık oluyor :-(
Ozel den bana yazar misiniz yemin ederim ne derseniz onu yapcam Yeter ki mantıklı birşeyler diyindiyin

Bu konuda duzeltilmesi gereken bir kisi var o da esiniz.
Ya da birakin duzelmesin, siz gununuzu kendinize gore planlayin, begenmeyen kendi yapsin, yapmiyorsa da dirdir etsin otursun, bosverin.
Dunyada hic ama hickimse kizinizdan daha kiymetli degil, olmamali.

X