Kızım ile nasıl başa çıkabilirim acıl yardım !

glstn35

Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2016
152
47
28
kızım 17. ayında. herseyi anlayan zeki bir cocuk kelimleri de fazlasıyla iyi kullanıyor. soon 1 ayda ev iş ve çevre ile alaklı çok problem yaşadık evimizde. evimiz yandı (tabi kızım bunu görmedi) arabalarımız gittti maddi sıkıntı derken eskisi gibi kızımla pek ilgilenemedım. herşey düzeldi derken bende dün aksam kalp spazmı gecirdim. zaten calısmıyorum ama tempolu bir hayatım var. eşim titizlik hastası kızım hiç yerinde durmayan ben ise bünyesi zayıf herseye yetismeye calışan bir anneyim. konumuza gelicek olursak. eşim anlayıssız biri sürekli evde iş ve yemek istiyor. ev işi yapmatktan adım klorak glstn olcak. kızım tv üniterlien yemek masalarına cıkıyor sürekli kırıp döküyor. ben ise yemek yemeye vakit bulamıyorum. psikolojim alt üst oldu. kızımı nasıl düzeltirim. hayır dediğim şeyleri yapmamayı öğretirim ? eşim anlamıyor cocukla ilgilenmiyo. hem de hiç. tek basıma artık gücüm kalmadı. akıl verin bana kızlar.

Bence normal olan çocuk. Çocuk onu ilgisini çeken başka oyunlarla oyalamadığınız sürece masalara tırmanır ki doğaldır. Hayırı bağırıp çağırıp kötü davranarak yaparsanız korkar daha çok inatlaşsabilir. Herşeye de hayır demek olmaz. Hiç hayırı öğretmediyseniz biraz geç kalmış olabilirsiniz.

Çocuğunuzu değiştirmeye çalışmak yerine eşinizin düşüncelerini değiştirmeye çalışın. Normal olmayan onlar.

Siz çocuğunuzun koltukta veya yerde oturup tv izlemesini ya da eline bir oyuncak alıp oynamasını istiyorsunuz galiba, değil mi? Ona göre çözüm önereceğim.

Çocuğunuz için öncelikle eşinizle birlikte biraz dağınıklığın faydası oldugunu kabul edin.
Yaş gruplarına göre çok güzel etkinlik kutuları dergileri oluyor.
Yada facebook gruplarında çok güzel etkinlikler oluyor.
Eğer çocuklarahat enerjilerini atarken doğru bir yok gösterilmez ise istenilmeyem yaramazliklarda bulabiliyoruz.
İnanın biraz etkinlik yapın ev dağılsın çocuk 3 yaşından sonra kendisi oyun kurabilir yemek tabiki yapılacak ama mantı sarma yerine bir sote yapin tencere yemeği yapin en fazla yarım saat alır.

kızım 17. ayında. herseyi anlayan zeki bir cocuk kelimleri de fazlasıyla iyi kullanıyor. soon 1 ayda ev iş ve çevre ile alaklı çok problem yaşadık evimizde. evimiz yandı (tabi kızım bunu görmedi) arabalarımız gittti maddi sıkıntı derken eskisi gibi kızımla pek ilgilenemedım. herşey düzeldi derken bende dün aksam kalp spazmı gecirdim. zaten calısmıyorum ama tempolu bir hayatım var. eşim titizlik hastası kızım hiç yerinde durmayan ben ise bünyesi zayıf herseye yetismeye calışan bir anneyim. konumuza gelicek olursak. eşim anlayıssız biri sürekli evde iş ve yemek istiyor. ev işi yapmatktan adım klorak glstn olcak. kızım tv üniterlien yemek masalarına cıkıyor sürekli kırıp döküyor. ben ise yemek yemeye vakit bulamıyorum. psikolojim alt üst oldu. kızımı nasıl düzeltirim. hayır dediğim şeyleri yapmamayı öğretirim ? eşim anlamıyor cocukla ilgilenmiyo. hem de hiç. tek basıma artık gücüm kalmadı. akıl verin bana kızlar.
Hadi o cocuk benm evladmda oyle yerinde durmaz devamli dagitir.bence esinizi duzeltmek lazim evladinizi degil.acik acik konusun yetemedgnizi yoruldgnuzu anlatin duygu ve dusuncelernzi paylasin esinizle

Cocugunuzun duzeltilecek biseyi yok.
Duzelmesi gereken kisi esiniz.
Iki cocugum var, biri 5 yasinda digeri 22 aylik.
Ev hallac pamuguna donuyor.
Oglum dogdugunda aldigimiz kol kisimlari deri olan koltugum dis cikarma tahtasina dondu.
Ikisi de dis cikarirken gozle kas arasi dislediler, simdi bildiginiz dis izleri/ yoluk dolu.
Napayim?
Bnm esimde sicak yemek ister.
3 gun yaptiysam 4. Gun kendisini mutfaga alirim, o bizi doyurur.
Cocugunuzun ustune gitmeyin.
Tehlikeli seyler yapmiyorsa birakin dokunsun ellesin, dagitsin.

Bence konuda problem eşiniz!
Neden onu öyle alıştırdınız
Size yazık değil mi
Siz de insan evladı değil misiniz
Bakın bedeniniz sinyal veriyor

Hem her şey dört dörtlük olacak hem de beyimiz ne size yardımcı olacak ne yavruyla ilgilenecek
Neden ?
Kendisi sadrazamın sol tarafıyla ilintili mi
La havle ya
Neden böyle alıştırıyorsunuz neden
Bakın Allah korusun bin defa esirgesin rabbim yarın size bir şey olur zerre kıymetiniz bilinmez

Bugünden itibaren resti çekin
Ya iş bölümü yapılsın
Ya da süze bir yardımcı tutulsun
Titizlik hastasıymış
Başkası temizleyecekse bende olayım titizlik hastası saçmalığa bak
Ezdirmeyin bu kadar kendinizi ya

Çocuk için ise sözüm şu
Ona yazık oluyor :-(

çalıştıgınız dan bahsetmişsiniz gün içinde çocukla kim ilgileniyor?
eşiniz çok titiz ama işe de yaramaz diye de eklemşsiniz ozaman eşinizi düzeltin ya kızınızla ilgilensin ya düzeni saglasın
eve yeniden düzen verin kırılacak kırıldıgında kızınıza zarar verecek eşyaları kaldırın

Çocuk ilgi bekliyor. Oyun istiyor, parka gitmek istiyor. Yazık ya kuzum . Çocuğunuz uyuduğunda yemek, temizlik yapın. Eşiniz olacak kişiyle de konuşun destek olsun olamıyorsa da haftada bir temizlik parası versin biriyle anlaşın.

Eşiniz temizlik hastasıysa bi zahmet kendi yapsın temizliği ya da evladıyla ilgilensin. Oldu canım ya hem bebekle ilgilenme hem ev işine yardım etme hem yemek ve temizlik bekle başka? Valla ne ala memleket ya. Erkek olmak varmış yemin ederim

Cocugun kirip dokmeside normal degil ama bunun sebebi ilgisizlikdir muhtemelen baba ile vakit gecirmeye ihtiyaci var enerjisini bi sekilde atmali disarda parkta evde sizle oyun oynayarak ev isini falan bosverin cocugunuzla vakit gecirin esinizde cok isters ekalksin yemegini kendi hazirlasin hem cocuk hem is yemek basa cikilamaz

Bence konuda problem eşiniz!
Neden onu öyle alıştırdınız
Size yazık değil mi
Siz de insan evladı değil misiniz
Bakın bedeniniz sinyal veriyor

Hem her şey dört dörtlük olacak hem de beyimiz ne size yardımcı olacak ne yavruyla ilgilenecek
Neden ?
Kendisi sadrazamın sol tarafıyla ilintili mi
La havle ya
Neden böyle alıştırıyorsunuz neden
Bakın Allah korusun bin defa esirgesin rabbim yarın size bir şey olur zerre kıymetiniz bilinmez

Bugünden itibaren resti çekin
Ya iş bölümü yapılsın
Ya da süze bir yardımcı tutulsun
Titizlik hastasıymış
Başkası temizleyecekse bende olayım titizlik hastası saçmalığa bak
Ezdirmeyin bu kadar kendinizi ya

Çocuk için ise sözüm şu
Ona yazık oluyor :-(
+1000000000000 Temizlik, yemek diye karısına mum tutturanlara hastayım zaten. Zaten kadının da bunu huy ya da hastalık olarak kabul etmesi de ayrı bir komedi! Olan o zavallı çocuğa oluyor. Temizlik yapacaktın, niye çocuk yaptın? İlgilenmeyecektin, niye çocuk yaptın? Sonra geliyor 70-80 yaşına, “Kızımız bizle ilgilenmiyor.” diyor. E sen onunla onun ihtiyacı varken ilgilendin mi de şimdi yüzlü yüzlü ilgi bekliyorsun? Çocuklar kaydeder, unutmayın!!!

Bence siz karı koca kendinizi değiştirin. İlglenmeyeceğiniz, oyun oynamayacağınız, sevmeyeceğiniz çocuğu süs bitkisi diye mi yaptınız ? 17 aylık çocuktan mal gibi oturmasını mı bekliyorsunuz ? Oturtsanız o çocuk gerçekten mal olur. Bunu bilin. Zeka gelişimi için oyun oynaması, dışarı çıkması, bir şeyleri keşfetmesi gerek. Uzmanlar 2 yaşa kadar TV, telefon yok diyorlar. Karı koca aklınızı başınıza alın.

Bu konu kocama nasıl iş yaptırırım diye açılmalıydı. Elin yapacağı temizlikle ben de titizlik hastası olurdum. Beyimizdeki keyfe bak. Yemek, temizlik için hizmetçi tutsaymış. Siz o evde köle misiniz ? O ufacık bebek ne? Allah sabır versin. Kocanızın eline bir bez tutuşturun da o temizlesin. Yemek o da yer siz de yersiniz. Bebeğiniz uyurken tek çeşit çorbadır, fasulyedir atın ocağa tamamdır. Neyin derdiymiş bu ?

Ayrıca sürekli temizlik maddesi koklamak bebeğe de zararlı. Kimyasal yerine daha hafif, doğal temizleyiciler kullanın.

X