Doğuma Hazırlık Kızım için "REYYAN" ismi nasıl?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

a.f.k.

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2009
11
0
REYYAN : suya doymuş,suya kanmış demek. ayrıca hadiste geçiyo. cennette sadece oruçluların gireceği kapının adı.

Diğer seçeneğimde ELİF.

"Cennette reyyân denilen bir kapı vardır ki, kıyamet günü oradan ancak oruçlular girecek, onlardan başka kimse giremeyecektir. Oruçlular nerede? diye çağrılır. Onlar da kalkıp girerler ve o kapıdan onlardan başkası asla giremez. Oruçlular girince o kapı kapanır ve bir daha oradan kimse girmez."

(Buhârî, Savm 4; Müslim, Sıyâm 166. Ayrıca bk. Nesâî, Sıyâm 43; İbni Mâce, Sıyâm 1)

reyyan ablamın yavrusunun adı:))kesinlikle reyyan olmalı:))ismi gibi kendileride harika oluyorlar..

benimde ablamın adı Reyhan
anlamı cennet bahçesindeki bi çiçeğin adıymış

Reyyan oldukça güzel bir isim. Hem anlam hemde fonetik olarak.
Bende Sezen arkadaşımız gibi Reyyan ismini Elife tercih ederim.

dağlar kızı reyhan ismi güzel de biraz eski isimler söyle daha değişik isim koysan daha güzeler şimdi ki doğan kızların %90 adı elif ile başlıyor.

Reyyan ; çok güzel bir isim.
Sağlıkla kavuşun bebeğinize inşaAllah:)

Reyyan ismini çok beğeniyorum ama ilk söylendiğinde Reyhan la karışabilir gibi geliyor teleffuzunda zorlanabilir.ama yinede oyum Reyyan dan yana..ismiyel büyüsün inş..

reyyan deyince aklıma benim birilerinin gelini geliyor küçücük kızı gelin diye almışlardı neysee...

o yüzden eksi puanım benim daha değişik bir iism koy elvin i öneriyorum

cok güzel reyyan ismi bence
rabbim saglikla sihatle kucaginiza almayi nasip etsin insallah

Reyyan guzel isim,ama sanki soylemesi biraz zorr.. ama cok guzel gercekten keske herkes,soyleyebilse,bizim yaslilar soyleyemez mesela )))

ben çok beğeniyorum reyyan ismini şayet ilerde nasip olurda kızım olursa reyyan koyabilirim

kızlar çok teşekkür ederim yorumlara. reyyan adını tvde duymuştum. hamile değilken kızım olursa reyyan olsun demiştim. ama eşime açıklayamadım reddecek diye korktuğum için. savuncak kadarda kesin kararımı vermedim. yorumlarınız önemli bnm için

gerçekten Elif ismi çok bence de REYYAN....

yA birde bir şey soracağım Elif'in anlamı nedir? Yani siz bizim alfabeden bir harfi tercih eder misiniz? Yoksa benim bilmediğim başka anlamı var mı?

reyyan ismini elif ismine tercih ederim çünkü elif çok sıradan bir isim ayşe mehmet gibi. yalnız reyyan ın da reyhan la karısma durumu var ki çocuk illallah edebilir bu durumdan bir ömür boyu. reyhan ismini düşünmez misin?

Canım ya yeni aklıma geldi ASEL ismini düşünsen anlamı çok güzel çünkü..............
ASEL bal demekmiş, cennette bal akan ırmağın adıymış..Ne dersin?:ecrin_bebek:

elif : 1. ıslami alfabenin ilk harfi. Ebccd hesabında değeri birdir. 2. Musikide "la" notasını ifade için kullanılır. 3. Ülfet eden, dost, tanıdık. 4. Alışmış, alışkın, alışık. - ıki kelimeli isimler yapılabilir (Elif Beyza, Elif Nur v.s.).

"Elif" olmak zordur
cünkü "elif" olmak
yuvarlak bir dünyada dik durmanın
dik ve önde
belki acıyla
ama vazgeçmeden durmanın
dünya ne kadar dönerse dönsün
olduğu yerde kalmanın adıdır “elif” olmak

zordur “elif” olmak
“elif” olmak hep vurulmaktır
“elif” olmak yalnızca “elif” olmaktır

”elif” demeden hiçbir şey denilemez
ben “elif” dedim
artık her şeyi söyleyebilirim*

gerçekten Elif ismi çok bence de REYYAN....

yA birde bir şey soracağım Elif'in anlamı nedir? Yani siz bizim alfabeden bir harfi tercih eder misiniz? Yoksa benim bilmediğim başka anlamı var mı?

Iste bende bunu pek anlamiyorum. Tamam Elif güzel bir isim, ok. Ama çok abartiliyor.
Araplar tarafindan pekte yaygin kullanilan bir isim degil.. (onlar Alef/Alif olarak yaziyor)
O yüzden bende tereddüt içerisindeyim. Elif'in diger anlamlari gerçekten dogrumu acaba?
Gerçekten o kadar güzel anlamlari varsa Araplar niye pek tercih etmiyor?

Iste bende bunu pek anlamiyorum. Tamam Elif güzel bir isim, ok. Ama çok abartiliyor.
Araplar tarafindan pekte yaygin kullanilan bir isim degil.. (onlar Alef/Alif olarak yaziyor)
O yüzden bende tereddüt içerisindeyim. Elif'in diger anlamlari gerçekten dogrumu acaba?
Gerçekten o kadar güzel anlamlari varsa Araplar niye pek tercih etmiyor?

Valla doğru diyorsun...kaydirigubbakcemile5

X