Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Of arkadaşlar yaa hiç bitmedi benim de sorunum habire yazıyorum o yüzden.
ilk zamanlar sütüm yoktu hem emzirdim hem mama verdim kızıma şimdi 3 ayına 1 hafta var sütüm de var çok şükür.son birkaç güne kadar emiyodu en azından bir göğsümü emiyodu. şimdi çok az emiyo,2-3 dk filan, bazen memeyi ağzına bile almak istemiyo bağırıyo ağlıyo.işin daha kötüsü açtır diye mecburen mama yapıyorum onu da almıyo midesi bulanır gibi yüzünü ekşitiyo.
arada bir reddedebiliyo bebekler biliyorum ama açken emmemesini anlamıyorum.
bu durumu yaşayan oldu mu? düzelir yine eskisi gibi emer mi?
ağzında yada boğazında aft gibibişey olmasın belki canı yandığından emmek istemiyordur.biberona mamaya alışmış olsa en azından onu verdiğinde alırdı cnm sütü nü sağıp onu ver birde öyle dene.telaşta yapma cnm bebekler bazen az yer zamanla düzelecektir.
ağzında yada boğazında aft gibibişey olmasın belki canı yandığından emmek istemiyordur.biberona mamaya alışmış olsa en azından onu verdiğinde alırdı cnm sütü nü sağıp onu ver birde öyle dene.telaşta yapma cnm bebekler bazen az yer zamanla düzelecektir.
yok canım öyle birşey yok ağzında. biberonu da almıyo ki. aç olsa almaz mı? eşim de tokdur çok üstüne gitme acıkırsa alır diyo ama bir bebek daha 3 aylık bile değil 4-5 saatte acıkmaz mı? en fazla emdiği 3 dk bu kadar emmeyle doyar mı?
süt sağma makinası sipariş ettim bugün yarın gelecek inşallah bende var bi tane ama şarjlı hiç güzel sağmıyo elektrikli sipariş ettim gelsin artık sağıp veririm hiç olmadı. ama emse keşke(
hiç yokmu bu durumu ben de yaşadım ama düzeldi sonradan tekrar güzel güzel emdi diyen? bunu duymaya çok ihtiyacım var arkadaşlar. emmeyi bırakacak bebeğim diye çok üzülüyorum çok zor gelmişti sütüm çünkü.
canım benim bi arkadaşımın başına geldi aynısı. 3 ay sendromu deniyomuş buna bazı bebeklerde oluyomuş. doktoru ısrarcı olmasını pes etmemesini söylemişti. o da öyle yaptı sonra normale döndü. uykusundayken emziriyodu ya da kocası oyuncak gösterip oyalarken vermeye çalışıyodu.
bu arada benim bebeğim de 2-3 dk emiyor sonra süt bitiyor ya da çok azalıyor sanırım, ağlayıp bırakıyor öbür memeye alıyorum devam ediyor.
benim kızımda bu aralar öyle. çok az emiyor. 2-3 dk. falan ama zaman zaman oluyor sen pes etme. bir kaç gün sonra iştahla almaya devam edecek. almadığı istemediği zamanlarda ben ayağı kalkıp emziriyorum ya da emerken ağladığında kucağımda oturur pozisyona alıp 5 saniye kadar nefes almasına izin verip tekrar veriyorum alıyor.bunlar benim kendimce geliştirdiğim yöntemler. umarım sende de işe yarar. bu arada kızım 4,5 aylık
not: birde benim kızımın ağzında 2 ay önce aft çıkmıştı küçük dilinin yanında. sağlık ocağındaki dr. bile fark edememişti. acilde gördüler. buda bir ihtimal.
arkdaşlar benim bebeğimide aynı duurmda hatta arkdaşımın bebeğide bu duurm bu ayda nıormalmiş hiç canını sıkmaa benimkide aynı durumda beslenme ve kaka düzeni değişiyormuş uzman tvyi izleyip bakabilirisniz
canım benim bi arkadaşımın başına geldi aynısı. 3 ay sendromu deniyomuş buna bazı bebeklerde oluyomuş. doktoru ısrarcı olmasını pes etmemesini söylemişti. o da öyle yaptı sonra normale döndü. uykusundayken emziriyodu ya da kocası oyuncak gösterip oyalarken vermeye çalışıyodu.
bu arada benim bebeğim de 2-3 dk emiyor sonra süt bitiyor ya da çok azalıyor sanırım, ağlayıp bırakıyor öbür memeye alıyorum devam ediyor.
benim kızımda bu aralar öyle. çok az emiyor. 2-3 dk. falan ama zaman zaman oluyor sen pes etme. bir kaç gün sonra iştahla almaya devam edecek. almadığı istemediği zamanlarda ben ayağı kalkıp emziriyorum ya da emerken ağladığında kucağımda oturur pozisyona alıp 5 saniye kadar nefes almasına izin verip tekrar veriyorum alıyor.bunlar benim kendimce geliştirdiğim yöntemler. umarım sende de işe yarar. bu arada kızım 4,5 aylık
not: birde benim kızımın ağzında 2 ay önce aft çıkmıştı küçük dilinin yanında. sağlık ocağındaki dr. bile fark edememişti. acilde gördüler. buda bir ihtimal.
arkdaşlar benim bebeğimide aynı duurmda hatta arkdaşımın bebeğide bu duurm bu ayda nıormalmiş hiç canını sıkmaa benimkide aynı durumda beslenme ve kaka düzeni değişiyormuş uzman tvyi izleyip bakabilirisniz
hiç canını sıkma aynı durumu bende yaşadım. Oğlumda reflü vardı o yüzden emmek istemiyordu aynı senin gibi 2 dk emip bırakıyordu. öncelikle eğimli reflü yastığı aldım ardından kucakta gezdirerek emzirdim bu şekilde aştık sorunumuzu. hiç emmediği zamanlarda oldu ozman da sütü sağıp verdim tabi bu bebeğin kendi emmesi gibi verimli olmuyor. o yüzden olabildiğince onunla oyna iletişim kur, kucağında gezdir. Biraz sabra ihtiyacın var sadece moralini bozma.
hiç canını sıkma aynı durumu bende yaşadım. Oğlumda reflü vardı o yüzden emmek istemiyordu aynı senin gibi 2 dk emip bırakıyordu. öncelikle eğimli reflü yastığı aldım ardından kucakta gezdirerek emzirdim bu şekilde aştık sorunumuzu. hiç emmediği zamanlarda oldu ozman da sütü sağıp verdim tabi bu bebeğin kendi emmesi gibi verimli olmuyor. o yüzden olabildiğince onunla oyna iletişim kur, kucağında gezdir. Biraz sabra ihtiyacın var sadece moralini bozma.
evet ben de artık sağıp veriyorum bazen. ama emzirmeyi de deniyorum emmezse sağıyorum sağınca hepsini zorla da olsa içiyo en azından yani içim rahat oluyo karnı doydu diye. ama emzirmede o anne bebek arasındaki iletişim bebeğin psiko sosyal gelişimi için çok önemliymiş o yüzden kesinlikle emzirmeden vazgeçmek istemiyorum.
inşallah geçer bu durum kendi güzel güzel emer.
eşim geçen şakayla ne doğurmayı becerebildin ne emzirmeyi dedi şaka da olsa zoruma gitti ama haklı galiba ikisini de beceremedim. sütüm gelmedi gelsin diye uğraştım neyse geldi, karnı doydu doymadı kilo alımı düşük gitti hep. çok şükür sağlıklı ama ben mi beceremiyorum diye sormadan da edemiyorum kendime. çünkü çevremde birsürü çocuklu arkadaşım var maaşallah sorunsuz emziriyolar büyüyo bebişleri. onları görünce ister istemez kıyas yapıyorum ben nerede yanlış yapıyorum diye sormadan da edemiyorum. hayırlısı artık herşeyden önce sağlık olsun sağlıklı olsun bebişlerimiz inşallah
Kizim 2,5 aylikken ayni sikintiyi ben de yasamistim. Konu basligini gorunce hemen
seni rahatlatmam gerektigini dusundum.
Eger her turlu kontrolunu (kulak, agiz ici...vs) yaptiysan, bu durumun bazi bebekler icin
normal oldugunu soylemeliyim.
Ben bir kac gunde kac bin turlu yayin okudum bu konu ile ilgili.
Emzirme ile ilgili hic bakmadigim -ihtiyac duymam diye almadigim- kitabi (Emzirme Sanati)
bile bu donemde almistim. Hic birsey yapmadim birden duzeldi. Ve suan 14 aylik emmek icin cildiriyor.
Yani, ben o donem delirdigim ile kaldim:)))
-tekrar ediyorum, eger sikintisi (ozellikle kulak) yok ise.
Ben emmese de baska bir takviyeye gerek duymadim.
Saglikla buyut evladini.
Ne guzel emzirmenin doyurmaktan da onemli etkisini simdiden biliyorsun.
Bazen gun icinde o kadar yoruluyorum ki
kizimi kaptigim gibi emziriyorum hem onun hem benim icin ne kadar faydali
oldugunu tahmi edemezsin.. İlerde sen de anlayacaksin.
Esinin lafina guldum. Aslinda cok dogru bi espri ama zamanda cok buyuk hata yapmis.
Cok kisa bir zaman sonra sen de aynisini soyleyeceksin ama suan esini bi kasik suda
bogabilirsin sirf bu lafi icin.
Bir de seni rahatlatacaksa sunu da soyleyeyim;
benim kizim az degil hic emmiyordu.
Bir kac dida bir emzirmeye calisiyordum ki 'belki alir belki alir'
O inanilmaz bir kuvvetle -o ayda- basini zit tarafa cevirirdi.
Ne yapsam almazdi.
Ama geceleri emerdi.
1 haftadır aynı sıkıntıyı yaşıyorum uyanıkken memeye götürür götürmez kafayı aksi istikamete çeviriyo:)) bende uyurken emziriyorum.hatta annem şöyle söyledi kızım sen hamile olmayasın?bazı bebekler kokusundan rahatsız olur yada tadı değişir emmez....tabi anında gözümün önünde kelebekler uçuşmaya bayladı,hemen eczaneye gidip 2 adet prediktör alıp test yaptım....şükür öyle bişey yok ( ki daha 4 ay önce normal doğum yaptım kabus gibi bi doğumdu 2.bebek esprisini bile kaldıramıyorum o derece) bazı dönemler bebeklerde oluyomuş.hatta ısrarcı davranmazsak memeyi bırakadabiliyorlarmış.o yüzden kırk takla atıp emzirmeye devam
3 aylıkken başladı bizde o sorun 7 saat aç durdugunu bilirim şimdide halen öyle, emmiyor sadece uyutup emziriyorum 4 aydır ne çektigimi bir allah birde ben bilirim inşallah seninki kısa sürer benim kız çok inat
Ne yapsam almazdi.
Ama geceleri emerdi.
1 haftadır aynı sıkıntıyı yaşıyorum uyanıkken memeye götürür götürmez kafayı aksi istikamete çeviriyo:)) bende uyurken emziriyorum.hatta annem şöyle söyledi kızım sen hamile olmayasın?bazı bebekler kokusundan rahatsız olur yada tadı değişir emmez....tabi anında gözümün önünde kelebekler uçuşmaya bayladı,hemen eczaneye gidip 2 adet prediktör alıp test yaptım....şükür öyle bişey yok ( ki daha 4 ay önce normal doğum yaptım kabus gibi bi doğumdu 2.bebek esprisini bile kaldıramıyorum o derece) bazı dönemler bebeklerde oluyomuş.hatta ısrarcı davranmazsak memeyi bırakadabiliyorlarmış.o yüzden kırk takla atıp emzirmeye devam
3 aylıkken başladı bizde o sorun 7 saat aç durdugunu bilirim şimdide halen öyle, emmiyor sadece uyutup emziriyorum 4 aydır ne çektigimi bir allah birde ben bilirim inşallah seninki kısa sürer benim kız çok inat
çok sükür kızım biraz düzeldi arkadaşlar ama bu kez de yeğenim emmiyo 5 saattir aç mesela yine de almıyo memeyi ancak uyurken emiyo. ilginç ama demek ki bütün bebekler aynı. ne kadar zormuş anne olmak...
ama haklısınız bir yolunu bulup ısrarla emzirmek lazım ben kızımı ayakta sallayarak emzirebiliyodum o dönemde yeğenimin de poposuna vurarak azıcık emzirebildik. bınları belki birilerine tecrübe olur diye yazıyorum çünkü gerçekten beni tek rahatlatan yer bu site oldu çoğu zaman.
hepiniz sağolun arkadaşlar
benim kizim da 3 aylik ve son 1 haftadir emmek sitemiyor. sabahlari cok neseli kalkiyoruz rahatlikla emzirebiliyorum ama ogleden sonra birsey oluyor sanki. emmek istemiyor. emzirmek icin kucagima alir almaz kiyameti kopartiyor, boncuk boncuk yaslar dokuyor. doktor kontrol etti hicbirseyi yokmus ne agzinda bir yara ne de kulakta bir sikinti. ben de esimden yardim aliyorum. o bebegi sakinlestiriyor ben de hemen aglamasina izin vermeden memeyi dayiyorum agzina :) ama nafile. esim birkac kez kucagindayken gogsume yaklastirdi anca o zaman almak istedi. benimki sadece kucaga yatinca basliyor aglamaya ve neredeyse yarim saat suruyor aglamasi. sutumun tadi mi degisti acaba. y da su aralar cok gazi var ondan midir. bu arada geceleri gogsumden emiyor.
Ne yapsam almazdi.
Ama geceleri emerdi.
Konu acilali baya olmus fakat suan 2.5 aylik oglum var ayni sorunlari yasiyorum ve kahroluyorum bugun doktora gittik hersey normal fakat emmiyor sizde durum ne kadar surdu acaba ?gecen ay 1.5 kilo aldi ve suan zorlamasam hic emmicek mamada vermeye calisiyorum ama nafile
Emer canım benim kızım 9 aylık olucak ara ara yapıyor yine arada olur öyle zorla emzir bırakmasın emmeyi ben poposunu pışpışlayıp tutturuyordum ki bırakmasın diye önceden kaynanam bakarken zorlanıyordu meme arıyor diye şimdi hiç vermesem aklına gelmiyor benim de moralım ona bozuk şuan