kızım ek gıda almıyor :(

reyyan07

gül
Kayıtlı Üye
2 Mart 2009
430
2
38
kızım 2 gün sonra 7. ayını dolduracak ilk başlarda iyiydi hergün yoğurdunu yiyordu şimdi mümkün değil ağzını açmıyor neden yemiyor anlamadım böyle olan varmı aranızda? çok üzgünüm çaresiz kaldım:1no2:

canım kızının dişi çıktımı? eğer çıkmadıysa iştahsızlık yaşanabiliyor diş çıkmaya yakın.ayrıca mama yada anne sütü alıyormu? birde hergün aynı yemeği yapma arada farklı sebzeler koy yemeğine yada yoğurduna armut rendele bu şekilde farklı tadlar ile yemesini sağlayabilirsin

öfff alyada böyle
ben aç bırakarak yedirme yöntemiyle birazcık yeidrmeye başladım işte.yeni doktorumuzun önerisiydi bu.
alyaya kalsa milupanın sütlü pirinçlisini sürekli yemek istiyor.sonrada pırt derdine düşünüyor.4 saatte bir besliyorum ben nerdeyse ve ne kadar yerse diye kafamda bitiriyorum olayı.meyvesinide çorbasını da yoğurdunuda bu şekilde yiyor.vitaminini alsında ne kadra yesin sallamıyorum artık ne yapayım ilerde pilav makarna hamurişi yiyen bir çocuğum olsun istemiyorum...
gerekirse aç bırakarak ben yaptığım şeyi yemesini sağlıyorum.
maşallah kilosuda gayet iyi 9a yakın..

Bızım dr mız soyledı bazı donemlerde bebekler bunu yaparmıs asla zorlamayın neyı sevıyorsa onu yesın dedı nerdeyse 15 gundur ek gıda yemedı mayvelerı elıne verdık mıncık mıncık ederek yedı (yedı kadar) sımdı ıse sadece etlı dolma yıyor onada sukur

ada da bu ara çok yemiyor hasta olmasına da bağlı olabilir. yaptığım şeylerin içine nane tuz cicibebe pekmez yada sevdiği meyvelerden katıp yedirmeye çalışıyorum ben de oyunla falan yiyor önceden nrmal yerdi şimdi bizim yediklerimizi çok iştahlı yiyor ama kendine yaptıklarıma ağzını açmıyor :))

ay kızlar aynı dert bendede var, parmağında oynatıyo cadı beni, bir tek milupanın sebze çorbasını yedirebiliyodum bugün onuda yemedi şimdi açbe aç uyuyor. of allahım ben bir tane yemeyen çocuk büyütmüştüm çok zor hepinize sabırlar diliyorum.

bizimki felaket hastaydı hem grip hemde gözleri mikrop kapmış kuzumun tek gözü kapalıydı doktora götürdüm bende doktor delimisin sen bu çocuk çok zayıf senin sütün yetmez artık dedi vitamin falan verdi bugün çok karşı olmama rağmen danino verdim birazcık yedi ya nekadar zormuş iştahsız çocuk birde doktor dediki 6.ay sıvı 7. püre 8. pütürlü 9. lokmaya geçmen lazım dedi eğer bu sırayı takip etmezsen alıştıramazsan büyüyünceye kadar blendırla ezerek verirsin buda çok kötü bişey dedi

Selamlar
Hep bu doktorlari dinleyerek bu hallere geliyoruz her doktordan bir ses cikiyor. Tamam dogru ögrenmeli pütürlü veya lokma seklinde yemeyi ama yavas yavas illakide ögrenecek yapacak diye zorlamamak lazim!
benim kiziminda istahi cok iyiydi bazen oluyor zar zor sebege dönüyorum yedirirken yarim saatimi aliyor bazen bir saatimi ama bende artik bögürdükten sonra birdaha vermiyorum zorlamiyorum, aciktiginda emziriyorum ve doymamis gibiyse cok azda olsa vitaminli birseyler vermeye calisiyorum!
Zamanla gececektir - dis yüzünden olabilir yada sütten ek gidaya alismasi biraz zaman aliyor olabilir canini skyma - bebeklerin ek gidaya alismasi icinde biz annelerin stressli olmamasi lazm bence aman yiycekmi yemiycekmi diye daha yemeye baslamadan kafamizda sorular olusturmayalim yiyebildigi kadari yemesi önemli - cok mu az yedi bir yarim veya bir saat sonra tekrar ve tekrar dene ...
büyüyünceye kadar blendir mlendirda gec bunlari tamam alismasi belki birazdaha zor olacaktir ama bebek kendi yapabildigi kadarini yapar bebekleri zorlamamak lazim bence - yürüme - emekleme- konusma - yeme konusunda biz nasil yavas yavas herseyi kendimiz ögreniyorsak onlarda kendileri ögrenecektir biraz bizim yardimimizla ama ZORLAMAYALIM...

X