Konuşma Problemleri Kızım anne demiyor:(

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

nubahar86

kızım abla oldu
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2009
501
13
118
39
Van
merhaba arkadaşlar kızım 20 aylık (baba,dede,nene,mama,bebe,küpe,kalk,gel,kapı,)bunun gibi basit kelimekeri söylüyor ama birtek ANNE demiyor buda beni çok üzüyor hatta bazen ismimide söylüyor ne yaptıksa anne demiyor.................. söyletmeye çalıştığımızda bütün kelimeleri tekrarlıyor birtek annede durup gülüyor yada başka kelimeyi söylüyor çocuğunda bu durumla karşılaşan varmı...bu arada 1 haftadırda beni baba diye çağırıyor

ayy güldürdün beni ya.:1:üzülme çocuklar çok değişik karakterlere sahipler.inat ederler özellikle bizim yap dediğimiz şeylerin aksini yapıyorlar.büyüdükçe düzelecektir.

peki bişey soracam siz ona hitap ederken nasıl hitap ediyorsunuz.mesela ben oğluma hep annecim gel annecim git annecim kal annecim otur hep bu şekilde.oda alışmış çok darda kaldığı zaman beni ısrarla istediği zaman yada canı acıdığı zaman annii yada anecimm diyo.bide babası mutlaka sizinle ilgili bişey söyleyeceği zaman bak anne desin.annen yapsın annen versin gibi.

sizin dediğinizide yapıyorum sürekli ne istersem annem annecigim kelimelerini kllanıyorum ama nafile bir türlü demiyor bu arada ben kayınvalidemle yaşıyorum o hep kızıma benim adımı getirerek bir şeyler istetiyor kaçkez uyardım ama oda bu huyndan vazgeçmiyor bir süre daha uğraşacağım inşalllaahhhhhhh anne der yoksa kafayı yiyicem:27:

ay cnm y kıyamamm ..ne hissettıgını anlıyabılıyorum merak etme bızdede var anne deil ama başka kelımelerı öğretmeye çalışıyoruz o ınatla söylemıyor merak etme gecer..bence hiç tepkisiz ol.hatta annede ısrar etme.bırak babası söylesın anneye ver anneye götür gibi sen söyleme bakalım.

benim yeğenim de öyleydi bundan bir iki ay öncesine kadar ablama baba diye seslenirdi ilk söylediği kelimede yenge olmuştu :) şimdi artık anne diyor üzülmeyin siz üstünede durduğunuz için inatlaşıyordur bebek ne bilir inatlaşmayı derdik biliyorlar hemde nasıl o yüzden sıkmayın canınızı siz üstünde durmadığınızda söyleyecektir eşiniz yönlendirme yapmaya devam etsin çok etkili bir faktör oluyor baba

benimkide 25 aylık banada baba diyor maalesef :30: sabredicez artık anne de kızım diyorum anni diyor
ama çağırırken babaaaaaaaaa diyor anne de bakmam diyorm dahada bir sinirleniyr :))

illaki öğrenir ya takmayın kafaya koca çocuk olunca baba dicek hali yok ya size :33: bnm eltimin oğluda annesine baba diyo abla diyo hatta başka adamlarada baba diyo bu daha kötü bzn gördüğü her adama baba diyo :60:

off yaa oda kötüymüş valla :) neyse canım ben bana baba demesine razıyım o zaman :)))

banada 20 ay anne dememişti.abi falan diyordu birden anne demeye başladı hiç demeyecek sanmıştım o gün nasıl sevindim anlatamam.oda sanki anne diyebilmenina cısını çıkartırcasına arka arkaya anne anne anne anneee diyordu ilk günler.üzülme geçer:34:

banada 20 ay anne dememişti.abi falan diyordu birden anne demeye başladı hiç demeyecek sanmıştım o gün nasıl sevindim anlatamam.oda sanki anne diyebilmenina cısını çıkartırcasına arka arkaya anne anne anne anneee diyordu ilk günler.üzülme geçer:34:

bizde görücez o günleri inşallah bu seferde ayy yeter anne anne ne var demeyelim de :53:

benim bir arkadaşımda bu yüzden çocuğu konuşma terapistine ve pedegoğa götürdü. Her iki uzmanda babayı otorite olarak görmüş ama sizi oyun arkadaşı olarak kabul etmiş o nedenle arada sizede baba diyor demişti. Üstüne gitmeyin zamanla düzelir demişlerdi yanlış hatırlamıyorsam. Birde daha kararlı davranın demişlerdi. Şimdi geçti maaşallah bülbül gibi şakıyor. Ama siz üzüldükçe hissediyor bence sizinki oyuna çevirmiş anne ye sıra geldiğinde durup güldüğüne göre hınzır şimdiden anneciğini parmağında çeviriyor iste. Merak etmeyin benim kızımda baba dedikten 4 ay sonra anne dedi bende çok kıskanmıştım ama diyorlar sonunda.

kizim masallah erken konustu,tam 1 yasindanyken artik bilincli olarak anne diye sesleniyordu ama bana degil ablama anneeeee diye bir seslenisi vardi ki hala kulaklarimda :)).1 hafta 10 gun kadar ablama surekli anne diye seslendi,arada bana da anne der oldu ama cok da sik sik degil.Sonra dusunduk ve sebebini kendimizce bulduk,yegenim ablama anne diyordu ve kizim da surekli bunu duyuyordu,ablama seslenmesi gerektiginde anne demesi gerektigini kuzeninden ogrenmisti.Oysa bana kimse anne demiyordu,ailemde herkes bana farkli takma isimlerle seslendigi icin sabit bir seslenis bicimi de olamazdi bana :) Biz kafaya takmadik bu durumu,biraz komik bile gelmisti isin dogrusu,hatta yegenim kiskanmisti bacak kadar cocuktan annesini,o benim annem anneeeee deme diye :)).Dedim oglum sende bana anne de,nolcak dimi .Takmayin kafaniza,siz onun annesisiniz,dese de demese de ;)

merhaba arkadaşlar kızım 20 aylık (baba,dede,nene,mama,bebe,küpe,kalk,gel,kapı,)bunun gibi basit kelimekeri söylüyor ama birtek ANNE demiyor buda beni çok üzüyor hatta bazen ismimide söylüyor ne yaptıksa anne demiyor.................. söyletmeye çalıştığımızda bütün kelimeleri tekrarlıyor birtek annede durup gülüyor yada başka kelimeyi söylüyor çocuğunda bu durumla karşılaşan varmı...bu arada 1 haftadırda beni baba diye çağırıyor

Ay çok tatlı yaaa :)) baba diyomus zillii :))
Sen hiç sıkma canını bu veletler öyle akıllı oluyorlarki pek çok şeyi bilinçli yapıyorlar... Bizim doktorumuzun bir lafı vardır 4 şeyi sen belirleyemezsin demişti; disinin çıkmasını, tuvalete gitmeye başlamasını, yürümesini ve konuşmasını...
Bunlar bazılarının dediğinin aksine öğretilecek seyler değil... Tamamiyle taklit yoluyla harekete geçiyor.. Benimde kızım bana mujde Hanim dıyordun evdeki çalışan öyle dediği için düzeldi sonradan..
Sen buna uzuluyosun ya benim kizlar düşünce yada korkunca baba diye agliyolar ne üzüldüm vaktinde buna bende ..simdi hicc takmiyorumm bilinçli yapıyorlar birtakım seyleri çünkü :)
Senin o ballı bbidik bı süre sonra 'anne' dicektir icini ferah tut :)

senin annesi olduğunu gayet iyi biliyor bence o sıpa :1: üzülme yeğenimde ablama abi diyodu oda çok üzülüyodu ama dönem dönem her şey :34:

sana herkes ne derse oda onu söyler baba demesi o kelmimeyi sevmesindendir üzülme:)bnm oğlum 25 aylık ve bana halen 12.ayından beri çiğdem diyor çünkü evde herkes bana çiğdem dediği için..üzülme zmnı geldiğinde söyleyecektir ..hatta babaanemize herkes anne dediği için ona anne diyordu bir ara şimdi babaane demeye başladı banada isterse anne diyor ama en çok çiğğdem diyor. olurmuş böyle şeyler takma kafana

Maşallah arkadaşım, Allah nazardan esirgesin... benim kızım da 19 aylık, aynen benim kızım da anne demiyor:)) başı sıkışınca anne diyor sadece, ben de bak anne diyebiliyorsun deyince, kıkırdayıp DEYYA diyor inadına... Babasına çok düşkün, sabah akşam gece her an baba sayıklıyor. dede diyor, mama, meme söylediği kelimeler bunlar... Ben de bugünler de konuşamıyor diye taktım kafama...

benim kızımda 19 aylık banada babasınada anne diyor
eşimde bu duruma biraz sitem ediyor hatta ben kızım hayır o baba ben anneyim dedimde sinirlendi ve inatla anne dedi inatlaştığını düşünüyorum..

ayni problem bendede var 19 aylik aysede diyemiyor ayceee gell diyor. anneeee diyorum kafasini hayir seklinde sallayi ayceee diyor :(

Arkadaşım benimde 25 aylık bir oğlum var.dede ,mama,baba,teyze dışında kelime söylemiyor.Herşeyini işaretle anlatıyor.Bir ara onlarıda kesmişti hiç bir şey konuşmuyordu.doktora götürdüm ,bu yaşta bir çocuk en azından 2 kelimeli cümle kurmalı dedi bir ilaç verdi.sadece 1 defa kullandım sonra çocuğun pipisi şişti.korktum bir daha vermedim.bir çocuk nörolojisine gösterin dediler ama gitmedim çünkü ilaçlardan bıktık .kendi haline bırakıp ısrarı kesince tekrar o kelimeleri söylemeye başladı.çok şükür duyuyor herşeyi anlıyor ırsi olduğunu düşünüyorum ben sabredeceğiz artık..

kızım 20 aylık aç diyor (kapıyı çekmeceyi felan açmamı istediğinde) herşeyi işaretle anlatıyor tv açmıyorum sürekli konuşuyorum dergiden resimler gösterip isimlerini söylüyorum ama yok çok panik halindeyim ya

Back