- Konu Sahibi giovinetta
aynı durumu yaşayan var mı diye merak ettim. kızım 6,5 aylık 9 kilo (maşallah diyelim teyzeleri http://www.kadinlarkulubu.com/dogum-sonrasi/444347-vay-basima-gelenler.html) Babamız da doktor ama uzman arkadaş ek besine geçmeyin, böbrekte protein yüklenmesi olur, anne sütüne devam dedi. ben 5. ayı dolunca yoğurtla meyve suyuyla hafif hafif başlamıştım. öyle 1-2 kaşık, alışsın diye. sonra sabah kaşık ucuyla yumurta sarısı, azıcık peynir, pekmez, öğlen kendi yaptığım yoğurt (sade/meyveli), öğle sonu meyve suyu (elma, havuç, kayısı püresi), akşamda muhallebi denemiştim. tabi çok az miktarlarda veriyordum, tadını öğrensin diye. sadece birkaç kez denediğim sebze çorbasını sevmedi. ısrar etmedim ben de.
neyse işte, ben devam sütü için danıştım dr.a, gerekli mi diye, bir de ek olarak verdiklerimi anlattım. o da ek gıdaya gerek yok şimdilik, ek gıda zarar verebilir, böbrekte protein yüklenmesi olur, boyu kilosu iyi, anne sütüne devam dedi. (devam sütüyle ilgili de öcü değil korkmayın dedi :)
içim hiç de rahat değil açıkçası. sürekli kitap okur, ilgili programları takip ederim. 6 aydan sonra ek besine başlandığını ve tüm detaylarını ezberlemiştim. ama şimdi dr. verme diyor. ben yine de öğlen çok az yoğurt, su, öğle sonu az meyve suyu veriyorum. yavrum biz yerken ağzımıza bakıyor, üzülüyorum.
buna benzer bir durum yaşayan oldu mu? (gizlice :) ) bir dr.a daha gitsem mi onu düşünüyorum.
neyse işte, ben devam sütü için danıştım dr.a, gerekli mi diye, bir de ek olarak verdiklerimi anlattım. o da ek gıdaya gerek yok şimdilik, ek gıda zarar verebilir, böbrekte protein yüklenmesi olur, boyu kilosu iyi, anne sütüne devam dedi. (devam sütüyle ilgili de öcü değil korkmayın dedi :)
içim hiç de rahat değil açıkçası. sürekli kitap okur, ilgili programları takip ederim. 6 aydan sonra ek besine başlandığını ve tüm detaylarını ezberlemiştim. ama şimdi dr. verme diyor. ben yine de öğlen çok az yoğurt, su, öğle sonu az meyve suyu veriyorum. yavrum biz yerken ağzımıza bakıyor, üzülüyorum.
buna benzer bir durum yaşayan oldu mu? (gizlice :) ) bir dr.a daha gitsem mi onu düşünüyorum.
Son düzenleme: