• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi kızım 6,5 aylık, dr ek besine geçme dedi ?!??

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

giovinetta

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
aynı durumu yaşayan var mı diye merak ettim. kızım 6,5 aylık 9 kilo (maşallah diyelim teyzeleri http://www.kadinlarkulubu.com/dogum-sonrasi/444347-vay-basima-gelenler.html) Babamız da doktor ama uzman arkadaş ek besine geçmeyin, böbrekte protein yüklenmesi olur, anne sütüne devam dedi. ben 5. ayı dolunca yoğurtla meyve suyuyla hafif hafif başlamıştım. öyle 1-2 kaşık, alışsın diye. sonra sabah kaşık ucuyla yumurta sarısı, azıcık peynir, pekmez, öğlen kendi yaptığım yoğurt (sade/meyveli), öğle sonu meyve suyu (elma, havuç, kayısı püresi), akşamda muhallebi denemiştim. tabi çok az miktarlarda veriyordum, tadını öğrensin diye. sadece birkaç kez denediğim sebze çorbasını sevmedi. ısrar etmedim ben de.

neyse işte, ben devam sütü için danıştım dr.a, gerekli mi diye, bir de ek olarak verdiklerimi anlattım. o da ek gıdaya gerek yok şimdilik, ek gıda zarar verebilir, böbrekte protein yüklenmesi olur, boyu kilosu iyi, anne sütüne devam dedi. (devam sütüyle ilgili de öcü değil korkmayın dedi :)

içim hiç de rahat değil açıkçası. sürekli kitap okur, ilgili programları takip ederim. 6 aydan sonra ek besine başlandığını ve tüm detaylarını ezberlemiştim. ama şimdi dr. verme diyor. ben yine de öğlen çok az yoğurt, su, öğle sonu az meyve suyu veriyorum. yavrum biz yerken ağzımıza bakıyor, üzülüyorum.

buna benzer bir durum yaşayan oldu mu? (gizlice :) ) bir dr.a daha gitsem mi onu düşünüyorum.

Son düzenleme:
benim bebeğim de 9.600 gr maşallah :) 6.ayımızı doldurduğumuzda doktora gittik ek besinlerle ilgili bilgi almaya.yavaş yavaş geç ek besinlere dedi.2 ay sonra bana gelip "çiğneyemiyo,yutkunamıyo,onu bunu yemiyo deme" dedi.bu tür problemler olabiliyomuş.gerçekten de oğlum yoğurdu yutuyo ama kahvaltıda yumurtayı çiğnemeye çalışıo,ağzında dolandırıo falan.
şunu da söliim bi tanıdığımızın oğlu-1.5 yaşında-şu an neredeyse sadece anne sütü ,yoğurt ve peynirle besleniyo sadece.kadın sütü bol olduğu için katı gıdaya geç başladı..

bence yavaş yavaş geçin ek gıdalara.ilerde problem yaşamayın.

maşallah bebeğinize...doktora saygı duyarım elbette ama;
şu an nerdeyse bütün doktorlar,doyumluk değil ama tattırmak amacıyla 4. ayda başlatıyorlar ek gıdaya.kaldı ki sizin bebeğiniz 6 ayını geçmiş,nasıl alışacak bu çocuk diğer besinlere?ben sizin yerinizde olsam doktoru dinlemez verirdim.kilo tek ölçüt olmamalı.benim bebeğim 4 aylık,kilosu da normal ama beslenme sorunlarımız olduğu için ek gıdaya başladık.doktor böyle devam ederse alıştıramazsın azar azar ver dedi.(kızım sadece uykudayken besleniyor,diğer türlü asla kabul etmiyor)

zaten benim de içim rahat etmedi öyle. 5. ayından beri azar azar tattırıyorum, maşallah çorba hariç pek reddetmedi. dişleri henüz çıkmadığı için de direkt yutuyor. püre veriyorum ya da parçaları biraz ezip veriyorum mesela peyniri parmak ucumla ezip öyle veriyorum, yutuyor maşallah kuzum. ama bir iki parça. versem yemek istiyor ama bu sefer de doktorun dediğini düşünüyorum "böbrekte protein yüklenmesi" :53: iyice doyurmuyorum ben de.

geçenlerde doktorum programında bi prof. dedi ki, ek gıdadan sonra anne sütü verirseniz kolay sindirir, daha mutlu olur bebek dedi. ben de verdiğim az miktarda bi gıdanın ardından süt veriyorum, doyduğundan da emin oluyorum.

Tövbe estağfirullah, ilk defa böyle şey duydum, bebeğiniz 7. aya girmiş ve hala doktorunuz ek gıda vermeyin diyor ha, inanamıyorum, bebeğin sağlığı için ve diğer gıdalara alışması için mutlaka verilmesi gerek ek gıdaların, benimki 4.5 aylık, muz elma püresi, muhallebi ve yoğurt veriyorum azar azar, ablam kızına 6 aydan sonra başladı ve kızı iştahsız oldu ne yazık ki, sütü de çoktu hep süt içip durdu, ablam çok üzülürdü hiçbir şey yemiyor diye. Bu nedenle ikincisinde aynı hatayı yapmadı.

çok ilginç ya okuduğum tüm kitaplarda, dinlediğim tüm doktorlar ek gıdaya en geç 6. ayda geçilir diyor. abartmadan tadımlık olmalı diye düşünüyorum zaten hop diye öğüne geçemiyorsun ki. en erken 1 ayını alıyor zaten. doktor daha iyi bilir diyeceğim ama ne bileyim garip geldi bana.

Back
X