• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızım 48 aylık,benzer yaştaki çocuk anneleri arkadaşsızlık sorununu nasl çözdünüz?

gulminahira

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2013
311
12
46
Adana
aslında hangi tarafa konu açacağıma karar veremedim.çünkü bu sorun davranış bozukluğu olmamakla birlikte önemli ve büyüyen bir çocuğun sorunu.ama ileride kızım için problemlerinin kaynağı olmasını istemem.Allah korusun.
kızım tam 4 yaşında.7 aylık 1 kızım daha olduğu için ve artık ikisini birden dışarı çıkarmam zor olduğu için,park,çarşı,arkadaş gezmeleri yapamıyorum artık.ufak kızımın kabızlık/ek gıda vs sorunlarıyla evde ilgilnmem gerektiği için ve büyük kızımı da okula başlatmadığım için, evde sıkılıyor.hep arkadaş istiyor,oynamak istiyor.sitedeki çocukların hepsi anaokuluna gidiyor,küçüklerle de oynamıyor.evde etkinlik,pasta,çadırda oyun,k,tap okuma hepsini yapıyorum ama kızımın bir arkadaş yalnzlığı çektiğini düşünüyorum.kendim gibi:/ neyse sorun ben değilim:) bu arada asosyal bir aileyiz ve akrabalardan anne babalardan uzakta bir ilde oturuyoruz.ne yapmalıyım sözlü/fiili?? siz neler yapıyorsunuz? teşekkür ederim şimdiden.

Hiç mi okuyan yok:(

merhaba gülminahira,
benim kızım5 yaşında. 3,4 yaşlarındayken biz de aynı sıkıntıyı çektik.hala az da olsa var. kızım 3 yaşındayken apartmanda 8 yaşında bi kız vardı.sürekli o kızı istiyordu yanında..kız da her zaman gelemez.ama bizimki anlar mı?baktım olmadı.kararlı olduğumu ona hissettirmeliyim dedim.başta zor oldu.çünkü resmen hüngür hüngür ağlıyordu o kız için..ve sadece o kız da değil.kendi yaşıtlarından ayrılırken de çok ağlıyordu.yazları annemlerin yanına gittiğimizde falan.karşıma aldım konuştum o kızın neden gelemeyeceğini ve her zaman onun yanına gidemeyeceğimizi..sonunda o da anladı ve artık ben mensureyi istemiyorum anne. :) dedi.
burda önemli olan bizim kararlı ve tutarlı olmamız.hani çocuklar bi şey istiyor.genelde mümkün olmayan bi şey oluyr bu ..biz de önce hayır diyip sonra onların ağlamalarına dayanamayarak istekelrine boyun eğiyoruz ya..aslında bu durum uzmanalra göre çok sakıncalı.hayır diyorsak sonuna kadar hayır olmalı.mesela anne hayır diyor baba evet diyorsa bu da çok sakıncalı diyor uzmanlar anne de baba da aynı tavrı takınmalı....
bir de kızın kreş için çok uygun bir yaşta.mümkünse kreş yada anaokulana verirsen kızını onun sosyal. psikolojik.bedensel gelişimi için çok iyi olur.hem onun için hem de senin için.benim kızım 4 yaşındayken kreşe başladı..çok sosyal ve arkadaş canlısı bi yapıya sahip..şimdi bile anaokulundan gelir gelmez bile anne benim arkadaşlarım gelsin bize diyor.

Merhaba canım,yanıltmadın beni gene desem...sen cvp verdin yine:) sağol.
Benimki de devamlı ya bi arkadaşım gelsin,ya arkadaşıma gidelim diyor ısrarla.hayır dediimde önce dinlemedi ağladı vs sonra kabul etti ama sürekli evdeyiz.eşimin işyeri uzak olduğu için erken çıkıyo,kreşe bırakamaz.evde 7 aylık bebeği de ben bırakamıorum.ah keşke büyük şehirde otursam...anneler bol bol oyun grubu kuruyo büyük şehirlerde.hm ziyaret hem ticarettt ahahaa.seneye anaokuluna gidicek diye de illaki gitmesini istemiyorum.bu yıl bi geçse arkadaşım.senin 2.var mıydı arkadaşım? Unuttum kusura bakma:/

Merhaba canım,yanıltmadın beni gene desem...sen cvp verdin yine:) sağol.
Benimki de devamlı ya bi arkadaşım gelsin,ya arkadaşıma gidelim diyor ısrarla.hayır dediimde önce dinlemedi ağladı vs sonra kabul etti ama sürekli evdeyiz.eşimin işyeri uzak olduğu için erken çıkıyo,kreşe bırakamaz.evde 7 aylık bebeği de ben bırakamıorum.ah keşke büyük şehirde otursam...anneler bol bol oyun grubu kuruyo büyük şehirlerde.hm ziyaret hem ticarettt ahahaa.seneye anaokuluna gidicek diye de illaki gitmesini istemiyorum.bu yıl bi geçse arkadaşım.senin 2.var mıydı arkadaşım? Unuttum kusura bakma:/

merhaba canım,
evet iki çocuklu çalışan hanımlar başlığını hatırlıyorum.kreş konusunda servis imkanı denesen...
evet var canım biri 5 aşında diğeri 3 aylık..

Allah olaylk versin canım,maşallah nete falan girebiliyosun bayyaa beceriklisin o zaman:) nasıl ufaklığın,iydir inşallah sağlığı? benimk 7 aylık 6100 gram.ama yerinde durmuyor hiç.kanepelerde sıralamaya başladı.hareketli olduğundan zayıf heralde:D sevgier

Allah olaylk versin canım,maşallah nete falan girebiliyosun bayyaa beceriklisin o zaman:) nasıl ufaklığın,iydir inşallah sağlığı? benimk 7 aylık 6100 gram.ama yerinde durmuyor hiç.kanepelerde sıralamaya başladı.hareketli olduğundan zayıf heralde:D sevgier

çok sağol canım,
benim için de bazen zor oluyor.büyük yine hasta oldu 1 haftadır evde..kendi kendine oyun oynayabiliyor ancak ortalığı da dağıtıyor.canı isterse topluyor istemezse toplamıyor...becerikli miyim değil miyim bilmiyorum bazen ben de bunalıyorum.2 çocuk zor..
küçük de iyi çok şükür fazla ağlayan bi bebek değil..ama uzun zaman memede kalmayı seviyor.eskiye göre kısalsada emzirme süreleri yine de alışkanlık edindi herhalde..6100 gr biraz zayıfmış yavrucak ama sadece sütünü veriyorsan ve zayıf doğduysa sorun yoktur belki.hareketliymiş zaten.dr ne diyor?kimsenin bebeğiyle kıyaslamamak lazım aslında ama çünkü her bebek aynı kg da doğmuyor,her ay aynı kg u almıyor ama millet bebeğinin kg sunu söyleyince zayıfsa kendi bebeğin biraz kötü hissediyorsun.
benimki de 5300 civarlarında düşün 2,3 aylık olup da 6,7 kg bebekler var maşallahhh...

bi de benim yardımcım yok.keşke olsa ama şu ara imkanımız yok.zaten hala raporluyum.senin vardı herhalde.ne güzel rahat oluyordur..

Back