Bebek Beslenmesi kızım 2.3.kaşıktan sonra tükürüyo ne yapmallıyım?????

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

YEXSXXIXMNUR

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2008
1.266
27
158
Arkadaşlar benim küçük görünen ama çok büyük bi sorunum var....
kızım 13.ayını doldurdu ve ek gıdaya geçtiğimizden beri iştahsız bi bebek oldu hep zorla yediriyoruz...eskiden 3-4 lokmadan sonra ağzında tutardı öle böle diil 10dk yı aşkın süreyle şimdi 8.9.ayından sonrada ağzında tutmadan direk tükürüyo hemde püskürür şekilde ne yapacağımı şaşırdım ne onda üst baş klıyo nede bende dışarıda yemek yedirmek adeta eziyet oldu...dışarıya çıkınca yanıma biberon alıyorum kaşıkla böle yapıyo...
he şunu söyliyim sadece yoğurtta bunu yapmıyo bide çok acıkmışsa ....
ne olur bana akıl verin hiç tepki vermedim olmadı verdim olmadı ne yapsam bilemiyorum????yemek yedirmek eziyet oldu o derece yani

canım bebeğin 1 yaşını geçmiş gerçi ama kaşıkla beslenmeye alışana kadar yemeğini biraz daha sulu yapmanı, daha az pütürlü yapmanı ve kaşığı ağzına götürdüğünde çok önde değil biraz daha ileri götürüp akıtırcasına vermeni tavsiye edebilirim. Aslında bu durumun birkaç nedeni olabilir. Dediğim gibi pütürlü olmasını istemiyo olabilir, değişik tatlara açık olmayabilir, kaşığı reddediyo olabilir. Kolaylıklar ve sağlıklar dilerim.

kısmet tavsiyen için çok teşekkür ederim ama pütürle ilgisi yok çok s-denedim ben...kaşığı ileri götürünce bu kezde öğürüyo napıcağımızı şaşırdık çalışıyorum annemde yılmış durumda...acaba bi beslenme uzmanına yada bi pedegoka mı götürsem?

Merhaba bu ağızda tutma sorunu benim yeğenimde de vardı.çok şükür şimdi geçti. Gerçekten dediğin gib 10 dk -15 dk bıraksan öölee ağzında tutardı... birde benim yenge çoooooook fazla zorla yemek yedirmeye çalıştı.. çocuk kustu ama yenge hala yemek yedirmeye çalıştı.. Acıkınca yapmıyor diyorsun ee bırak acıksın o zaman.. Hem kendini hem bebeğini yıpratma.. ben kızıma bi kaç defa zorladım baktım olmayacak bıraktım... şimdi acıkınca 1 metre ilerden kaşığı görüp ağzını açıyor... kızım kilo alıyormu peki HAYIR... Çünkü 5 saniye yerinde durmuyor.
Birşey daha sormak istiyorum. Yemekleri nerde yediriyorsun.Mama sandalyesinde ve hep aynı yerde mi?

valla benim eşimin yeğenine eminönünde balık ekmek yedirip bahçelievlere evlerine kadar geliyorlardı,her seferinde oğlanın ağzında bi lokma balık hala duruyor oluyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…