• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kızım 15 aylık ama çalışamıyorum!! Akıl lütfen! :(

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

Larosw

Guru
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2008
1.968
11
358
37
Eskişehir
merhabalar..
15 aylık kızım var artık maddi - manevi çalışma gereği duyuyorum. fakat! kızım öz babasında bile durmuyor :çok üzgünüm: en basitinden geçen babasına bırakıp markete gidip geldiğimde kızımın apartmanda yankılanan sesini duydum soluksuz şekilde ağlıyordu.. babamız ''arkandan odaları gezdi anne diye bağırdı bulamnayınca apartmana serildik'' dedi :) bakıcı abla istiyorum ama babamızda ve çook sevdiğimiz anneannemizde bile durmayan çocuk ablada nasıl durur?
birde gündüz gece uykuya memesiz dalmıyor :(
lütfen bana akıl verin ne yapmalıyım?
bakıcı ablalarla duran çocuklar nasıl duruyor? :a015:

Kreşe başlatmayı düşünür müsün?? Çocuklar genelde kreşte bambaşka oluyormuş belki düzelebilir.. Haftanın bir kaç günü götürüp bir deneyebilirsin belki... Zor bir durum gerçekten ama bir yerde durdurulması gerek yoksa giderek artar düşkünlüğü... Kolay gelsin..

kreşede kıyamıyorum :( bebek kreşi bulmuştum fakat cesaret edemedim. daha çok küçük olduğunu düşünüyorum.
oradaki çalışana en az 5-6 çocuk veriliyor hangi biriyle ilgilenebilirki ki hepsi bebekler..
ilgisiz kalacağından tereddütlüyüm :(
teşekkür ederim cevabınız için

Benim bebişim daha da küçük 5.5 aylık.. Bakıcı bulamıyorum istediğim gibi.. Bakıcıyla evde başbaşa kalacağına kreş daha güvenliymiş gibi geliyor. Ben bir yuva buldum seninki gibi 1 yaşını dolduran bebişlerin bakımında 2 bebeğe 1 kişi düşüyor. Oldukça güvenilir göründü bana.. Orada bebeği olan velilerle de konuştum çok memnunlar.. Biraz daha büyüsün ben oraya vereceğim.. ilgileniyorsan adını verebilirim bi görüşebilirsin belki... Uyku olayını da düzene sokuyorlarmış..

cnmmm benim kuzenimdeee hem maddi hem manevi açıdna açlışmayı çok istiyorduuu çocuguna komşusu bakcaktıı inan bi hafta anca gidebildi işeee çatladı resmen bebegi bıraktıı işi...
bence sen bi bakıcı bulunca o bakıcıyla iki hafta aynı evde dur hem bakıcıyı iyi tanırsın hem bebeginde bakıcıya alışmış olur..direk bakıcıya vermee ozmannn duramaz gibi bebegin anlattıgına göre..

sağolun kızlar..
ZSB canım sana zahmet oranın ismi yada ulaşım bilgilerini verirmisin senin bebişide Allah bağışlasın en güzel günleri kıymetini bil derim :))

yavaş yavaş alışacaktır sana tavsiyem işe başlamadan 2 ay kadar önce birlikte bakmanız eğer bakıcı bulursan

merhaba benim kızım 1 yaşında bende kreşe vermek istiyorum ama güvenemiyorum.tereddüt içerisindeyim ne yapacağımı şaşırdım .sizin bahsettiğiniz kreş nerde bana adını ve adresini verebilirmisiniz.web adresleri varmı ?

merhaba..
aynı dert bizde de var ama ben 13.aydan itibaren ayda 24 saat oyun grubuna götürüorum ,en azından biraz biraz alışıo bensizliğe..belki sen de bööle başlayabilirsin.bi de ben kıyamıorumu çok anlamıorum asıl bakıcıyla ne olduğunu bilemioruz ki??
kolay gelsin canım..:)

merhabalar..
15 aylık kızım var artık maddi - manevi çalışma gereği duyuyorum. fakat! kızım öz babasında bile durmuyor :çok üzgünüm: en basitinden geçen babasına bırakıp markete gidip geldiğimde kızımın apartmanda yankılanan sesini duydum soluksuz şekilde ağlıyordu.. babamız ''arkandan odaları gezdi anne diye bağırdı bulamnayınca apartmana serildik'' dedi :) bakıcı abla istiyorum ama babamızda ve çook sevdiğimiz anneannemizde bile durmayan çocuk ablada nasıl durur?
birde gündüz gece uykuya memesiz dalmıyor :(
lütfen bana akıl verin ne yapmalıyım?
bakıcı ablalarla duran çocuklar nasıl duruyor? :a015:

bu anlattığınız durum hiç normal değil.
kızınız nasıl babasında bile durmazbilmiyorumkismile
babası bu başka biri değil ki...
kendinize bu kadar alıştırmakla hiç iyi etmediniz.
acil çözüm bulmanız, çalışmasanız dahi kreşe veya oyun gruplarına verek bu sorunu aşmanız gerekiyor.
ilerde ciddi kişilik problemleri yaşayabilir.
kıyamamakla falan ilgisi yok bu işin.
bir çocuk nasıl babasında bile durmaz...

Bahsettiğim kreş yunus yuva. Tandoğan/Mebus evleri tarafında bir bakabilirsiniz.. Babada veya annanede durmamasına o kadar trajik bakmayin bence bu yaramazların sagı solu belli olmuyor. Sonuçta babası da annane onunla sizin kadar ilgilenmiyor.. En cok anneyi istemesine şaşmamak lazım. Zamanla düzeleceğine inanıyorum. ıçini ferah tut...

sürekli anneyi istemesi normal tabi.
ama bir çocuk anne bakkala gittiğinde babasıyla olduğu halde merdivenlerde kalıp soluğu kesilene kadar ağlıyorsa ortada ciddi sorunlar var demektir.
bağlılıkla bağımlılığı karıştırmamak lazım:delphin:

Ortada bir sorun olmasa Larosw bu başlığı açmazdı.. Zaten durumdan oldukça bunalmış kendisi.. Bizden beklediği önerebileceğimiz bir çözüm yolu, bir fikir... Durumun çok ciddi, hic normal değil demenin kimseye bir katkısı yok.. Kaldıki mesele halledilemeyecek bir sağlık problemi vs.. değil.. Biraz daha yapıcı ve yardımcı cevaplar yazılabilir. Biraz empati yapmak gerekiyor...

empati yapıp durumun vehametini anlayabildiğim için bu şekilde yazdım zaten.
kaldı ki ortada bir sorun varken; "durumun çok vahim, çok ciddi" demek, sorunu görmezden gelip "ağlama işini bu kadar trajedi yapmayın" demekten daha kötüde değil.
tabi bu benim fikrim:hulya:

Cevaplarınız için teşekkür ediyorum.
bahsettiğim kreş 0-6 yaş arası bebek kreşi ankara / harikalar diyarı karşısı çiğdem bebek evi.
aşırı anormalmi bilemiyorum ama ben bilerek yapmadım. babamız devamlı gececi olduğundan bulunduğumuz şehirdede kimsemiz olmadığından kızım haliyle tek beni bildi :( bi parkta cesaretli olup benimle olmuyor rahat oynuyor ama onun dışında hep kucağımda yada benimle. odasında oyuncaklara daldırıyorum çaktırmadan başka odaya gidiyorum o oyuncakları topluyor bulunduğum odaya gelip oyununa devam ediyor... aşırı bir bağlılık söz konusu. ne yapacağım bilinmez... :(
tekrar teşekkür ediyorum cevaplarınız için

canım benım oglumda oyleydı hala bana duskun ama bıraz olsun aştık bu sorunu ilk zamanlar bebekken anneme bırakıp gezmeye cıkıyodum arada o zaman anlamıyodu bıraz buyuyunce ne babası ne baskası kımseyı gormez oldu varsa yoksa anneee 1.5 yasında kursa yazıldım haftada 3 gun eltıme bıraktım kıyamet kopuyodu ıcım acısada dayandım yemek yemıyodu sonra alıstı sımdı 26 aylık hala kursa devam edıyorum hatta suan baska kursada yazıldım 3 hafta falan haftanın 5 gunu bırakıcam arada kıyamet kopuo gene ama hıc deılse eskısı gıbı deıl eltımın kızlarıyla oynuyo sevıyo onları yaz sonundada ıse baslıcam ya bakıcı yada kres bunu hem kendım ıcın hem ona daha guzel ımkan saglamk ıcın yapmalıyım bence sende bı yerden baslamalısın yavas yavas alısır uzme kendını

Back