• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Kızıl mı Turuncu mu? (:

newrotik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2011
37
0
96
İstanbul
Kararsızlığım bugün verdiğim ani kararla sonra erdi :27:

Koleston 77/44 alıp kendi kendime boyadım, bence falan da iyi tuttu, 1-2 ay dursun bu zaten akar bi dahakine de tarçın kızıl denicem :27:

------------------------------

2 senedir saçıma hiç boya sürmedim, ama kendi rengimden de sıkıldım...
Yeni bi renk denemek istiyorum ve sizlerin görüşlerini almak istedim. Aklımda bi kaç renk var.

Loreal 6.64 Bakır Kor Kızıl
Loreal 6.45 Akaju kahve
Soğan Kabuğu

tumblrlf1ehereuy1qb6qt8.jpg

tumblrle8nvgkxn51qb6qt8.jpg

ya da renk tonunu bilmediğim Karen Gillan saç rengi

Karen-Gillan-karen-gillan-15058535-475-700.jpg

karengillanamypond0011.jpg

Rihanna kızıllarından biri (x

rihanna-red-hairstyle-16121.jpg

Rihanna-with-Red-Curly-Updo.jpg

Ve bence asıl olay açıcı kullanmadan bu renkler benim saçıma uygulanabilir mi. Saçlarımı zamanında çok yıprattım, uzun süre dinlenmeye aldım ama tekrar orial gibi açıcılara dayabilirler mi bilemiyorum...
Yardımlarınızı bekliyorum :16:

Son düzenleme:
Renk seçiminden önce saçlarımı bi tanıtayım (:

Son 5 senedir saçımda birçok farklı rengi denedim ancak insanın kendine en çok yakışan rengin kendi doğal saç rengi olduğuna kanaat getirdim (:
Saçlarımın doğal hali flashlı fotoğraf çekince ekteki "saç.jpg" gibi görünüyor, normal gün ışığında flashsız çekimlerde ise "flashsız.jpg‎" deki gibi görünüyor ama saçım bu göründüğünden daha açık bi tonda, koleston fındık kabuğu renginde. 3 yıl önce saçlarımı " sarı saç.jpg‎" deki gibi kendim sarı renge boyadım. Saçlarım yandı ve renk beni çok tuhaf yaptı, yakışmadı. Onu kapatmak için " kızıl.jpg‎ " deki gibi Koleston 5/66 Şarap Kızılı'na boyadım, sarının üzerine de çok güzel tuttu. Ama bi kaç yıkamadan sonra " akmış kızıl.jpg‎" deki gibi turuncumsu bi renk aldı. Derken yaz bitti okul başladı o saçlarla okula gidemeyeceğim için saçlarımı "siyah.jpg‎ " deki gibi siyaha boyadım, resimdeki bi kaç kez yıkanmış hali (: Bence bana yakıştı ama etrafımdakiler beni yaşımdan büyük gösterdiğini söyledi. Bi süre sonra zaten boya akmaya başladı, ben de saçlarımı kısacık kestirerek siyahlardan kurtuldum.

Şimdi asıl meseleye gelelim (: 2 senedir saçıma hiç boya sürmedim, ama kendi rengimden de sıkıldım...
Yeni bi renk denemek istiyorum ve sizlerin görüşlerini almak istedim. Aklımda bi kaç renk var.

Loreal 6.64 Bakır Kor Kızıl (ki en çok bunu istiyorum)
Loreal 6.45 Akaju kahve
Soğan Kabuğu

ya da renk tonunu bilmediğim Karen Gillan saç rengi

Karen-Gillan-karen-gillan-15058535-475-700.jpg

veya Rihanna kızıllarından biri (x

rihanna-red-hairstyle-16121.jpg

Rihanna-with-Red-Curly-Updo.jpg

Ve bence asıl olay açıcı kullanmadan bu renkler benim saçıma uygulanabilir mi. Saçlarımı zamanında çok yıprattım, uzun süre dinlenmeye aldım ama tekrar orial gibi açıcılara dayabilirler mi bilemiyorum...
Yardımlarınızı bekliyorum :16:

slm:34: canım senin cilt rengin soğuk bir renk....seçtiğin renkler ise hep sıcak tonlar... saçtaki sıcak tonlar cildin soğukluğunu vurgular...bence küllü açık kumral sana çok yakışır.....kızılları favori olarak göstermişin ama cilt rengin soğuk olduğu için kısa sürede gözünü yoracaklardır ve saç renginden sıkılacaksın....ayrıca siyah da kötü bir seçim olur senin için....bal köpüğü ve kızıl tonlar bence sana göre değil....yaşına da gitmez,daha olgun gösterirler.....

netten küllü kumral tonlarını biraz araştırdım denemeden tabi ki bilemem ama açık renkler renksiz yüzümü daha da renksizleştirir bence (: çünkü zaten daha önce açık tonda boyadım ve ben dahil bir kişi bile bu rengi bana yakıştırmadı, yine de açık kumralı aklımın bi köşesine yazdım, önerin için teşekkür ederim (: zaten saçlarımı sarıya boyarkenki amacım ilerde kumral tonlarına geçiş yapmaktı ama olmadı...

kırmızıya bu kadar takmış olmamın sebebi sadece büyük bi değişiklik istemem, denemediğim bi rengi denemek kendimi hiç görmediğim gibi görmek istiyorum. Kırmızı fazla cesaret istediği için de alternatifim soğan kabuğunu andıran bu renk.

netten küllü kumral tonlarını biraz araştırdım denemeden tabi ki bilemem ama açık renkler renksiz yüzümü daha da renksizleştirir bence (: çünkü zaten daha önce açık tonda boyadım ve ben dahil bir kişi bile bu rengi bana yakıştırmadı, yine de açık kumralı aklımın bi köşesine yazdım, önerin için teşekkür ederim (: zaten saçlarımı sarıya boyarkenki amacım ilerde kumral tonlarına geçiş yapmaktı ama olmadı...

kırmızıya bu kadar takmış olmamın sebebi sadece büyük bi değişiklik istemem, denemediğim bi rengi denemek kendimi hiç görmediğim gibi görmek istiyorum. Kırmızı fazla cesaret istediği için de alternatifim soğan kabuğunu andıran bu renk.

canım bu renk seni mutlu edecekse,bunu tercih et ama gözlerin eminim çabuk yorulacak çünki ten rengi ve saç rengi arasındaki uyumu, beyin anında ya onaylıyor yada reddediyor....soğuk tonlu bir cilt sıcak renklere yönelirse saç rengi olarak,sürekli makyajla gezmek gerekliliği de duyar..makyajı seviyorsan sorun yok ama.....:55:

Kızıl renk sende hoş durmuş kızıl tonlarından devam etmelisin bence bakır da olabilir

bence de koyu kızıl tonları olabilir. hatta kahvemsi kızıllar çok moda. denemelisin. mesela loreal 6.45

ben kesinlikle turuncu diyorum çünkü o daha doğal gösteriyor, kızıl direkt yaşlı rengi bence.

kararsızdım iyice karıştırdınız kafamı :27:

siyah bi daha asla boyamam da kırmızıyla turuncu arasında gidip geliyo kafam hala (:

sarı-kumral tonlarını ilerde aralara attırabilirim...

"ginger" denilen renkte karar kıldım galiba (: hem bu renkten hoşlanmazsam kızıla da dönebilirim (:

hepinize önerilerinizi için ayrı ayrı teşekkür ederim, bu kararsızlıkla biraz zor olacak bu saçları boyamak ama olsun :131:

turuncu:46::3:

fotolarına bakınca da kızıl ve turuncular senin rengin belli ki çok yakışmış:81:

ancak bence açık bir turuncu daha güzel olur sana:81:

Son düzenleme:
ah teşekkür ederim aslında benim istediğim turuncu böyle ama, onu yapabilmek için saçımı açtırmam yani yıpratmam gerekiyo ki değmez diye düşünüyorum. Çünkü sabitlenemeyen bi renk, ya da porfesyonel kişilerce yapılması gereken bi uygulama. Çünkü yıkadıkça renk değiştiriyor ama şu anki halinden de memnunum, yıkandıkça yumuşak bi renge dönüşüyo (:

Eki Görüntüle 264277

newrotik
cevap için teşekkürler saçımın rengi açık sarı kumral tonlarında, ama seninki karen den daha koyu duruyor alt renginden dolayımı

aynen öyle oldu, kendi rengim daha açık olsaydı daha canlı olabilirdi. Ama açık söyliyim Karen gibi bi tona sahip olmak, özellikle de devamlılığını sağlamak zor. Öncelikle Karen İskoç yani kendi saçının da zaten ginger tonlarında olması yüksek ihtimal tabi doğal rengi de o tonlarda olunca boyanın o kadar harika durması normal oluyo. Bi de o saç hem sürekli bi bakım görüyo hem de sıklıkla boyanıyordur çünkü bu renkleri sabitlemek imkansız gibi bişi. Ben 2 senedir tereddutteym sacımı kuafrde actrp bu tonlarda boyatp boyatmamak knusunda ama hem saclarıma hem de parama yazk yani. Hele her banyo yaparken suyla birlikte boyanın da aktığını gorunce emeğimin de öyle akıp gtmesni istemem ackcsı (x ama senin dogal rengin zaten ack tonlarda olduğundan baya sanslsn, kutunun ustndeki renge yakn olur diye dusunuyorm. Ama karen ın sacları hafif kzılımsı turuncu, senin de saclarn ack oldugundan tarcn bakr yıkandkca turunculaşabilir, o yüzden kızıl bakırı da araştır derim, benim kendi rengm ack olsaydı kızıl bakır boyardım ama zaten kendi rengm koyu oldugundan belki braz açar ümidiyle tarçın bakırı kullandm (:oğal rengi de o tonlarda olunca boyanın o kadar harika durması normal oluyo. Bi de o saç hem sürekli bi bakım görüyo hem de sıklıkla boyanıyordur çünkü bu renkleri sabitlemek imkansız gibi bişi. Ben 2 senedir tereddutteym sacımı kuafrde actrp bu tonlarda boyatp boyatmamak knusunda ama hem saclarıma hem de parama yazk yani. Hele her banyo yaparken suyla birlikte boyanın da aktığını gorunce emeğimin de öyle akıp gtmesni istemem ackcsı (x ama senin dogal rengin zaten ack tonlarda olduğundan baya sanslsn, kutunun ustndeki renge yakn olur diye dusunuyorm. Ama karen ın sacları hafif kzılımsı turuncu, senin de saclarn ack oldugundan tarcn bakr yıkandkca turunculaşabilir, o yüzden kızıl bakırı da araştır derim, benim kendi rengm ack olsaydı kızıl bakır boyardım ama zaten kendi rengm koyu oldugundan belki braz açar ümidiyle tarçın bakırı kullandm (:

Back