kızarmış tavuk nasıl yapılıyor??? akşama yapmam lazım

dadlummm

Guru
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2008
825
2
merhabalar..ben kızarmış tavuk yapmayı bi türlü tam olarak beceremedim..içi çiğ kalıyor.
eşim dün tavuk almış ( baget yada but değil mangallık gibi ) yarına soslu kızarmış tavuk isterim dedi kafamçokkarıştı
akşama yapmam lazım..içi dışı tam pişmiş olsun istiyorum..
nasıl yapıcam ??

Sanırım elindeki soslu parça tavuk değil mi?Fırın tepsisine mümkün olduğunca açarak yay parçaları.Yani butları mesela her yanı tepsiye yapışacak şekilde yay ve diğer parçalarla üstüste gelmeyecek şekilde doldur tepsiyi.Eğer deri sevmiyorsanız derileri önceden ayırabilirsin,ben öyle yapıyorum.Sonra 200 derece fırına ver.Çok kolay,mis gibi kızarır...Ayrıca fırın poşetine koyarak da pişirebilirsin.Hadi kolay gelsin..yerimseniben

Pane harcına bulayıp yağda kızartabilirsin yada fırın poşetinde salçalı bir sos hazırlayarak pişirebilirsin cnm

iki kaşık yoğurt bir kaşık salça iki tane sarımsak kimyom karabiber szeytin yağı ve tuzla bir karışım hazırla tavuk parçalaınıda bu karışama ekle ve iki üç saat dinlendir daha sonra fırında pişir nefis oluyo hem kızarıyo hem soslu oluyo :lepi:

teflon tencereye hafif su koyup ....bagetlerini istediğin soslara bulıyıp baharatlarınıda ekleyek çok kısık ateşte ve az suda pişiredebilirsin ama bence fırın torbasında da güzel olur en az 40 dk 180-200 derece pişmesine göre bakarak ayarlama yapabilirsin cnm

Fırınla alakalı biraz da
Benim yediğim en güzel evde yapılmış tavuk davul fırında pişmişti.
Gazlı fırın falan güzel pişirmediği gibi pişme süresini de uzatıyor.

teflon tencereye at tavukları 1.5 bardagıda su ekle suyunu cektırerek pişir..sonra yanına salcalı sarımsaklı sulu bır sos yap..tenceredekıler suyunu cekınce bu sosu kat bu sosunda suyunu ıyıce ceksın..hıcbır fırında tavuga degısmem..cok guzel oluo dısı kabuklu içi yumusacık...

X