• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız tarafı olarak düğüne ne kadar bütçe ayırdınız , hadi bakalım sohbete

banada büyük borcun altına girerek evlenmek mantıklı gelmiyor.
tabikide borçsuz evlenmek mmümkün dğl ama en aza indirmek lazım

geçen sene kuzenim evlendi... bizde kız çeyizi şaşalı olur... yani bir yerine üç takım alınır...yengem 20.000 tl civarı harcadık diyordu..tabi kuzenimin öncesinde hiç birşeyi yoktu hepsi son anda alındı yapıldı hazır parayla... ama herşeyide son model oldu...arabalara takılacak havlulara isimler tarihler işlendi... yani bunun gibi bir sürü ince ayrıntıyı düşündüler...benim şuan için düğün nişan gibi bir durum yok... ama ben yinede beyaz eşyalarımı aldım... gerisi içinde hesap açıp para biriktirmeye başladım yengem gözümü korkuttu çünkü... herkese allah yardım etsin. gerçektende kız çeyizi oğlan çeyizinden çok daha külfetli...

banada büyük borcun altına girerek evlenmek mantıklı gelmiyor.
tabikide borçsuz evlenmek mmümkün dğl ama en aza indirmek lazım
Evliliğin ilk yılları hayatımızın belki de en önemli zamanlarından olacak. Bunu borçlarla çekilmez bir hale getirmemek gerekiyor.
Gerçi dediğin gibi borçsuz evlenen kişi sayısı çok azdır ama bunu minimuma indirmek gerek.

geçen sene kuzenim evlendi... bizde kız çeyizi şaşalı olur... yani bir yerine üç takım alınır...yengem 20.000 tl civarı harcadık diyordu..tabi kuzenimin öncesinde hiç birşeyi yoktu hepsi son anda alındı yapıldı hazır parayla... ama herşeyide son model oldu...arabalara takılacak havlulara isimler tarihler işlendi... yani bunun gibi bir sürü ince ayrıntıyı düşündüler...benim şuan için düğün nişan gibi bir durum yok... ama ben yinede beyaz eşyalarımı aldım... gerisi içinde hesap açıp para biriktirmeye başladım yengem gözümü korkuttu çünkü... herkese allah yardım etsin. gerçektende kız çeyizi oğlan çeyizinden çok daha külfetli...

cnm benimde hiç birşym yoktu nişanlandım 3 ay oldu tamamlamaya çalışıyrxz
eksikleimz var tabii ama inan korkulcak gibi olmuyor insan yavaş yavaş yapınca tamamlanyr herşey.
birde alırken tadını çıkrmaya çalışıyrm.

Bizde yakın zamanda işallah evlenip yuvamızı kurucaz hiç kolay diil ınanın elele verdık nısanlımla herseyı bız yapıoruz beyaz esyaların bı kısmını ben aldım camasır makınası , bulasık makınası,fırınlı ocak nısanlıma yukun buyugu dusuo ama genelde sole bı hesap edıldımı bızdennn zararlı cıkan yokkk ısın buyugu gelıne kalıoo arkadasım az once demıskı 1 mılyoncuya gırdık 250 tl odedık cıktık dusunun artık o kadar esyanın masrafını ıncık boncugun ne kadar tutucagını zemuszemus Allahımmmmmmmmmmmmmm herkeseee hayırlısıylaa bı an oncee evını kurmayı nasıpp etsın ısallahhhhhhhhhhhhhhhh :lepi:

ne benım nede nısanlımın henuz maaslarımız yok :(
ben calısmıyorum oda askere gıdene kadar babasının dukkanında
ama askerden sonra ne olcak bılmıyoruz :( eger ıyı bı ıs bulursa pek aılelere yansıtmadan ısteklerımız alıcaz hep. tabı en once ev :( o yuzden bızım baya buyuk bı butce ayırmamız gerkıyo :(

Merhaba Kızlar,

Ben yaklaşık 2 yıldır çeyizimi tamamlamaya uğraşıyorum,beyaz eşyalarımın bitmemiş taksitlerini de sayarsam şu ana kadar 11 milyar harcamışım ki daha yatak odası mobilyası halısı perdesi alınmadı..Gerçekten işimiz zor,Allah yardımcımız olsun!Dolma sarma hikayesine bayıldım çok doğru walla :))

Biz kız tarafı erkek tarafı diye bir ayrım yapmıyoruz.
Ama her şekilde erkek tarafı daha çok masraf yapıyor.
Düğünde dahil olmak üzere evin tamamı 25 bin tl'ye gelecek..
Allah tüm evlenenlere sabır ve kolaylık versin.

ya her iki taraf içinde maddı olarak zor bir durum bizde hesaplıyoruz sonra goz bebklerımız büyüyoo :)tekrar hesaplıyoruz ama son 1 yıldır hıc hesaplamıyoruz :teselli: allah yardımcımız olur dıyoruz

canım fazla borca girmeyin
biz eşimle nişanlandıktan sonra toplamda 16.000 tl kadar attık
bir sürü ıvır zıvır çıkıyor zaten
özellikle mobilyaları peşin almaya çalışın
bizi peşin para bayağı bir rahatlatmıştı çünki
olduğu kadar ya
biz tv yi,oturma odasına koltukları evlendikten sonra aldık
okadar sık boğaz olmaya ne gerek var

Valla kiz tarafi olarak ne kadar bütce ayirmadik dersem daha dogru olur nisan dügün ev mobilyalar neredeyse hersey kiz tarafi olarak yapildi

erkek tarafi sadece dügün salonunun kiralanmasiyla ilgilendi esimde ozamn okudugu icin istesede bir katkida bulunamazmi zaten aliesi hani beni istemiyorduda

evlendik evleneli tam 2 yil gecti 2 yildir hergün gece sabahin 5 inden gece 23:00-23:30 kadar calistim herseyi kendim yaptim ev, mobilyalar, araba , hem esimin hemde kendimin ehliyetleri vs...

fedakarliktan kacinmadim simdi esim okulunu bitirdi isi biraktim rahatim

Valla kiz tarafi olarak ne kadar bütce ayirmadik dersem daha dogru olur nisan dügün ev mobilyalar neredeyse hersey kiz tarafi olarak yapildi

erkek tarafi sadece dügün salonunun kiralanmasiyla ilgilendi esimde ozamn okudugu icin istesede bir katkida bulunamazmi zaten aliesi hani beni istemiyorduda

evlendik evleneli tam 2 yil gecti 2 yildir hergün gece sabahin 5 inden gece 23:00-23:30 kadar calistim herseyi kendim yaptim ev, mobilyalar, araba , hem esimin hemde kendimin ehliyetleri vs...

fedakarliktan kacinmadim simdi esim okulunu bitirdi isi biraktim rahatim

valla bravoo canım kimse senin kadar fedakar olmaz herhalde vereliniortak inşallah herşey yolundadır sımdılerde :1hug:

valla bravoo canım kimse senin kadar fedakar olmaz herhalde vereliniortak inşallah herşey yolundadır sımdılerde :1hug:

Allaha sükür simdilik hersey yolunda biraz borca girdik ama oda yavas yavas ödenir biter önemli olanda mutluluk degilmi

Hic karisanim falan yok rahatimda valla

Allah yardiimcin olsun valla kardes hayat pahali

Benim evlenmem toplam olarak 27 bin euroya mal oldu türk parasi nekadardir bilmiyorum birde burda hersey neredeyse iki kati :1no2:

hem paramız az deyip hem de her şeyi dört dörtlük yapıp borca girmeinin alemi yok.orta karar alınsa para da yeter.ben en fazla 10bin veririm takılar salon dahil kız tarafı olarak

Back