• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız tarafı olarak düğüne ne kadar bütçe ayırdınız , hadi bakalım sohbete

crayzz11

02.06.2012 Ve Evlendik...
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2008
621
6
118
40
İstanbul
evlenmek istyoruz herşeyimiz en iyisi olsun diyoruz ama , kız tarafı olarak düğün için ne kadar bütçe ayrdınız? çeyizlerimiz saymıyorum tabı :)) mesela yatak odası perdeler,halılar beyaz eşya kim neler aldı kaç tl ödedi evliler de neler aldıklarını marka ve menuniyetleini belirtirse tadından yenmez valla :teytey: evet evlenmeyi bekleyen hatunlar buyrun muhabbete hihoyyyt

Biz herşeyi ikimiz yapacağız. Aileleri karıştırmayacağız. Benim maaşımdan başka hiçbirşeyim yok nişanlımın birikimi varmış ama ne kadar diye sormadım hiç =)

Başlarda çok korkuyordum ama şuanda azaldı korkularım. ıKimizin maaşı ortalama 4000 yapıyor. Askerden gelince onun maaşıyla mobilyaları falan alacağız peşin olarak. benim maaşı da ikimiz harcayacağız ve haziranda da düğün olacak inşallah =)

Biz herşeyi ikimiz yapacağız. Aileleri karıştırmayacağız. Benim maaşımdan başka hiçbirşeyim yok nişanlımın birikimi varmış ama ne kadar diye sormadım hiç =)

Başlarda çok korkuyordum ama şuanda azaldı korkularım. İKimizin maaşı ortalama 4000 yapıyor. Askerden gelince onun maaşıyla mobilyaları falan alacağız peşin olarak. benim maaşı da ikimiz harcayacağız ve haziranda da düğün olacak inşallah =)

canım bızde oyle dusnyoruz ama aılerler ılakı aray gremk ıstyecektır ınsallh ıcınden cıkarız hep beraber vereliniortak

biz beyaz eşyaları ortak aldık. aylık kişi başı 260 lira taksit var. nişanlım para biriktirio babam da biriktiriyor.ortak olucak yarı yarıya biz bölmedik kız evi oğlan evi diye. ben de bu arada çeyiz alıyorum va para biriktikça babama yolluyorum. yani 3 kişi düğün yapıcaz

biz beyaz eşyaları ortak aldık. aylık kişi başı 260 lira taksit var. nişanlım para biriktirio babam da biriktiriyor.ortak olucak yarı yarıya biz bölmedik kız evi oğlan evi diye. ben de bu arada çeyiz alıyorum va para biriktikça babama yolluyorum. yani 3 kişi düğün yapıcaz

çok iyi valla bizde öyle yapıcaz ama ne biyım geçenlrde hesapladık baya masraf olucak nasıl çıkarız içinden bilmyorum allah hepimizin yardımcısı olsun :nazar:

bizde ortak yapıyoruz.
ailelerden fazla destek almıcaz.( her ne kadar almıcazda desek ufak tefek eksikler tamamlanıyor tabii)
nişanlımda ağırlık o para biriktiriyor ve artı ufak tefek bişeyler alıyrz.
ben öğrenci olduğum için çok fazla katkım olmuyor.
benimde küçük bir yerim var aylık olmasa katkım oluyor

çok iyi valla bizde öyle yapıcaz ama ne biyım geçenlrde hesapladık baya masraf olucak nasıl çıkarız içinden bilmyorum allah hepimizin yardımcısı olsun :nazar:

biz hesap ettik evin içine sadece 10.000 tl ayırıcaz
nişandan önce aldıklarımızda vardı tabii onlarda 2.000 tl falan eder.
bu sadece eşya paramız yani.
ayrıca nakit içinde para biriktiricez

valla ben bulaşık makinesi,ankestre fırın ve mutfa ıçın tüm küçük elektronik herşeyi alcam yatak odası perdesinde biz alyoruz geriisni erkek tarfı yapcakmış yatak odasını alcam ite ütüsü elektirk süp, vs bakmayın siz kız rafı olarak evi biz dolduryoruz valla erkek tarfı kaba eşya alıyoo tüm ıvır zıvır biizm işimiz kuzenim evlendi geçe yıl sadece mutfakta falan kullancaı plastıklerı ekstı gittik teyzeme şu meşur bir milyonculara :)) 250 tl verik cktık anlamdık valla

evet cnm.
onlarda gözükmesede baya para tutuyor bende tamamladım onları.
derlerki erkek çeyizi biber dolması kız çeyizi yaprak sarması.
erkekler kaba eşyayı alıyor en ince ayrıntısına kadar düşünmek kız tarafına düşüyor.
yok takımları yorganları yastıkları derken dünya para gidiyor.

evet cnm.
onlarda gözükmesede baya para tutuyor bende tamamladım onları.
derlerki erkek çeyizi biber dolması kız çeyizi yaprak sarması.
erkekler kaba eşyayı alıyor en ince ayrıntısına kadar düşünmek kız tarafına düşüyor.
yok takımları yorganları yastıkları derken dünya para gidiyor.

bayıldım valla şu dolma hikayesine :teytey: evet bitmez yani iğnesinden ipliğne inşallah huzurla oturmak nasip olsunda yaparız herşeyii haa bide çeyiz dizme olayı var herkes kendince akıl veryor senın fikrin önemli değli tabii :) ben kim nasıl isterse karşmyacağım sonra kuzenlerimle gidip kafama göre dizcem kimsenin kırlmasını istemiyorum , birde bunla uğraşmam gelnlik kuaför stresi varken delikafadulden

biz sadece annemle gidip yerleştircez. başka hiç kimse gelmicek.
yerleştikten sonra erkek tarafı görmek isterse gelirler ama serme fln olmıcak nasıl kullanılcaksa o halde görürler.
amin cnm huzur ve mutlulukla oturalımda önemli değil gerisi

valla ben bulaşık makinesi,ankestre fırın ve mutfa ıçın tüm küçük elektronik herşeyi alcam yatak odası perdesinde biz alyoruz geriisni erkek tarfı yapcakmış yatak odasını alcam ite ütüsü elektirk süp, vs bakmayın siz kız rafı olarak evi biz dolduryoruz valla erkek tarfı kaba eşya alıyoo tüm ıvır zıvır biizm işimiz kuzenim evlendi geçe yıl sadece mutfakta falan kullancaı plastıklerı ekstı gittik teyzeme şu meşur bir milyonculara :)) 250 tl verik cktık anlamdık valla

canım bence sen çok söylenme. kendi evin olucak sanırsam. keşke bizim de öle olsa da ıvır zıvır alsak

bızde eve sermyoruz artık kalmadı :) annem ıstesde sermycem ama eve yerlestırmye gelıcekler mutlaka kalbalık bı aıleyız bız onlar da oyle o yuzden mecburum

canım bence sen çok söylenme. kendi evin olucak sanırsam. keşke bizim de öle olsa da ıvır zıvır alsak

yok canım evimiz var ama babanesı oturyor o yuzden kiraya çıkacağız evi krediyle aldı 3 yıl var daha bir de kredi yetmyormuş gibi kira ödüyeceğiz :1no2:

biz sadece annemle gidip yerleştircez. başka hiç kimse gelmicek.
yerleştikten sonra erkek tarafı görmek isterse gelirler ama serme fln olmıcak nasıl kullanılcaksa o halde görürler.
amin cnm huzur ve mutlulukla oturalımda önemli değil gerisi

canım neden 1-2 arkadaşını da çağırmıyosun..:uhm:bende kalabalık olsun istemem.altı üstü hazır eşyalar yerlerine yerleşecek. ama yanımda en samimi 2-3 arkadaşım olsun isterim. düzenleme konusunda güvenirim onlara..hem zevkli geçer. =) hayatta topu tpuna 3 dostum var zaten.onlarsız bişi düşünemiyorm. kaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5herşey bitip yerleştirdikten bittikten sonra da erkek tarafı bizim taraf falan bakmaya gelir..bu arada mutluluklar.

yok canım evimiz var ama babanesı oturyor o yuzden kiraya çıkacağız evi krediyle aldı 3 yıl var daha bir de kredi yetmyormuş gibi kira ödüyeceğiz :1no2:

anladım canım.hayırlısı hepimiz için. inşallah kendi evlerimiz olurda kısa zamanda düzeriz istediğimiz gibi

canım neden 1-2 arkadaşını da çağırmıyosun..:uhm:bende kalabalık olsun istemem.altı üstü hazır eşyalar yerlerine yerleşecek. ama yanımda en samimi 2-3 arkadaşım olsun isterim. düzenleme konusunda güvenirim onlara..hem zevkli geçer. =) hayatta topu tpuna 3 dostum var zaten.onlarsız bişi düşünemiyorm. kaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5herşey bitip yerleştirdikten bittikten sonra da erkek tarafı bizim taraf falan bakmaya gelir..bu arada mutluluklar.

cnm benim güvenebileceğim dostum yok.
arkadaşlarım var tabiki ama çok sıkı fıkı değilim.
kuzen desen o da yok akrabalar içinde tek kız benim.
akrabalardan hiç kimse gelemez memleketimle oturacağım yer çok uzak
erkek tarafından hiç kimseyi istemiyrm onu oraya bunu buraya koyucaklar evde ara dur sonra.
temiz temiz annemle birlikte yerleştiricez yavaş yavaş artık

canım bızde oyle dusnyoruz ama aılerler ılakı aray gremk ıstyecektır ınsallh ıcınden cıkarız hep beraber vereliniortak

Bize kimse karışmayacak canım. Ufak tefek bişeyler alıyorlar ama gerisini biz halledeceğiz.
Nişanlım düğünümüzü nisan ayında yapmak istiyordu, ben ufak bir hesap yaptım ve haziran ayında olursa ufak tefek taksitler haricinde borcumuz kalmaz dedim ve haziran ayına erteledik düğünü. Büyük borçlar yaparak evlenmek bana doğru gelmiyor açıkçası.
İnşallah herkes hayırlısıyla kurar yuvasını :Saruboceq:

Bize kimse karışmayacak canım. Ufak tefek bişeyler alıyorlar ama gerisini biz halledeceğiz.
Nişanlım düğünümüzü nisan ayında yapmak istiyordu, ben ufak bir hesap yaptım ve haziran ayında olursa ufak tefek taksitler haricinde borcumuz kalmaz dedim ve haziran ayına erteledik düğünü. Büyük borçlar yaparak evlenmek bana doğru gelmiyor açıkçası.
İnşallah herkes hayırlısıyla kurar yuvasını :Saruboceq:

bende borç kalsın istemiyorum yanı bızı sarsacak kadar en azından

Back