Aile Planlaması Kız kardeşiniz hamile olduğunu sizden saklarsa ne yaparsınız ? 😔😔

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Yıllarca benim de olmadı.Şimdi hamileyim ama paylaşamıyorum ya birinin olmuyor da üzülürse diye.Kardeşiniz ondan söylememiştir.Kıskanmak olduğunu asla düşünmüyorum.

En yakın kuzenim benden sonra evlenmişti ve hemen hamile kalmıştı.Benim haberim sonradan oldu.annem söyledi.Üzülürsün diye söyleyemedim dedi.Aslında eninde sonunda öğreniliyor Yani geç söylemenin de bir faydası yok ama insan yine de söylemeye çekiniyor.Kötü düşünmeyin.

Üzülmeyin diye dememiştir. Diyememistir.
Annesi ölen birinin yanında annenizi sevdiğinizden bahsedememek gibi. Niyet iyi hele de bu kardeşse başka nedeni yok.

Arkadaşım hamile kaldı hemen aradı söyledi sizden saklayamam dedi. Ne bilim arkadaşlar bazen kardeşten yakın oluyor herhalde

Siz sonradan nereden duydunuz? Kız kardeşinizle bu konuyu konuştunuz mu? Neden bana söylemedin diye sordunuz mu?
Bana yine annem söyledi . Hiç sormadım kendisi de hiç söylemedi zaten . Sorduğumda da aileme kesinleşsin istedik dedi. Herkese söyleniyor bana gelince kesinleşsin. Koç kardeşime de sormadım niye söylemedin diye

çok büyütmemiş misiniz ?
Onun hemen olmuş size nisbet yapar gibi olmamak için söyleyememişler hemen
3-4 ay saklamamış ki 2 hafta alt tarafı
O da bocaladığı için
Bu kadar insanların en ufak hareketlerine anlam yüklemeyin.
Hayırlı olsun deyin geçin boşverin.

Bana yine annem söyledi . Hiç sormadım kendisi de hiç söylemedi zaten . Sorduğumda da aileme kesinleşsin istedik dedi. Herkese söyleniyor bana gelince kesinleşsin. Koç kardeşime de sormadım niye söylemedin diye
En sağlıklı iletişim açık olandır. Kafanıza taktıysanız sormanız gereken ilk kişi kardeşiniz. Belki çol mantıklı bir açıklaması var bilemezsiniz

Üzülmeyin diye dememiştir. Diyememistir.
Annesi ölen birinin yanında annenizi sevdiğinizden bahsedememek gibi. Niyet iyi hele de bu kardeşse başka nedeni yok.

İnşallah öyledir . Ama bu ilk değil ki aslında aklıma geldi sinirlendim yine. Ben evliyim kardeşime dünür geliyor Şuan evlendiği kişi görülüyor falan onu da söylememişlerdi . Uzakta da olunca bunları düşünüp düşünüp ağlıyorum.

Arkadaşım hamile kaldı hemen aradı söyledi sizden saklayamam dedi. Ne bilim arkadaşlar bazen kardeşten yakın oluyor herhalde
Bence kıyaslamanız yanlış.Arkadaşınız paylaşmak istemiştir ama kardeşiniz de üzülürsünüz diye paylaşamamıştır.İkisini de yadırgamamılıyız.

Biz üç çok yakın arkadaşız.İkimiz 5 yıldır evliyiz.Diğeri bu yaz evlendi.Yazın evlenen hemen hamile kaldı.Ben yeni kaldım.Diğer arkadaşım çok kez düşük yaşadı.Yazın hamile kalan arkadaşım sosyal medyada her yerde paylaşım yapıyor.Ben daha yapamadım.Söylemedim bile.Üzülür diye.Bakın ikimiz de onun arkadaşıyız ama farklı kafalardayız.Ve ikimizinki de yadırganamaz.Bilmem anlatabildim mi?

Bu yüzden sordum farklı bakış açılarını görmek için . Çünkü insan içinde olmadığı için anlamlandıramıyor

Bu konu gerçekten hassas bir durum muhtemelen 1 yıldır bebek düşündüğünüz için üzüleceğinizi neden benim olmuyor acaba diye stres yapmamanız için yani kısaca sizin İyiliğiniz için söylememiş olabilirler
Ancak olaya şu açıdan bakacak olursak o senin kız kardeşin herşeyinizi paylaşıyorsunuzdur tahminimce bu durumu paylaşmaması da sizi kırmış olabilir
Dilerim en yakın zamanda hamile kalıp kardeşinizle beraber bebeklerinizi kucağınıza alırsınız

Bu konu gerçekten hassas bir durum muhtemelen 1 yıldır bebek düşündüğünüz için üzüleceğinizi neden benim olmuyor acaba diye stres yapmamanız için yani kısaca sizin İyiliğiniz için söylememiş olabilirler
Ancak olaya şu açıdan bakacak olursak o senin kız kardeşin herşeyinizi paylaşıyorsunuzdur tahminimce bu durumu paylaşmaması da sizi kırmış olabilir
Dilerim en yakın zamanda hamile kalıp kardeşinizle beraber bebeklerinizi kucağınıza alırsınız

Teşekkür ederim . Amin

Belki uzulursun diye söylememistir

Ya çekinebilir size hava atıyor gibi olmaktan ..
size gözyaşı akitmaktan korkuyor olabilir.
Bende gebe kalsam ablama söylemeye utanırım ki evlenecegimi söylerken de çok utandım çünkü bekar

Ben bakış açınızda ailenizi rahatsız eden bir sey olabileceğini düşünüyorum. Ortalama 1,5 yıllık evlisiniz, şimdilik bebeğiniz yok ve sizin ifadenize göre çocuğunuz olmuyor. Yani tedavi mi görüyorsunuz sizinle ve esinizle ilgili bir tani mi var, benim bildiğim doktorlar 1 yıl doğal deneme süreci tamamlanmadan ciddi olarak testlere bile yönlendirmiyorlar. 1 yılı bekleyip hormon, hsg, sperm vs. testlerini istiyorlar. Bence çok stres yapiyor olabilirsiniz, biraz rahatlayin arayin kardeşinizi tebrik edin, sevincini paylaşın, ne güzel teyze olacaksınız inşallah. .

Herhangi bir tedaviye başlamadık sıkıntı orda zaten biz akışına bıraktık iki yıl doğal yolla deneyelim dedik . Ama nasıl bir psikolojiye girdilerse beni de içine soktular maalesef belki de bi söz var ya kişi kendinden bilir işi hesabı kendileri gibi düşünüyorlar . Artık onları Allah’a havale ettim . İçimden gelmiyor aramakta öyle bir muamele yaptıkları için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…