Kız kardeşimin beni rahatsız eden yönü

dilara_dilara

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2013
20
0
86
Muğla
Merhaba arkadaşlar.
Ben bu konu hakkında nasıl bir tepki vereceğimi bilmiyorum.Daha doğrusu haklımıyım onu da tam kestiremiyorum.Kız kardeşim bir kaç eşyamı kullanıyor.Mesela fön makinemi saç düzleştiricimi maşamı küçük net bookumu..İkimiz de çalışıyoruz ve hemen hemen ikimizin de geliri fena değil.Ben saçlarımı genelde düzleştiririm pek maşa kullanmam.Ama arada ayda yılda bir belki ihtiyacım olur diye 2 buçuk 3 yıl önce maşa almıştım.Ama aldığımdan beri toplam anca 5 kere kullanmışımdır.O ise eskiden beri sürekli haftanın yarısında maşa diğer yarısında düzleştirici kullanıyor ve hiç aksatmıyor.Kendimi bildim bileli böyle,maşa ben kullanmadığım için zaten sürekli onun odasında onun eşyası gibi.Düzleştirici de öyle,fön makinası da.Kendime bir masaüstü pc almıştım yıllar önce.Bir ara bozulunca ufak tefek bir notebook aldım en azından bir seyahate falan gittiğimde de işe yarar diye.Ama 40 yılda bir pcye format atmam gerektiğinde kullanıyorum onu da ne zaman kullandığımı unuttum bile.Onu alalı da 2 yıldan fazla oldu ve 2 yıldır kendine bir pc almak yerine sürekli benim pcmi kullanıyor yine onun eşyası gibi onun odasında,tıpkı düzleştiric,fön makinesi,maşa gibi pc de onun genel ihtiyaçları sonuçta.Tamam belki bu cihazlar kullanıldıkça tükenmiyor ama sonuçta makine ömrü azalıyor.Konuşsam kırılır diye konuşamıyorum da :(

Kardesin aranizdaki bagdan ve de senon sessizliginden dolayi bu durumun farkinda bile degildir bence.
Gidip kendine ihtiyacin olan seylerin yenilerini al.koy odana.baktin ki onlara da sulaniyor o zaman uyarini yaparsin.vakti zamaninda onlari ben almistim.ama kardesim oldugun icin bu duruma ses etmrdim.ama bu yeni esyalar benim odamda duracak.kendim kullanicam.dersin.bu kadar ;)

sorun makınenın ömrü azalıyor diyeyse evet haksızsınız...

hem kullanmıyorum da dıyorsunuz sizin odanız da dursalar ne olacak durmasalar ne olacak.. teknolojık aletler durdugu yerde de ömrunu tuketıyor...

ama elımın altında bulamıyorum dıyorsanız da söyleyın acık acık odamda dursunlar ıhtıyacn olunca al dıyın... gerı yerıne koy dıyın..

bence kız kardesınız sızın gıbı ince duusnmemıstır.. ablasınız sonucta bunun hesabına dusecegnıze ıhtımal vermemstr...

Son düzenleme:
Şöyle bir düşündüm benim ablam olsa aynı evde yaşasak onun hiç kullanmadığı düzleştiriciyi/maşayı bende olsam kullanırdım.

Konuyu okurken aynı evde kalmıyorsunuz o yüzden bu kadar sorun ediyorsunuz sandım ama aynı evdeymişsiniz ben olsam sorun etmezdim. Herkesin kendi düşüncesi tabi belki ben çok rahatımdır bu konuda :)

Ne var ki bunda?
Yabancı olsa tamam ama kardeş ya hu kullansın ne zararı var?

Ben mi farklı düşünüyorum bilmiyorum ama bana sorun yapılacak bir şey gibi gelmedi. Benim kardeşimle aramda çok yaş farkı var ikinci annesi gibiyim belki de o yüzden böyle düşünüyorum ama benim olan her şey onundur, tepe tepe kullanabilir, yeter ki canı sağolsun birtanemin. :16::16:

Eğer size lazım olduğunda alıp kullanabiliyosanız bence ortada bi sorun yok kardeşlerin arasında böyle şeylerin lafı olmamalı bence :21: kız kardeşimle ben önceden kedi köpek gibiydik ve iyi anlaşanlara hep özenirdim şimdi çok iyiyiz maşallah bütün kıyafetlerimizi ortak giyebiliyoruz onun düzleştiricisi bende benim bilgisayarım onda durur bunlar dert edilcek şeyler değil kardeşiniz sizin canınız:29:

Kendi adıma konuşuyorum.kızkardeşim benim eşyalarımı kullanmasını bırakın,yenisi alırım imkanım varsa.kızkardeşimin maaşı olsa bile.o benim canım,onun için canımı bile veririm hiiiç abartmadan söylüyorum.

Okuduklarima inanamadım

Kardesin ya o senin kardesin
Aslinda acidim sana ve kardesine aranızdaki gercek kardeslik bagi olusmamis demekki

Benim kardesime canım feda ya

Bende zamaninda ablam ile kiyafetlerimi paypasmak istemezdim
Ole pismanimki
Sindi tum dolabimi esyalarimi ayakkabikarimi sesim cikmaz
Insan ole ozluyor ki o gunleri
Zaman gelicek cok ozlucaksiniz ayni cati.altindaki gunlerinizi
Cunku bir daha asla gelmicek geri
Birakin kullansin giysim alsin

Benim kardeşim evde düzleştirici, maşa, fön makinası vs varken "ben kendime alacağım" dese saçmalama var evde onu kullan derim. Bence böyle şeyleri takıntı yapmayın kardeş bu. Benim kardeşim herşeyime ortakçıdır. Canıma ortakçı olsun isterse, ona feda olsun herşeyim. Evde kendine ait bir tane çantası yoktur mesela. Benim çanta takıntım var ben alırım birlikte kullanırız. Takmak istediğim bir çanta ondaysa istemem bile boşalınca kullanırım.
Ayrıca maddi kazancımız fena değil gibi bir ibare kullanmışsınız sanırım. Ben sizin yerinizde olsam ona kullandığı bu aletlerin yenisi alıp hediye ederdim ne de olsa siz sık kullanmıyormuşsunuz.

haklısınız ama ne bileyim..İlk başlarda ben de öyle düşünüyordum yani gözüme bile batmıyordu.Belki de zaman geçtikçe bu durumun devam etmesi yüzünden.Çünkü bu söylediklerim onun olmazsa olmaz ihtiyaçları.Elbet kardeş olduğumuz için anlamıyor rahatsız olduğumu..Ama bir de şu yönden bakıyorum,biraz ince düşündüğüm için galiba; mesela bu maşayı çok nadir kullandığım için,tek başıma kullanıyor olsaydım bana bir ömür yetebilirdi.Bilmiyorum belki de dediğiniz gibi sorun edilcek bişey değildir.

Ablamla küçüklüğümüzden beri sürekli herşeyimizi ortak kullanırdık.
şuan evliyiz hala o benim evime gelince ben onun evine gidince dolabımıza bir bakarız.
söylememize dahi gerek yok çanta,ayakkabı,kıyafet hatta makyaj ürünleri alır kullanıırız.
dört aydır ablamlardan çok uzaktayım keşke yakın olsalarda yine ortak kullanıma geçsek . :14:

sıkıntı yapmayın bunları,bunlar sizin bağınızı kuvvetlendirir.Hangi eşyam benim bacımdan önemli olabilir.
Ben bacımla eşyalarımı paylaşmıyorsam,eee ne anlamı var

Yarın keske yine aynı evde olsak ve kardeşim eşyalarımı kullansaydı dersinizde malesef zamanı geriye dönderemessiniz.

Son düzenleme:
haklısınız ama ne bileyim..İlk başlarda ben de öyle düşünüyordum yani gözüme bile batmıyordu.Belki de zaman geçtikçe bu durumun devam etmesi yüzünden.Çünkü bu söylediklerim onun olmazsa olmaz ihtiyaçları.Elbet kardeş olduğumuz için anlamıyor rahatsız olduğumu..Ama bir de şu yönden bakıyorum,biraz ince düşündüğüm için galiba; mesela bu maşayı çok nadir kullandığım için,tek başıma kullanıyor olsaydım bana bir ömür yetebilirdi.Bilmiyorum belki de dediğiniz gibi sorun edilcek bişey değildir.

Ya hu kardeş bu, feda olsun demek yerine o kullandığı için ömrü tükendi maşanın diyorsunuz
Siz öz kardeş oldugunuza emin misiniz?
kardeş ya kardeş canını verir insan

O masada ömür boyu yetmeyiversin 2. Alirsin olur biter

fazla kullanmadığın için nasıl olsa kullanılmıyor ben kullanayım diye düşündü belkide.birde insan oğlu sürekli kullandığı şeyi birzaman sonra sahiplenme duygusuna kapılıyor.bundan sonra yapacağın şey eşyalarını sık kullanmak olsun.sizin olduğunu hatırlasın.

Makine bu, hiç kullanılmadığı halde yarın öbür gün bozulabilir de. Kız kardeşin kullanıyor ve işe yarıyor diye sevinmelisin bile. Kullanmasını istemiyorsan üzerine ismini yazmayı deneyebilirsin ama o zaman kardeşliğini sorgulayacağını da bilmelisin.

Son düzenleme:
hiç kullanmadığın bi saç maşasını kız kardeşin kullanıyor diye dert yanmak savunma olarak da belki birgün kullanırım eskimesin diye düşünmek bi tek bana mı garip geldi bilmiyorum :26:

kardeş candır maddi şeylerin lafı mı olur hele de senin işine yaramayan şeylerin.

Back
X