• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız kardeşim

Merkur deniz

Ama gün gelecek, ışıl ışıl bir gürültü koparacağım
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Mart 2022
392
335
53
31
Merhaba kızlar…
Evliyim ve 11 aylık bir bebeğim var sürekli kucak isteyen bir bebek.. bazen yemeği zor yiyorum bazen tuvalete bile gidemiyorum. Sorun kız kardeşim 25 yaşında çalışıyor ben bebekten dolayı çalışamıyorum beni küçük görüyor ekonomik özgürlüğü var diye hava atıyor. Eşim mesela bişey diyor bende bugün yapamadım diyorum” naptın akşama kadar” diyor. Ona göre ben bütün gün yatıyorum. Bazen yemeğe geliyor. Sürekli oturuyor yada balkonda sigara içiyor. Sofra kurmakta kaldırmakta hiç yardımı olmuyor.Böyle annem alıştırdı çayını kahvesini hep önüne getiriyor beğenmediği bir yemek olursa kalkıp başka birşey yapıyor. Benden de aynı şeyi bekliyor ama kimsenin hizmetçiliğini yapamam . Kahve yap çay koy kahvenin suyu nerde deliriyorum. Kalk sen yap diyorum. Ben çalışıyorum hem ben misafirim diyor. Dün geldi kahve yaptım browni yapmıştım ondan koydum “ ne biçim ev sahibisin hani çatal” dedi verdim su koy dedi bende kendin koy artık dedim çok sinirliyim. Artık eskisi kadar çağırmıyorum ama napıcam konuşsam anlamaz bana bir fikir verin

Merhaba kızlar…
Evliyim ve 11 aylık bir bebeğim var sürekli kucak isteyen bir bebek.. bazen yemeği zor yiyorum bazen tuvalete bile gidemiyorum. Sorun kız kardeşim 25 yaşında çalışıyor ben bebekten dolayı çalışamıyorum beni küçük görüyor ekonomik özgürlüğü var diye hava atıyor. Eşim mesela bişey diyor bende bugün yapamadım diyorum” naptın akşama kadar” diyor. Ona göre ben bütün gün yatıyorum. Bazen yemeğe geliyor. Sürekli oturuyor yada balkonda sigara içiyor. Sofra kurmakta kaldırmakta hiç yardımı olmuyor.Böyle annem alıştırdı çayını kahvesini hep önüne getiriyor beğenmediği bir yemek olursa kalkıp başka birşey yapıyor. Benden de aynı şeyi bekliyor ama kimsenin hizmetçiliğini yapamam . Kahve yap çay koy kahvenin suyu nerde deliriyorum. Kalk sen yap diyorum. Ben çalışıyorum hem ben misafirim diyor. Dün geldi kahve yaptım browni yapmıştım ondan koydum “ ne biçim ev sahibisin hani çatal” dedi verdim su koy dedi bende kendin koy artık dedim çok sinirliyim. Artık eskisi kadar çağırmıyorum ama napıcam konuşsam anlamaz bana bir fikir verin
Bu ne ya şımarık bebeler gibi. Kusura bakmayın da hiç 25 yaşında gibi durmuyor kardeşiniz. Sevimsiz şey

Merhaba kızlar…
DEfolsun gitsin o zmn. Neye katlanıyorsnz ki gelirsede kapıyı açın diğer türlü bebeğimize odaklanin yer içer kendi bilir kirlendi mi bulaşıklar yerleştir veya yıka diye baskı kur. Haa baktın çok da lafın geçmiyor yapıştır ağzının ortasini herşeyi net şekilde anlar zaten. Bu ne be evime gelip hanımlik mi taslayacaklarr

Kardeşiniz hayatiyla ilgili problemler yasiyor olabilir konuşmayi denediniz mi şu sira ya da ailenizde kadinlar genelde calismiyorsa kendini bisey saniyor olabilir. 😃
Hep böyleydi ben çalışırken o okuoyordu istediği herşeyi alırdım. Ama suçun çoğu annemde o küçük diye diye başımıza çıkardı

Hep böyleydi ben çalışırken o okuoyordu istediği herşeyi alırdım. Ama suçun çoğu annemde o küçük diye diye başımıza çıkardı

Bi daha ben calisiyorum diyip size şunu getir bunu gotur muamelesi yaptiginda "calisiyorsan bana mi calisiyorsun? Hizmetci istiyorsan ver parasini maaşindan tut bi tane burasi benim evim kendine gel" diyebilirsin. Cok sert olmus olabilir siz kendinize gore ayarlayabilirsiniz. 😄 Ama bence tam hakettigi bu

DEfolsun gitsin o zmn. Neye katlanıyorsnz ki gelirsede kapıyı açın diğer türlü bebeğimize odaklanin yer içer kendi bilir kirlendi mi bulaşıklar yerleştir veya yıka diye baskı kur. Haa baktın çok da lafın geçmiyor yapıştır ağzının ortasini herşeyi net şekilde anlar zaten. Bu ne be evime gelip hanımlik mi taslayacaklarr
Ben bazen yemekten sonra bebeğimi emzirmeye gidiyorum. Sofrayı eşim topluyor bu sefer enişte kahve yapar içelim diyor

Bi daha ben calisiyorum diyip size şunu getir bunu gotur muamelesi yaptiginda "calisiyorsan bana mi calisiyorsun? Hizmetci istiyorsan ver parasini maaşindan tut bi tane burasi benim evim kendine gel" diyebilirsin. Cok sert olmus olabilir siz kendinize gore ayarlayabilirsiniz. 😄 Ama bence tam hakettigi bu
Onu da dedim ben senin hizmetçin miyim dedim. Bundan sonra zaten hak ettiği gibi dün bardağı taşıran son damlaydı

Çağırmayın. Çağırmak zorundaysa da hizmet etmeyin. Minimumu yapın, su vs isterse de yerini biliyorsun kalk al deyin. Laf ederse de işine gelirse der geçersiniz. 25 yaşında koca kadın.
Kalk kendin al diyorum su çay felan kalkıp vermiyorum. Kalk çay koy kalk kahve yap diyor sinir oluyorum

Böyle kardeşi ağlatır gönderirdim eve 🤣🤣 siz çok alttan alıyorsunuz herhalde onun da totosu kalkmış. Çağırmayın, gelse yemek yapmayın, her lafına da cevabınızı yapıştırın. Böyle böyle terbiye edilmesi lazım.
Evet biraz Alttan alıyordum ama dün artık dank etti iyice sinir oldum.

Kardeşin çok gıcık. Benim kardeşim de 24 yaşında çalışıyor evde çok iş yaptığı söylenemez. Ama ben şuan hamileyim diye her işimi yapmaya çalışıyor. Hamilelikden önce de geldiğinde elinden geldiği kadar yardım ederdi ben yorulmayım diye. Yani annenizin böyle alıştırması ile ilgili değil. Sizi sevmiyor kardeşiniz ben olsam çağırmam. Mesafe koyarım

Ben bazen yemekten sonra bebeğimi emzirmeye gidiyorum. Sofrayı eşim topluyor bu sefer enişte kahve yapar içelim diyor
Eee maşallah valla iyi alıştırmissnz. Ayağını kesmenin vakti gelmiş geçiyor hani insan gibi gelinip gidilir çay kahve de istenir ama işte söyleneni de adabı vardır

Kovarım böylesini. Hiç önemsemem kardeşmiş bilmem neymiş. Terbiyesiz. Çalışan kendine çalışır. Sana mı çalışıyor evini mi geçindiriyor sanki.
Annem hala kardeşine bak diyor kazık kadar ben Nesine bakacaksam

Back
X