Ayrılacağım zaten.İlk defa bu sene mecburen birlikte yaşıyoruz .Ben böyleyken annem en çok da babam nasıl dayanıyor?Kıyamıyorum.Ama gidicem.Koskoca insanlarsınız bir yolunu bulup yaşamayın beraber. Artık ne şekil olacaksa.
Siz ayrılana kadar birbirinizi boğazlamayında Allah korusun.Ayrılacağım zaten.İlk defa bu sene mecburen birlikte yaşıyoruz .Ben böyleyken annem en çok da babam nasıl dayanıyor?Kıyamıyorum.Ama gidicem.
Hayır,ısrar etmiyorum.Beklemedeyim ayrılacağım zaten .Meslegınizde varmıs. Birlikte yaşamak ıcın neden bu ısrar?
Psikoloğa gitmesi lazım.Sebep annem bence..Annem kırsal bir yerden İstanbula yeni taşındığımızda çok kısıtladı onu.Çok rencide etti.Kilo problemi vardı.Yıllarca hakaret etti.Ergenlik yılları berbat geçti.Ben gittim.Ama o gitmiyor.Gidip benim gibi olmak istemiyor.Ona göre ben deliyim.Satırlarca yazdığınız herşey sonuç.
Ben sebep ve süreci merak ediyorum.
Onu bilmeden çözemeyiz.
Öfke her zaman ikincil duygudur.
Köken duyguya inilmezse kalıcıdır,
Ve çözüm yöntemi haline dönüşür.
Işte kardeşlerde böyle olmuyor ya. Elmiş gibi davranamıyorsun. Bir gün kavga etsen ertesi gün farklı olacakmış gibi hissediyorsun . Normal ailelerde ertesi gün genellikle düzelir. Ancak burada durum biraz farklılaşmış ne yazıkki..Suc sende, bu tipe ne oldugu barız ortadayken ne diye ısrar ediyorsun birlikte gidelim diye.
Otur evde çürü, ona ısrar etme.
Taviz vermiyorum asla ama şebnemlerin taviz verdiğini düşünüyorum.Yeni ev için eşya alacaklar onun desteğini kabul ediyorlar .Ben o eve çıkmayacağım için yeni eve yatırım yapmıyorum.Bu sefer bana acayip tavır alıyor.Sonra annemle veya babamla kavga edince parasını geri istiyor.Bir de öyle kavga çıkarıyor.Her seferinde uyardım annemle babamı.Ağırlığınızı koyun diye .Ne yapalım sokaklara kı düşsün diyorlar..Ne kadar taviz verirseniz daha da fazlasını sizden isterler.anne babanızın yeterli geliri varsa eve ek olarak çok bir şey harcamanız gereksiz.ayrıca kardeşinizin de maaşı varmış.Ben 22 yaşındayım kardeşim 20 yaşında.Üniversiteyi hem okuyor hem de işte çalıştı bir süre.Keyfi olan durumlarımızda kendi paramızdan harcıyoruz.Ben kendi üstüme düsen parayı veriyorum o kendi üstüne düşeni.Ileride de bu durum değişmez bizim için.
O kadar beni anlattınız ki.Teşekkür ederim.Işte kardeşlerde böyle olmuyor ya. Elmiş gibi davranamıyorsun. Bir gün kavga etsen ertesi gün farklı olacakmış gibi hissediyorsun . Normal ailelerde ertesi gün genellikle düzelir. Ancak burada durum biraz farklılaşmış ne yazıkki..
Psikoloğa gitmesi lazım.Sebep annem bence..Annem kırsal bir yerden İstanbula yeni taşındığımızda çok kısıtladı onu.Çok rencide etti.Kilo problemi vardı.Yıllarca hakaret etti.Ergenlik yılları berbat geçti.Ben gittim.Ama o gitmiyor.Gidip benim gibi olmak istemiyor.Ona göre ben deliyim.
Çok destek oldum ona.Her konuda.Ona kalsa hiç bir şey ..Ben geldiğimden beri yarı yarıya azaldı tartışmalar.Benim de anneme kinim var.Ben de aynı annenin kızıyım.Burda konu da açtım.Ama ben omun yaptığını yapamıyorum.Onu da anlıyorum..Size annenize olan kinini yansıtıyor belli ki.
Şayet siz ona nazaran örnek gösterilen ya da daha kabul edilebilir bi evlatsanız, bundan daha iyi neden mi olur.
Çok üzüldüm kardeşinize.
Anneniz yazık etmiş, onu harcarken sizin de başınıza bela haline getirmiş.
Sizin tavsiyenizle gitmez uzmana ama örnek aldığı yada sevdiği biri varsa belki onu dinler.
Destek şart, bu şekilde kalıcı başka bir çözüm görünmüyor.
Yıllarca emdiği o hakaretleri kusması çok normal, birikmiş bir öfke var.
Ama düzenlene kadar keşke ayrı yaşama imkânınız olsa.
Ona da iyi gelir bu eminim.
Annem özellikle çok zor bir insan.Yıllardan beri .Ne anlatayım bilmiyorum işte.Bir gün kardeşim bileklerini çizmiş.Kesme yok.Ergenler de oluyor ya o şekilde.Ben liseyi farklı bir şehirde okuyorum o zamanlar.Bi geldim vana kardeşimin yaptığını kızarak anlatıyorlar.Üstüne bir de kilo aldı diye söyleniyorlar.Kötü arkadaşları filan varmış.Ama yıllar sonra şunu düşündüm:O kız ne yaşadı da rahatlamak için bileklerini çizdi?Pskiyatriste götürmek yerine neden bana ,17 yaşındaki ablasına onu şikayet ettiniz?Anne ve babanızın çocukluktan bu yana kardeşinize olan tutumu nasıldı? Belki onun böyle olmasına sebep olan bir şeyler vardır. Elbette tutumu çok yanlış ama size karşı bu kadar öfkeli olması için bir şeyler yaşanmış olmalı. Sanırım içinde hala aşamadığı bir şeyler var gibi kardeşinizin.
Yok ya, bu sekilde bogazıma sarılan kardese karsı el olurum ben. Kavga etmek baska bisey, bogazına sarılmak baska. Normal ailelerde senın Dedıgın gıbı, ıkı kız kardes kavgası olur boyle kimse kimsenin bogazına sarılmaz hele de bu yaslarda.Işte kardeşlerde böyle olmuyor ya. Elmiş gibi davranamıyorsun. Bir gün kavga etsen ertesi gün farklı olacakmış gibi hissediyorsun . Normal ailelerde ertesi gün genellikle düzelir. Ancak burada durum biraz farklılaşmış ne yazıkki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?