Kız İsteme Kiz istemede yapilmasi gerekenler, maddeler halinde;

elano

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2009
14
0
86
Ankara
Herkes bu guzel heyecan oncesi neler yapmasi gerektigini ogrenmek icin burada :)
sizden ricam yapilmasi gerekenleri toparlayip akliniza geldikce maddeler yazmaniz.
Boylelikle tum hazirliklar burada bir baslikta toparlanmis olacaktir :) biz heyecanli gelin adaylari da kusursuz bir organizasyon yapmis olabiliriz bu sayede.
Simdiden tesekkurler :)

biz karşı taraf ile de konuştuk onların ve ailemin ortak fikri "adetlere başlarsak içinden çıkamayız" oldu. o yüzden adetlere çok girmeden bir söz yapmayı düşünüyoruz.
ilk olarak yüzük seçimleri var. ben yüzüğümü altın alyans aldım evlendiğimde de aynı yüzüğü kullanacağım inşaallah. sözlüme de erkeklere dinen altın haram olduğundan aynı alyansın gümüşünü yaptırdık. yüzükleri erkek tarafı alıyor.
elbise seçimi. henüz elbisemi seçemedim ben çok kararsızım maalesef bu konuda bir de beğenemiyorum. ama ben elbisemi seçtiğimde elbisemle aynı renk kravat ve mendili de erkek için alacağız ki takım olalım
benim sözümle nişanım arasında 10 ay kadar olacağı için o gün gelenlere küçük hediyeler vermek istedim bunun için dolap magneti yaptırdım el aynası şeklinde üstünde adımızın yazılı olduğu.
adetlere girmeyecektik ama benim hoşuma giden beyaz mendil verme adeti var. kayınvalideme beyaz mendil işleyip hediye edeceğim.
benim sözüm evde olacak ve yaklaşık 40 kişi olacağız. 15 çeşit kadar ikramımız olacak. onun için de anne - teyze - anneanne ve bilimum aile dostları timi iş başında olacak
ikram için tam olarak karar vermiş değiliz. eğer o konuda fikri olan varsa bana da yardımcı olsun lütfennn

beyaz mendil adetine bayıldım bir aya kadar benimde sözüm olacak vee bende yapmak istedim =) fotoğraf istiyorum sendeeeen =)

Bizim isteme-söz bir arada olmuştu. Ne gibi hazırlıklar yapıldı valla, biz kız evi olarak büyük bir temizlik olimpiyatı gerçekleştirdik evde öncellikle. Kendime hafif diz üstü kırmızı bir elbise aldım.Gelen davetlilere dağıtmak için, ileride terlik-ayakkabı çantası olarak kullanılabilecek çantalarda bayanlara şal dağıttık.Erkeklere, şeker şeklinde paketlediğimiz havluları dağıttık. Damadın havlusu özeldi Bir de söz mendili verdik.Tabi bir sürü ikramlık servis ettik.İsteyene çayla yada çeşitli meşrubatlarla.2012 Temmuz ayında olduğu için hava çok sıcaktı ve çoğunluk soğuk meşrubat tercih etti.Bizim kız tarafı olarak hazırlığımız bu kadardı.Nişanlımın annesi sözde kelepçe dedikleri söz bileziği taktı.Nişanlımla beğenip almıştık zaten.Nişanlımda tek taş pırlanta taktı.Bir de çikolata için çok güzel bir tabak beğenmiştik nişanlımla, söz günü sabahtan ona çikolata alıp süslettik, süslemenin bitmesini beklerken de pideli köfte yemiştik :) Millet beni bekliyor kuaförde ben ohhh pideli köfte yiyorum.

Bir de biz ayrıca bir yüzük almadık.Nişanın bir anlamı olsun, sözde takılan yüzükleri nişanda çıkarıp tekrar kurdele bağlayıp tekrar takmak bize saçma geldi.O yüzden sözden önce çelik alyans almıştık onları kullandık nişana kadar, nişanda asıl alyanslarımızı aldık.

Biz ne sözde ne de nişanda bohça gibi detaylara girmedik.Düğünde alırız herşeyimizi dedik.İyi ki öyle yapmışız.Hiç yorulmadık ne sözde ne de nişanda.Şimdi işte düğün alışverişi sırasında nişanlımla çıkıyoruz çarşıya, iç çamaşırlarımızı-gecelik-pijama gibi ihtiyaçlarımızı alıp koyuyoruz çeyize.
Aklıma gelenler bunlar.

Bu da benim söz mendilim

Bayanlara dağıttığımız şalların bulunduğu ufak kapitoneden çantalar ve dağıtırken kullandığımız sepetimiz

Merhaba kızlar!:)

Geçen ay evlilik kararı sonrası sevgiliyi aileyle tanıştırma' başlığı altında sizlere akıl danışmıştım. Çok stresli, çok heyecanlıydım. Çok şükür o faslı atlattım ve hem detayları sizlerle paylaşmak hem de benzer heyecanları paylaşan arkadaşlara faydalı olmak amacıyla kaldığım yerden devam etmek istiyorum.:)

Erkek arkadaşım ailemle tanışmak için Ramazan bayramından sonraki pazar günü yazlığımızın bulunduğu yere geldi. Normalde de birbirine yakın fakat farklı şehirlerde yaşadığımızdan onun açısından değişen pek birşey olmayacaktı yani.

Annem, babam, ben ve kardeşim dışarıda bir yerde buluştuk. Ben günler öncesinden ve o gün aşırı bir şekilde gergindim:) Öyle böyle değil...

Neyse, eve gelmediği için çiçek-çikolata ikilisi yerine, anneme verilmek üzere şık bir çiçek buketinde karar kılmıştık. Erkek arkadaşım bulunduğumuz yere yaklaştığında aradı, babam da git al gel dedi:) Beraber döndük masaya...:) Sonra işte tanışma fasılları... Sohbeti daha çok babam yönlendirdi. Ben daha çok evliliğe yönelik konular konuşulur sanıyordum ama öyle olmadı. Hep havadan sudan...:) Meğer ekseri böyle geçermiş ilk görüşmeler:) Ama tabi ben diken üstünde... Bitsin artık diye...:)

Dağıldıktan sonra biz erkek arkadaşımla buluşup durumu müzakere etmek üzere bir fırsat yarattık. Onun açısından da gayet güzeldi ama benim gerginliğim ve iki tarafı da yönlendirme gayretim yüzünden hem erkek arkadaşım, hem de ailem tatlıca dokundurdu haklı olarak:) Ama maalesef yapı olarak da biraz mükemmeliyetçi, kontrollü ve de gerginim:)

Her iki taraftan yorumlar gayet iyiydi. Babam da efendi çocuk demiş. Zaten çok yorum yapmaz:)

3 hafta önce Cumartesi günü de aileler tanıştı. Aslında 5 kardeş oldukları için eşlerle birlikte kalabalık bir aileler... Ama o gün sadece annesi, babası, kendisi ve bekar kız kardeşi geldi. Biz de 4 kişiydik. Kararında samimi, güzel bir ortam vardı. Ben çevreden de duyduğum kadarıyla böyle ortamlarda gerginlikler olur, birileri bir pot kırar falan diye o kadar yorum duydum ki bu yüzden yine tedirgindim ama çok şükür gayet sorunsuz geçti.

Ben dizi örten, kısa kollu gayet hanımhanımcık görünen siyah dantel güpür bir elbise giydim. Saçımı balıksırtı ördük:) Hafif makyaj...

Gelirken çikolata getirdiler. Ben de genel anlamda o günkü performansımdan gayet memnundum.:) Geldiklerinde ailecek güleryüzle kapıda karşıladık. Hoşgeldiniz beşgittiiz faslından sonra ben lokum tuttum ve ev yapımı soğuk limonata ikram ettim. Daha sonra İkramlık olarak su böreği, zeytinyağlı dolma, kısır, girit salatası denen özel bir spesiyalimiz:) elmalı tatlı, tiramisu gibi şeyler servis ettim çayın yanına. Çay bardaklarının sürekli tazelenmesi gerekiyor tabi. Allahtan çok çayın dibine vuran olmadı ortamda:)

Sonra icaben kahve alır mısınız diye sordum.. Sağol kızım zahmet etme, bir dahakine inşallah dediler:) En son getirdikleri çikolatayı açıp ikram ettim. Biraz daha sohbet muhabbetten sonra müsade isteyip gittiler.

Kızlar, öncelikle sizlere tavsiyem... Bu gibi durumlarda, ön planda siz olacaksanız tabi ama arka planda mutlaka bir yardımcınız olsun! Tabaklar mutfakta hazırlanıp getirilecekse, bunu yapan, çayı dolduran vs. biri şart:) Benim kız kardeşim yok ama çok şanslıyım ki harika bir erkek kardeşim var:) Tabakları o hazırlarladı ben götürdüm, çayları o doldurdu ben taşıdım:) Böylece hem elim ayağıma dolaşmadı, hem de servis aksamadı.

Bu arada annesi, anneme sizin için de uygunsa 21'inde istemeye gelmek istiyoruz diyerek niyetini de açıkladı. Sonra müstakbel kayınvalidem beni aradı, annemin telefonunu isteyip tekrar arayıp müsade aldı.

Yani anlayacağınız kısmetse bu Cumartesi isteme olacak. Ben bu arada ne yaptım... Öncelikle biz çok adetleri olan bir aile değiliz. Ama ben biraz vintage ruhlu ve hoş detayları seven biriyim...:)O yüzden söz mendili fikirlerinden etkilendim ve kadınlara erkeklere ayrı renk/model kadife keselerde ve tabiki ayrıca damat mendili olmak üzere, söz mendilleri hazırlattım. Ayrıca isteme faslından sonra dağıtılmak üzere şerbet hazırlatacağım...

İkramlıklar aşağı yukarı belli.. Herkes bir şeyler yapacak aileden... Onlar 14, biz 11 kişi toplam 25 kişi olacağız. Kahve makinesi şart kızlar!:) Hiç değilse şu Arçelik'in 2'li olanlarından alın. Sonra da evinize götürürsünüz işte.:)

Şu anda da çok rahat değilim tabi... Nasıl olacak, ne olacak.. Aman kimse bir pot kırmasın, ama kimse istemeden de olsa birine dokunduracak bir laf etmesin... Çok zor ama yine de tatlı telaşlar bunlar.

Bir de, ilk geldiklerinde bile tanıdığım ettiğim çekirdek aile olmasına rağmen, limonataları dağıtırken heyecandan ellerim titremişti. Kahvelerde de aynısı olursa, ya dökersem, ayağım takılırsa falan diye bin türlü dertler içindeyim:)

Elbisem belli. Pudra pembesi ayak bileklerime kadar bir etek, altına aynı renk önü açık şık bir topuklu ayakkabı ve üstüne de krem rengi, kısa kollu ve zarif inci detaylarla işli bir bluz giyeceğim. Bu kıyafet içime siniyor sinmesine ama ne varki kızlar ben yakın zamanda ben kıyafeti erkek arkadaşımın en yakın arkadaşının düğününde de giydim ama ailesi de vardı, yine çekirdek aile:) Ama şimdi daha kalabalık olacağız. Ve ben böyle bir günde içime daha çok sinecek bir kıyafet bulamam sanırım. Ne dersiniz? Tuhaf olur mu acaba? Hatırlarlar sanırım kıyafeti:)

Devamı gelecek inşallah...:)

1 aya kadar bendede aynı telaşlar başlayacak. devamını sabırlızlıkla bekliyoruuuum =)

Bence aynısını giymende bi sakınca yok o gün sonuçta çok güzel bir şey için bir araya gelinecek durup aaa bunları düğünde de giymiş diye düşünecek değiller bence. Ama sen daha çok içine sinen bir şeyler bulursan al tabi..Bol şans tatlım bu arada her şey gönlünce olsun. Bende babam'a söylemeye çalışıyorum bu aralar istemeye geleceklerini ama başaramadım bir türlü inşallah benim de böyle tatlı telaşlarım olur

canım yaa çok güzel yazmıştın tanışma faslını ama istemeyi anlatmanı istiyorum ben asıııl ?? =) cuma günü beni istemeye gelecekler senden fikir edinmem lazımm =)

canım yaa çok güzel yazmıştın tanışma faslını ama istemeyi anlatmanı istiyorum ben asıııl ?? =) cuma günü beni istemeye gelecekler senden fikir edinmem lazımm =)

beni de bayramdan sonra istemeye gelecekler ne giyeceğim ne yapacağım bilmiyorum çok heyecanlıyım umarım her şey güzel olur..

Benimde 5 senelik sevgilimle 25 ekimde isteme+sozum olcak bu anlattıklarınız çok güzel bana yarari olacağını düşünüyorum

bu yazıyla bizi bilgilendirdiniz gerçekten ilerde faydalı olacağına eminiim:). merak ettiğim söz mendillerini nerden aldın nasıl hazırlattın ?

beyaz mendil adetine bayıldım bir aya kadar benimde sözüm olacak vee bende yapmak istedim =) fotoğraf istiyorum sendeeeen =)

tatlım ben dün mendillerimi işledim 2 mendil işledim toplamda 4 saatimi aldı (gerçi daha kısa sürermiş ben ilk kez elime iğne iplik aldığım için zorlandım)

canım bizimde öyle olucak galiba.Farklı şehirler olunca herşey bir anda oluyor.İnsanları kırk kere getirmek lüzumsuz oluyor.İsteme olur bir kaç gün sonrada nişan olur heralde bizim.Söz falan istemiyorum ben zaten nişan olunca söze gerek kalmıyor .)

bizde damat tarafı uzaktan geleceği için isteme söz nişan hepsi bir arada olacak tabi adetler fln hepsi çorba

bizim iyice karıştı :/ annem düğün orda olacaksa o zaman nikah burda olsun nikahtan sonra da ufak bi kokteyl olur dio. ben de bunun üzerine o zaman bize de nişanı salonda yapmak düşmez mi diyerekten mekan aramaya başladım ama çıldırmak üzereyim en sonunda hepsinden vazgeçicem

bu konuya tecrübeli olanlardan katkı bekliyoruz ama onlar şu anda ya nişan başlıklarındalar ya da düğün organizasyonu balayı vs.
beni de 26 ekim akşamı isteyecekler ama ne yapacağımı hâlâ bilmiyorum :44:
evli kuzenim var o gelecek ona güveniyorum soğuk kanlıdır işini bilir.
yanlarında mı oturacağım, kahve ne zaman yapılır, getirilir, öncesinde çay ile birlikte ikramlık verilir mi oooofff çok sorum var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…