• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme Kız isteme+söz+nişan hepsi bir arada kızlar yardım

olmadikacariz

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2012
55
1
16
Bursa
Kızlar Merhaba,

Erkek arkadaşımla 4 yıldır birlikteyiz fakat bazı özel nedenlerden dolayı ne onun ailesi ne de benim ailem 4 sene boyunca bilmediler.5 ay öncesine kadar olmuyor artık ayrılalım deyip görüşmeyi kestik.Fakat 10 gün önce bir anda gelip evlilik teklif etti ve şimdi hazırlıklara başladık :)

Tabi herkes bir anda ortaya çıkan evlilik fikri konusunda şok geçirsede 3 gün önce ailesi ile tanıştım ve herşeyi erkek arkadaşımla bana bıraktılar.Biz de öyle çok telaşeli birşey istemiyoruz açıkçası ailemle konuştum,erkek arkadaşımın ailesi uzakta olacağı için geldiğinde hem hepsi bir arada olsun hemde insanlar gel-git yorulmasınlar diye hepsini bir arada yapma kararı aldık.

Bizim eve gelecekleri için ne gibi hazırlıklar yapmam lazım ve yüzük olayını tamamen onlara mı bırakmalıyım???? Lütfen tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz

Kızlar Merhaba,

Erkek arkadaşımla 4 yıldır birlikteyiz fakat bazı özel nedenlerden dolayı ne onun ailesi ne de benim ailem 4 sene boyunca bilmediler.5 ay öncesine kadar olmuyor artık ayrılalım deyip görüşmeyi kestik.Fakat 10 gün önce bir anda gelip evlilik teklif etti ve şimdi hazırlıklara başladık :)

Tabi herkes bir anda ortaya çıkan evlilik fikri konusunda şok geçirsede 3 gün önce ailesi ile tanıştım ve herşeyi erkek arkadaşımla bana bıraktılar.Biz de öyle çok telaşeli birşey istemiyoruz açıkçası ailemle konuştum,erkek arkadaşımın ailesi uzakta olacağı için geldiğinde hem hepsi bir arada olsun hemde insanlar gel-git yorulmasınlar diye hepsini bir arada yapma kararı aldık.

Bizim eve gelecekleri için ne gibi hazırlıklar yapmam lazım ve yüzük olayını tamamen onlara mı bırakmalıyım???? Lütfen tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz

Canım hayırlısı olsun öncelikler :16:
Börek poğaça tarzı ikramlıklar yerinde olucaktır.. Çeşitleri artırabilirsin :34:
Yüzüğü gidip birlikte seçmeniz daha munasip olucaktır..
hatta bir gün önceden gelip tanışsalar o gün orada bi yerde kalıp ertesi gün söz-nişan yapsanız daha iyi olucaktır diye düşünüyorum canım :34:

Canım hayırlısı olsun öncelikler :16:
Börek poğaça tarzı ikramlıklar yerinde olucaktır.. Çeşitleri artırabilirsin :34:
Yüzüğü gidip birlikte seçmeniz daha munasip olucaktır..
hatta bir gün önceden gelip tanışsalar o gün orada bi yerde kalıp ertesi gün söz-nişan yapsanız daha iyi olucaktır diye düşünüyorum canım :34:

Bende o şekilde düşünüyorum,hayırlısı ile atlatırız umarım

bizimde hepsi bi arada olmuştu, uzak şehirler olunca başka bi seçeneğim kalmadı. ama eşim daha önce gelip ailemle tanıştı, anneler de telefonda görüşüp hepsi bi arada olabilir konusunda anlaşmaya varmışlardı.
onlar sabah saatlerinde geldiler, çay ve yanında kek-börek tarzı hafif bi ikram verildi, aç olabilirler diye. biz o sırada yüzükleri almak için çıktık. biz döndüğümüzde de yemek yenildi. yemek vaktine kadar onlar biraz istirahat etmiş oldular hem de aileler ön tanışma şeklinde görüşmüş oldu.
yemek vaktinde amcamlar,teyzemler vs akrabalar geldi, hep beraber yemek yenildi, kahve faslında isteme oldu, sonrasında yüzükler takıldı ve tatlı yenildi.
o akşam misarifimiz oldular, ertesi gün kahvaltı yaptıktan sonra da yola çıktılar. hepsi ayrı ayrı olsa daha güzel olurdu belki ama uzaklık olunca da böylesi daha uygun oldu.

bizimde hepsi bi arada olmuştu, uzak şehirler olunca başka bi seçeneğim kalmadı. ama eşim daha önce gelip ailemle tanıştı, anneler de telefonda görüşüp hepsi bi arada olabilir konusunda anlaşmaya varmışlardı.
onlar sabah saatlerinde geldiler, çay ve yanında kek-börek tarzı hafif bi ikram verildi, aç olabilirler diye. biz o sırada yüzükleri almak için çıktık. biz döndüğümüzde de yemek yenildi. yemek vaktine kadar onlar biraz istirahat etmiş oldular hem de aileler ön tanışma şeklinde görüşmüş oldu.
yemek vaktinde amcamlar,teyzemler vs akrabalar geldi, hep beraber yemek yenildi, kahve faslında isteme oldu, sonrasında yüzükler takıldı ve tatlı yenildi.
o akşam misarifimiz oldular, ertesi gün kahvaltı yaptıktan sonra da yola çıktılar. hepsi ayrı ayrı olsa daha güzel olurdu belki ama uzaklık olunca da böylesi daha uygun oldu.

Gerçekten çok teşekkürler bende aynen bu şekilde düşünüyorum.Yalnız bir sorun var evimiz çok küçük ve sadece yakın akrabalarımı teyzemler ve kuzenlerimi çağrısamda yaklaşık 25-30 kişi olacağız.Bu nedenle bende deniz manzaaralı ufak bir cafeyi bir geceliğine kiralamak istedim.İlk gün akşamüstüne doğru gelirler hem yemek yenir kahve içilir isteme faslı olur.Ertesi gün de kiraladığım yere eş dost akraba gelip ufak bir kutlama aynı zamanda yüzüklerimiz takılır.Bu arada mekana yemekleri de kendimiz hazırlayacağız;kanepeler,börek vs...
Kafamı kurcalayan şey o ailesi ile gelecek bizse ertesi gün kalabalık olacağız acaba kendilerini rahatsız hissederler mi...Gerginliğe hiç gelemeyen bir insanım ve sevgilimle zaten uzun yıllardır birlikteyiz ve bize kalsa böyle şeyler sadece ayrıntı ama aynı zamanda ailenin tek kızı olduğum için de ailem çok özeniyor ve heveslerini kırmak istemiyorum.
Gerilmeden şu işi bitirsem :)

hayırlısı olsun inşallahhh :) ben de fikir verecektimki tarihe bakınca istemişlerdir dedim :)[/QUO

Henüz isteme olmadı :)) bayramda sevgilim geldi 1 gece bizde kaldı tanıştı ailemle:)) herşey o kadar güzeldi ki ve sanırım biraz da gaza geldi pat diye ekimde annemler gelsin söz nişan yapılsın hemen dedi :))) ekimde gelecekler önümde 1 ay var neler yapıcam ben yetişir mi hepsi ???? :S

Back