Kız İsteme Kız isteme ile ilgili bilgisi olanlar yardım edebılır mı LÜTFENN

Selina21

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2012
78
0
36
İstanbul
kızlar merhaba. 2 hafta sonra ıstemeye gelıcekler benı. Erkek arkadasım yurtdısında ama aılesı kayserıde . Şimdi onlar önce tanısma faslı ve sonra ısteme olucak sanırım. Peki sonra ne oluyo Mesela söz*nişan biir dusunuyoruz bız nısan kıyafetlerımızı kendımız mı alıcaz ? Bohce /alısverıs felanda varmış. Takıda takılmalı mı ? hiç bilgim yok yaa yardım edın

Arkadasım ben bildigimi anlatayım ama yöreler adetler farklı oluyor,mesela bizde önce isteme değilde bı tanışmaya gelirler,ikincisindeaile aile büyükleri toplanır isteme olayı olur,Nisan olmadan alışveriş yapilir bizde altınlar Nişanda alınır kiz tarafı erkeğe saat ve Nisan yüzüğünü alır erkek tarafıda bilezik küpe saat kolye set felan,bunlar Nisan'da takılır düğüne kadarda kızda kalır dugun gunü tekrar takiyorlar,erkek tarafı kiz tarafının akrabalarina bohça alip hazırlamak zorunda.nisan elbisesini kiz tarafı erkeğe erkek tarafı kıza alır bizde.Aklima gelenler bunlar karışık oldu galiba düğünüm geldi aklıma:)

Biz çok git gel olsun istemedik..
Tanışma isteme bir gecede oldu..
Nişan 15 Temmuzda..

Biz daha isteme bile olmadan nişan bohçası alışverişine başladık,
iyi ki de başlamışız, ancak dün bitirebildik hepsini..

Sadece birbirimize yaptık bohça ve ayrıntıya girmedik..
Ben ona bohça için tek büyük sandık, parfüm, tıraş seti, şampuan, duş jeli, 6'lı takım, boxer,
atlet, çorap aldım..
Bunlar haricinde yüzük, takım elbisesini ve ayakkabısını aldım..
Takı olarak saat aldım..

O da benim için aynı şekilde sandık, parfüm, makyaj malzemeleri, kremler, gecelik takımları,
pijama takımı, çorap, iç çamaşırı takımları aldı..
Gene bunlar haricinde benim yüzüğüm, elbisem, ayakkabım, çantam alındı..
Nişanda bana takı olarak bilezik ve mini set takılacak..

Nişan bohçasını nişandan önce erkek tarafı kıza getiriyor,
nişan sonrası da kız tarafı erkeğin bohçasını götürüyor ama biz o gün
al bohçanı ver bohçamı yapıcaz..
Sizin de mesafe varmış, en iyisi böyle yapmanız..
Ayrıca birbirimize bohça yapmış olmamıza rağmen 2.000 TL rahat gitti,
anneye, babaya, nineye bohça işine girmeyin derim..
Boşa ayrıntı ve masraf..
Nişana gelenlere havlu, mendil dağıtılırsın, öyle bir hatırası kalır..

[ı]canım bızım ısteme soz nısan hepsı beraber olacak 11temmuz da ıstenecek 12snde nısan yapıcaz bohçayı karsılıklı yapık o bana ben ona bızde aıllerı karıstırmadık.öyleyken arkadasın da dedgı az bıle gtmıs bızım toplam ıkımznkı 3u buldu.herseyım ıstedgm gıbı oldu ama 9.da bohca serılecek 12sıne kadar kalacak o[/ı]

Çok tesekkur ederim :) Mantıklı geldi canım.

Hayırlısı olsun gülüm. Bizde buyuk ıhtımalle aılesınede bohca yapılıcak . Hersey tam olsun ıstıyo annem. Acıkcası bende karsılıklı yapılsın ısterım. Bakalım ne olucak :) Heyecanlıyım cokkkca

mervebaki;
2.000 TL kadar diye kişi başı dedim..
Sende biliyorsundur, makyaj malzemeleri ve parfümler zaten bütçenin büyük kısmını rahat rahat dolduruyo..
Ben hep bittikçe alıyordum makyaj malzemelerimi, o ara farketmemişim olayın ciddiyetini,
hepsini birlikte alınca dehşet rakamlar çıktı..

E olmuşken bir kere oluyo böyle şeyler denilince, patladı gitti olay..
Selina21, o yüzden iyice düşün taşın da yap alışverişini..

doğrudur tatlım ya rahjat gıder walla bızm de öle ıste cok para gıdıo cok hala da gıdıo canım

Bizim mesafeler uzak olduğundan isteme de nişanda hepsi aynı gün olsun istedik ama aileler tabiki öncesinden tanıştı, biz bohça yapmadık dügünde alırız alcaklarımızı dedik

bizdede mesafeler uzak geldiklerinde isteme ertesi gün nişan olacak...bohçada uzak olunca melesaf tahmini kendi zevkine göre alıyorsun...es adayım 7 kardeş zaman kısa o yüzden sadece anne baba ve sevgilime bohça hazırladık onu da abartmadık...annesine penye altına uygun etek çorap yazma..babasına gömlek çorap seccade..sevgilime gömlek kravat kemer terlik parfüm..birde bohcanın içine kolanya ve cikolata...

ya kızlar mesafe uzak olunca 14 temmuz aksama gelecekler isteme olacak ertesi gün aksamda nişan ... yani 2 gece yatılı kalacaklar ...beni bi telaş sardı aksam yemeği kahvaltı öğlen yemegine ne yapmalı???
... nişanda evde olacak ikram da olacak kafam o kadar karıştı ki?? bunu tecrübe edenler vardır belkii fikir verirlerse sevinirim:)

Hiii senin durum daha vahimmiş..
Allah kolaylık versin gerçekten, zor ve karışık olacak gibi..

kızlaaarr benimde bayramdan sonra isteme, söz, nişan birlikte olacak:)) çok heyecanlıyım aslında heyecan bi geliyo bi gidiyo bende garip duygular içerisindeyim..

towando benimde durum aynı aynı gün olacak herhalde ama bu tür işleri de hiç bilmem ki Allahım bizlere yardım etsin

kızlaaarr benimde bayramdan sonra isteme, söz, nişan birlikte olacak:)) çok heyecanlıyım aslında heyecan bi geliyo bi gidiyo bende garip duygular içerisindeyim..

güzel heyecanlar bunlar tatlı telaşlar :) darısı başımıza

biz komşuyuz, 20 yıldır dipdibe nasıl olcak çok merak ediyorum. bayramdan 2 ay sonra falan söz takarız heralde.
bana kalsa daha çok behkletıcem ama aıleler ızın evrmıyo :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…