kiz dugunde kendi tarafinin taktiklarini verir mi

yeniden88

Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2014
11
2
6
İstanbul
Nisanlim krediyle ev aldi tapusu onun uzerine ve evlenmeden once aldi kendi tarafinin taktiklarinida evi aldigi kisiye vericek , aileside 50 60 kadar yardim edicekler, ev tamamen ailesinin menfaatlerine uygun oldugu icin yardim yapiyorlar kendileri teklif etti biz nisanlimin kredi cekebilecegi kadarda ev alabilirdik,dugunde benim tarafimin takacaklarini hatta kendilerinin taktiklari o gece bilezikleri falan alacaklar eve gidecek diyor nisanlim deseki ver bankaya veriyim daha az kredi odeyelim oyle demiyor ailemin verecegi miktar azalsin evi aldigimiz kisiye verelim diyor sizce ne yapmaliyim ne kadar hakli

Ev eşinizin ve sizin üzerinize olucak demi yoksa ailesinin mi ?

evlendikten sonra keseler birleşiyor hatta sen diyorsun al bunlarıda ekle falan diye amaaaaa sen daha nişanlısın şimdiden seninle bu pazarlığa girmesi hoş deil. bizde bileziklerle araba aldık küçük altınları sattık mobilyaları aldık ama eşim daha nişanlıyken benim tarafın takacağıyla şunu yaparız bunu yaparız demedi . birde aldığımız şeylerde başkasının katkısı yok.
birii bişeye yardım edince onun ağzını birdaha kapatamazsınız.

Yok 3.cuyu okudum hala anlayamadım konuyu..bende kibledim..(takı ve alyans bolumunde zıyan olma,konu tasınsın dıye)

Madem ortak ödenecek ev niye sadece nişanlının üzerine ? Allah korusun ama ilerde boşandıgınızda siz o evden hak talep edemeyeceksinizki.Evlilikten önce alınmış .Bu arada ev neden ailenin menfaatine uygunki onlardamı aynı evde yaşayacak?

Canim benim sonuçta evlenince senin benim olayi olmuyor bütün paralar takılar ortak oluyor bence vermelisin zaten takı almanin ana mantigi yatirim amacli ne guzel eve yatiriyorsunuz. Ben suan nisanliyim dugunde takilan nakit paralarla salon parasini odeyecegiz. Altinlari da sıkışırsak ki yeni is kurmayi düşünüyoruz bi iki seneye nisanlima yani o zaman eşim olacak bileziklerimi yatirim amacli veririm tabiki. Cunku ailemden boyle gördüm ev Kredisi icin annem babama bileziklerini vermişti bende boyle bir durumda cekinmeden veririm. Ama canim yinede sana kalmis tabiki

Ev Size alınıyor ama başkalarının menfaatine ne demek? Biraz konuyu açar mısın?
Bir de neden altın ve paraları ailesine veriyorsunuz.
Şuan bankaların faiz oranları çok yüksek.
Nişanlın,
Ödemeyi düşürmek için, neden bankaya ara ödeme yapmayı seçmiyor?...
Bu sizi baya bir yükten kurtarır.
Bir de madem evlilik öncesi ev alınmış, ama ödemeler ortak olacak,
Tüm bu koşullar da senin içine sinmiyorsa, ortak tapu yapılsın.
İkinizinde de birbirine sevgisi ve güveni tamsa ortak tapu konusunun bir sorun oluşturacağını Sanmam.

Ortak odenmeyecek dugunde benim tarafim ne takarsa zaten 50 aile olacak toplasak 3000 belki 4000 kucuk bir miktar katkim olmus olacak onu bile istiyor ilemin durumu sikisik diyor oyleyse niye basta bize yardim etmek istiyorlar dediginiz gibi yarin oburgun bisey olsa ver 3000 5000 imi diyemicem dugunde takacaklari bileziklerde gorunumlukmus alacaklarmis , siratas istedim umurlarinda bile degil , ev onlarin menfaatlerine uygun derken onlar oturmayacak ama onlara yakin memleketlileri orda ve evi aldiklari kisi akrabalari hem indirim yapti hemde eksik kalan parayi senetle uzun vadede alacak kayinpederimden odemeyi ,hemde ogullari yarin oburgun satmaya kalkarsa bu ev ikiye katlayacakmis fiyati

Bende ayni seyi soyledim nisanlima kredi icin desen tamam dedim ama ailene vermek zorunda degilim dedim onlarda bizim icin sikintiya girecekler durumlari sikisik diyor seytan diyor bitir vazgec biri fikir versin noluuurrr

Ev alınıyor kira derdinden kurtulacaksınız 3-5 binin hesabını mı yapıyorsunuz Takılar niçindir ev yoksa ev alınır araba yoksa araba ya da başka bir iş birikim açısından yani ben öyle gördüm biliyorum ahh bizim evimiz olacak kimse birşey taksın istemem biz düğünde üzerimizdeki nakitlerle salonu ödeyeceğiz diğer bütün takılar ev almaya gidecek sadece ikimiz yapıyoruz herşeyi birde bu yönden düşünün belki şansınızı anlarsınız

Ev senin ustune olmayacak ki. Ayrica evlilik oncesi edinilen mal uzerinde hak talep edemezsin herhangi bir durumda. O ev senin evin olmayacak yani. Ben hoslanmiyorum bu durumlardan. Nisanlim boyle emrivakiler yapsa ayrilirdim.

Ev senin üstüne olmayacak ayrıl nedir yahuu mal mülk için mi evleniyor insanlar. Arkadaşım gaza gelip ayrılma. Ailesi ev alın diye yardım ediyor siz de bir kısmını geri ödüyorsunuz olay bundan ibaret siz eviniz için vermiş olacaksınız o altınları

Bu nasil is ya oyle sey mi olur tabiki de verme nisanlinin dedigine bak annemlerin verecegi azalsn ne demk madem ev almayi ustlenmsler sze mi guvenmisler...ilerde birsey alacaksanzda onda tabiki birlk olun calsr biriktirirsnz ama smdi nisanlykn annenlern taktgni istemesi hic hos deil normalde adetlerde de kz tarafinin taktigi kizn ve ailesinindr..yinede sz bilirsnz tabi ama kayinvaliden nisanlini dolduruo gibi geldi bana..

Hele bu gostermelik olaylara deli oluom nedr yani bu gosters meraki birseynz yoksa takmyn...allahim ya okudukca deli oldum canim bnm sen bu nisanlini nerde buldun...

oldduuuu hem ev alınsınsın hemde altınlarım kalsın dıyosun sen yat kalkda ev alındıgına aılesnın de yardım ettıgıne dua et ne varmıs yanı sen o altınlarla ev alabılırmıydın en guzel zamanların kredılı mı gecseydı???? sorunda sorun olsa

öyle hep bana hep bana olmaz hayat müşterek elini biraz taşın altına koy sende evlenince çalış eşine destek ol kredinizi ödeyin bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…