Çocuk Hastalıkları Kız çocuklarında erken regl!!!

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Genele bakarsak evet erken ama günümüzde 12 yaş adet olmak için normal kabul ediliyor doktorlar tarafından.
Genelde erkek çocuklar ergenlik dönemine girince gelişimleri hızlanır, kızlarınsa biraz yavaşlar ama gelişim 21 yaşa kadar devam eder. Bende 13 yaşındayken regl oldum, doktorum bol atlamalı zıplamalı sporlar yap bol bol yüz demişti. Mesela benim annem 60yaşında ve boyu 1.50. Babamda çok uzun sayılmaz. Doktor anneme onun da sizin gibi çekinceleri olduğunu öğrenince ananın-babanın boyu ortada dalyan gibi bir kız mı bekliyorsunuz demişti:)
16 yaşında da regl olsa pede aynı şekilde bakacaktı, annelik hisleriniz devrede, rahat olun.
Mutlaka hemen doktora götürün

Haklısınız. Normal gözüküyor. Annelik içgücüdüsü olduğunun farkındayım benim boyum 164 babası 175 iki aileninde en kısaları biziz. Aile genel olarak uzun. Ben kızımın cok uzamayacagını biliyordum zaten. 160 olsa yeter napalım Spor da yapamıyor gözünden bi operasyon geçirdi kafasına darbe almaması sarsılmaması lazım. ince yapılı elleri ayakları minik minyon bir kız. Çocuk görüntüsü belkide içimi burktu. Üzmemek için gayet normal davrandım sormuyorum üstüne gitmiyorum ilk aydan miktar olarak da biraz fazla sanırım endokrine göyürecegim. Ben 14 yaşımdaydım halen de çok kanamam olmaz. O yüzden götürecegim dr. Fikriniz görüşünüz için çok teşekkür ederim.

Rica ederim.
Gözü iyileşincedemi spor yapamaz?
Pilates yapabilir
Yüzebilir
Mutlaka spor yapmalı

Benim kızımda ayni yaşlarda regl oldu. Regl olana kadar hep yaşıtlarından iriydi. Endokrine götürdüm erken değil normal dediler. Şu an 15 yaşında ve 1.50 ayni boyda kaldı. Bende 1.55'im, benim kadar olsaydı bari diye çok üzülüyorum.

Boyunuz kaç acaba, üniversitesiye kadar uzamaniza şaşırdım, kızımın uzaması durdu şimdi uzatma kürü aldım. 15 yaşından sonra uzarmi acaba. Halk dilinde 18-20 ye kadar uzar diyorlar ama doktorlara göre regl sonra uzama zor

Merhaba. Aynı durumu araştırıyoruz spor çok faydalı diyorlar, kızım gözünden ameliyat oldu dr müsade edince spor için yönlendireceğim. Birde bahsettiğiniz boy uzatma kürü nedir acaba?

Ben 11 yaşımda regl oldum, sonrasında 20 cm’den fazla uzadım. Bizim ailede menapoz yaşı 50 civarı, benim de rezervim yüksek. Yani sizin yapınıza bağlı sanırım.

Okuduklarıma göre erken menapozu etkilemiyor. Allah korusun, hiçbirimize göstermesin meme kanseri ihtimalini yükseltiyor maalesef. Erken regl ve geç anne olmak.

21 yaşına kadar boy uzamaya devam edermiş. Ben regl olduktan sonra 20cm’den fazla uzadım

Erken değil. Şimdiki çocuklar erken gelişiyor bu yüzden de ergenliğe daha erken giriyorlar ben de ilk reglimi 11 yaşında oldm yaşıtlarıma göre olduça uzun ve yapılıydım

Üzdün şu an. Meme kanseri riskini bilmiyordum. Erken kemik erimesi beni bekliyor onu biliyorum.

Üzdün şu an. Meme kanseri riskini bilmiyordum. Erken kemik erimesi beni bekliyor onu biliyorum.
Benim sol göğsümde kistler var, her yıl ultrasonla takip ediliyor. Onunla ilgili okurken öğrendim ben de.
Düzenli d vitamini kullan, bir şey olmaz inşallah

Boyum 1.69
Yukarıda söylediğim gibi reglden sonra üniversiteye kadar uzadım :)

Merhaba. Aynı durumu araştırıyoruz spor çok faydalı diyorlar, kızım gözünden ameliyat oldu dr müsade edince spor için yönlendireceğim. Birde bahsettiğiniz boy uzatma kürü nedir acaba?
Saraçoğlunun balık kürünü aldim sitesinden, sizin kızınizin yaşı küçük daha faydalı olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…