- 15 Haziran 2016
- 7.712
- En iyi cevaplar
- 1
- 20.426
- 348
- 38
- Konu Sahibi esraerennn
Genele bakarsak evet erken ama günümüzde 12 yaş adet olmak için normal kabul ediliyor doktorlar tarafından.Merhaba. 2010 nisan dogumlu kızım için yazıyorum. Bilgisi olan lütfen yardım etsin. Anne baba ayrıyız uzaktan ilgilenebiliyorum ancak. Dün regl oldu. Geçen yıl gögsünde tomurcuklanma olunca dr. Götürdüm. Gayet normal gözüküyor gelişimi 2 yıla kadar regl olur demişti iki yılda sürmedi 10 yaşında henüz sizce çok erken değil mi. Boyu 147. Regl olması boy uzamasını yavaşlatıyor gibi bir söylem var birde. Ne yapabilirim tekrar dr mi götürmeliyim.Nedende inanılmaz üzüntü duydumElleri ayakları küçücük. Pedi görünce safsaf bakıyor oldukça çocuk ruhlu. Kötü hissettim. Bilgisi olan lütfen yazabilir mi???
Genelde erkek çocuklar ergenlik dönemine girince gelişimleri hızlanır, kızlarınsa biraz yavaşlar ama gelişim 21 yaşa kadar devam eder. Bende 13 yaşındayken regl oldum, doktorum bol atlamalı zıplamalı sporlar yap bol bol yüz demişti. Mesela benim annem 60yaşında ve boyu 1.50. Babamda çok uzun sayılmaz. Doktor anneme onun da sizin gibi çekinceleri olduğunu öğrenince ananın-babanın boyu ortada dalyan gibi bir kız mı bekliyorsunuz demişti:)
16 yaşında da regl olsa pede aynı şekilde bakacaktı, annelik hisleriniz devrede, rahat olun.
Mutlaka hemen doktora götürün