- 23 Mart 2021
- 233
- 118
- 18
- 36
- Konu Sahibi esraerennn
-
Benim arkadasimin kizi 2009 dogumlu ,gecen yil regl olmus söyledi.Sizin kiziniz gibi oluyor yaşi.2010 dogumlu ise 11 yasinda oluyor sizinki de.hangi ay dogdu,sene sonu degilse bilemiyorum tabii.Böyle olan cok var.Üzülmeyin.Biz üc kiz kardesiz ,iki ablam 5.sinifi bitirdigi yaz olmuslar.Ben 6.sinif yazinda olmustum.Gelismelerimiz hic de baskilanmadi.170 boyundayim.Genetik bir sey gelisim.Regl ile alakali oldugunu sanmiyorum .Merhaba. 2010 nisan dogumlu kızım için yazıyorum. Bilgisi olan lütfen yardım etsin. Anne baba ayrıyız uzaktan ilgilenebiliyorum ancak. Dün regl oldu. Geçen yıl gögsünde tomurcuklanma olunca dr. Götürdüm. Gayet normal gözüküyor gelişimi 2 yıla kadar regl olur demişti iki yılda sürmedi 10 yaşında henüz sizce çok erken değil mi. Boyu 147. Regl olması boy uzamasını yavaşlatıyor gibi bir söylem var birde. Ne yapabilirim tekrar dr mi götürmeliyim.Nedende inanılmaz üzüntü duydumElleri ayakları küçücük. Pedi görünce safsaf bakıyor oldukça çocuk ruhlu. Kötü hissettim. Bilgisi olan lütfen yazabilir mi???
Kızınız 11 yaşında.Merhaba. 2010 nisan dogumlu kızım için yazıyorum. Bilgisi olan lütfen yardım etsin. Anne baba ayrıyız uzaktan ilgilenebiliyorum ancak. Dün regl oldu. Geçen yıl gögsünde tomurcuklanma olunca dr. Götürdüm. Gayet normal gözüküyor gelişimi 2 yıla kadar regl olur demişti iki yılda sürmedi 10 yaşında henüz sizce çok erken değil mi. Boyu 147. Regl olması boy uzamasını yavaşlatıyor gibi bir söylem var birde. Ne yapabilirim tekrar dr mi götürmeliyim.Nedende inanılmaz üzüntü duydumElleri ayakları küçücük. Pedi görünce safsaf bakıyor oldukça çocuk ruhlu. Kötü hissettim. Bilgisi olan lütfen yazabilir mi???
11 yaşımda oldum bende normal gibi.Merhaba. 2010 nisan dogumlu kızım için yazıyorum. Bilgisi olan lütfen yardım etsin. Anne baba ayrıyız uzaktan ilgilenebiliyorum ancak. Dün regl oldu. Geçen yıl gögsünde tomurcuklanma olunca dr. Götürdüm. Gayet normal gözüküyor gelişimi 2 yıla kadar regl olur demişti iki yılda sürmedi 10 yaşında henüz sizce çok erken değil mi. Boyu 147. Regl olması boy uzamasını yavaşlatıyor gibi bir söylem var birde. Ne yapabilirim tekrar dr mi götürmeliyim.Nedende inanılmaz üzüntü duydumElleri ayakları küçücük. Pedi görünce safsaf bakıyor oldukça çocuk ruhlu. Kötü hissettim. Bilgisi olan lütfen yazabilir mi???
Boyu genetik faktörü çok etkiliyor sizin ve babasının boyu uzun sa çocuk uzar regl e bağlı kalmadan ama kısa iseniz ikinizin ortalaması bir boy olurMerhaba. 2010 nisan dogumlu kızım için yazıyorum. Bilgisi olan lütfen yardım etsin. Anne baba ayrıyız uzaktan ilgilenebiliyorum ancak. Dün regl oldu. Geçen yıl gögsünde tomurcuklanma olunca dr. Götürdüm. Gayet normal gözüküyor gelişimi 2 yıla kadar regl olur demişti iki yılda sürmedi 10 yaşında henüz sizce çok erken değil mi. Boyu 147. Regl olması boy uzamasını yavaşlatıyor gibi bir söylem var birde. Ne yapabilirim tekrar dr mi götürmeliyim.Nedende inanılmaz üzüntü duydumElleri ayakları küçücük. Pedi görünce safsaf bakıyor oldukça çocuk ruhlu. Kötü hissettim. Bilgisi olan lütfen yazabilir mi???
İnsallah ya çok kısa olmazBoyu genetik faktörü çok etkiliyor sizin ve babasının boyu uzun sa çocuk uzar regl e bağlı kalmadan ama kısa iseniz ikinizin ortalaması bir boy olur
Sağolun fikrinizi için. Endokrine götüreceğim. Şuan tam 149 7-8 cm daha uzasa 155 i geçmiş olur inş. Zaten çok serpilmesini beklemedim hiç. Elleri ayakları yüzü küçücükmerhaba, hayırlı olsun :)
kızınızı öpün sarılın, bunun kötü bir şey olduğunu düşünmesin.
bence de çocuğunuzun yaşı çok küçük değil, hele ki şu dönem için. fakat eğer hedef boydan çok uzaksa bence bi endokrine götürebilirsiniz. ergenlikten sonra boy çok fazla uzamiyor (ablam endokrine takipliydi, ona reglden itibaren 2 sene içinde az da olsa boy uzamasi devam eder demişti, küçük kız kardeşimin takipli olduğu endokrin prof.u regl sonrası jayda değer bir uzama olmadığını söyledi, ben galiba 7-8 cm uzadim) belki doktor bu süreçte gelişimi için bir şeyler yapabilir eğer yapılacak bir şey varsa. bolca yüzme, asılma, pilates gibi esneme hareketleri de yardımcı olur
İnşÇocukta 160 170 arası olur büyük ihtimalle beslenmesine ve düzenli spor gelişim çağı için çok önemli yönlendirin mutlaka
İnşallah sağlıkla büyüsünİnşDua gibi olsun bize Dediğim gibi anne baba ayrıyız yanımda büyümüyor ki 10 15 günde bir birarada olabililiyoruz. Anneler öyle büyüdüğünü kabul etmek zor. Ben 14 yaşındaydım ilk reglimde.dediğim gibi vücudu gibi ruhu da çocuk öyle bir hüzünlendim. Hesabım yanlış mı bilmiyorum 2010 nisan doğumlu 3 ay geçti 11. Yaşını kutladık. Annelik iç güdüsü 10 diyorum hala sene bile yarılanmadı diye. atılanlar olmuş kızınız 11 yaşında diye Sağolsunlar bilgilendirdikleri için konu dışı olsada
Benim de 4.sınıfta göğüslerim çıkınca ailem endişelenip endokrine götürmüştü tahli vs.de yapıldı doktorlar normal dedi ve o senin yazında ilk defa regl olmuştum.Merhaba. 2010 nisan dogumlu kızım için yazıyorum. Bilgisi olan lütfen yardım etsin. Anne baba ayrıyız uzaktan ilgilenebiliyorum ancak. Dün regl oldu. Geçen yıl gögsünde tomurcuklanma olunca dr. Götürdüm. Gayet normal gözüküyor gelişimi 2 yıla kadar regl olur demişti iki yılda sürmedi 10 yaşında henüz sizce çok erken değil mi. Boyu 147. Regl olması boy uzamasını yavaşlatıyor gibi bir söylem var birde. Ne yapabilirim tekrar dr mi götürmeliyim.Nedende inanılmaz üzüntü duydumElleri ayakları küçücük. Pedi görünce safsaf bakıyor oldukça çocuk ruhlu. Kötü hissettim. Bilgisi olan lütfen yazabilir mi???
Teşekkür ederim fikrini yaşadıklarını yazdığın için. İçime su serptinBenim de 4.sınıfta göğüslerim çıkınca ailem endişelenip endokrine götürmüştü tahli vs.de yapıldı doktorlar normal dedi ve o senin yazında ilk defa regl olmuştum.
Boy uzaması konusunda sıkıntı olacağını sanmıyorum çünkü ben o zamandan üniversiteye kadar yaklaşık 20 cm uzadım ki annem ve babam da uzun insanlar değil.Lise de regl olan kuzenimse anne babası uzun olmasına rağmen kısa kaldı :/
Yani regl ile doğru orantılı değil.
Üzüleceğiniz bir durum yok çocuğunuza bu durumun normalliğini aktarıp sizde bu durumun normalliği ekseninde hareket edin (en azından çocuğun yanında,içiniz rahat etsin diye doktora götürecekseniz de çocukta panik havası yaratmayın) annem çok normal karşılamıştı mesela en azından bana öyle tepki verdi.Ben regl olunca arkadaşlarım arasında ilk ben oldum diye havalı hissetmiştim çocuk kafası işteNo problem!
Rica ederim ne mutlu banaTeşekkür ederim fikrini yaşadıklarını yazdığın için. İçime su serptin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?