• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Kız bebeğe hamile kalmak

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
S SILAYA canım burdan devam. Et
Merhaba hanımlar. Ben 3. Cocuk için hamile kalmak istiyorum ama Allah nasip ederse kız olur inşallah. Kız bebeğe hamile kalmak için bilginiz varmı. Bazen duyuyorum doktorlar cinsiyet seçimi belirleyebilir diye ama harammı yada böyle bişey varmı. Aranızda doktor varmı. Yada başka yöntemler. Tabi hersey kısmet Allah isterse hersey olur.

Merhaba hanımlar. Ben 3. Cocuk için hamile kalmak istiyorum ama Allah nasip ederse kız olur inşallah. Kız bebeğe hamile kalmak için bilginiz varmı. Bazen duyuyorum doktorlar cinsiyet seçimi belirleyebilir diye ama harammı yada böyle bişey varmı. Aranızda doktor varmı. Yada başka yöntemler. Tabi hersey kısmet Allah isterse hersey olur.
Canım erkeğe nasıl hamile kaldın peki

VİTAMİN KIZ BEBEK, PROTEİN ERKEK BEBEK SAHİBİ YAPIYOR
Uzmanlar, bir takım bilimsel araştırmaların; kız çocuk isteyen anne babaların hamile kalınmadan 4-5 ay önce vitamin ağırlıklı beslenmesinin etkili olduğunu ifade ediyor. Uzmanlar, hem anne hem babanın protein ağırlıklı diyet yapmasının ise çiftin erkek çocuk ihtimalini arttırdığı kaydediyor.

Diye bir haber okuyordum ben de tam :)

Alıntıdır.Ülkemizde yasak ve kullanilmayan ama tedaviyle yapılan tahmin edilebilir bir yöntem var yazısını paylasıyorum.
Bir erkek üreme hücresi (sperm) ile bir kadın yumurtasının birleşmesi sonucu gebelik meydana gelir. Kadının yumurta hücresi sadecer X kromozomu içerir, Y kromozomu kadında bulunmaz. Erkeğin spermlerinden bazıları X kromozomu, bazıları Y kromozomu içerir. Eğer X kromozomu içeren bir sperm kadının yumurtasını döllerse iki tane X yanyana gelir (XX) ve bebek kız olur. Eğer Y kromozomu içeren bir sperm kadının yumurta hücresini döllerse X ve Y yanyana gelmiş olur (XY) ve erkek bebek olur. Yani burada cinsiyeti belirleyen kadın değil erkeğin spermi olmaktadır.

Günümüzde bebeğin cinsiyetini belirlemek için kullanılabilen en gelişmiş ve kesin tanı yöntemi PGD (prekonsepsiyonel genetik tanı - PGT)yöntemidir. Bu yönemle tüp bebek işlemleri sırasında döllenmiş embriyodan bir hücre alınarak incelenir ve cinsiyetin yanı sıra kromozomal hastalıklar da araştırılır. Eğer hücre istenilen cinsiyette ise embriyo anne rahmine yerleştirilir. Ülkemizde bu yöntem cinsiyetin belirlenmesi için kullanılmamaktadır sadece genetik hastalıkların taranması için kullanılmaktadır. Birçok ülkede etik ve tıbbi sakıncalarından dolayı cinsiyet belirlemek için uygulanması yasaktır. Bu yöntemle cinsiyet %100 doğrulukla belirlenebilmektedir.

Back