Kiz Bakma

melek elif

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2007
170
13
42
YA ARKADAŞLAR KARDEŞİME KIZ BAKIYORUZ. . HUYUNU FALAN NASIL TAHMİN EDERİZ. NELERE DİKKAT ETMELİYİZ. BİLGİLERİNİZE HEPİNİZİ SEVİYORUM. :dance:a.s.SİZİN ANILARINIZI SİZE BAKARKEN OLAN ANILARINIZI ANLATIN

şahsen şaka yaptığını düşünüyorum:)
kardeşe kız bakmak nasıl bir durumdur?
kardeş bu işe ne der?
bakılan kız kendini ne gibi hisseder?

halamı varmı bunlar ya...huyunu suyunu siz anlasanız ne olucakki canım...bırakında kardeşin alasın huyunu suyunu....bence en güzeli kardeşin baksın beğensin...evlenicek o doğal olarak huyunu suyunu bilmesi gereken,tanıması gereken kardeşin derim benn.....

severek evlenen kaç kişi mutlukii istisnalar hariç genelleme yapmıyorum ama arkadaşım 10 senelik aşkıyla sadece 6 ay evli kalabildi. ben görücü usulü evlendim ve 12 senem bitti. dünyanın en büyük aşkını yaşıyorum desem yalan olmaz. ben kız bakma işini destekliyorum her iki tarafta razıysa niye olmasın..kusura bakmayın kızlar bu gerçek

ya illada bakacaksa kardeşin baksın yani size noluyoki anlayamadım sizmi girceniz kızın koynuna valla saçmalık bence

arkadaşım sorduğun bu konuları buradaki bayanların bilebileceğini sanmıyorum sen en iyisi çevrendeki yaşlı teyzelere sor onlar bu işten anlarlar.

bence kardeşine kız bakma işinden vazgeçin.çünkü erkekler biraz problemli oluyolar bu konuda.kendi beğendikleri,aşık oldukları kadını bile bi süre sonra eleştirmeye ,beğenmemeye başlıyolar.ne yaparsanız yapın mutlaka uyuşmayan bi yönleri olacaktır.en iyisi bırak kendi bulsun ki ilerde kafanıza kakıp beni yaktınız demesin..tabi bu benim fikrim.

severek evlenen kaç kişi mutlukii istisnalar hariç genelleme yapmıyorum ama arkadaşım 10 senelik aşkıyla sadece 6 ay evli kalabildi. ben görücü usulü evlendim ve 12 senem bitti. dünyanın en büyük aşkını yaşıyorum desem yalan olmaz. ben kız bakma işini destekliyorum her iki tarafta razıysa niye olmasın..kusura bakmayın kızlar bu gerçek

evlilikte mutlu olup olmamak biraz hayata bakışın ve beklentilerinle ilgili. arkadaşın fazla bekler, mutlu olamaz boşanır, sen azla yetinirsin evli kalmaya devam edersin. ya da sen evli kalayım diye herşeye razı olursun, arkadaşın razı olmaz da boşanır. bunlar örnek tabi, sen şanslı olabilirsin ama herkes senin kadar şanslı olmayabilir.

ben en çok sevmedikleri, tanımadıkları adamla nasıl bir hayat kurmayı düşünebildiklerini, nasıl en özellerini paylaştıklarını merak ediyorum görücü usulü evlenenlerin. gereksiz ve çok büyük bir kumar.

benim ikinci evliliğim ikiside severek oldu kazığı yiyen yine ben oldum.bence en güzeli görücü usulü,
ama arkadaşım insanlar tanınmıyor,oturması ,kalkması,servis yapması,güler yüzlü olup olmaması,siz bişey anlatırken dinlemesi,başka şeylerle ilgilenmemesi,küstahca tavırlarının olmaması,tuhaf mimik hareketleriyle ukalalaşmaması,nazikliği,mütavaziliği ha bu arada iyi bir kızsa,görümcelik falan yapmayın ha burnundan getirmeyin kızın

eğer kız razıysa kardeşin razıysa neden olmasın ama tanışarak evlenmek daha iyi.
valla bana bakılmadığı için hikayem de yok,sizin kıza bakmaya gelcez deseler annemle babam döverler heralde:uhm:

YA ARKADAŞLAR KARDEŞİME KIZ BAKIYORUZ. . HUYUNU FALAN NASIL TAHMİN EDERİZ. NELERE DİKKAT ETMELİYİZ. BİLGİLERİNİZE HEPİNİZİ SEVİYORUM. :dance:a.s.SİZİN ANILARINIZI SİZE BAKARKEN OLAN ANILARINIZI ANLATIN

kardeşin kendisi bulsa daha iyi olacak.a.sa.s mutlaka biz bakacağız diyorsanız ,kızın güler yüzlü olup olmamasına, konuşmasına bakın.yine de kardeşin beğenip sizin karşınıza getirse çok daha iyi olur.

arkadaşlar hepiniz çok şanslı bayanlarmışsınız anlaşılan.Allah aşkına şu memlekette sizin kadar şanslı kaç kız var sanıyorsunuz.hala görücü usul revaşta bunuda söyleyeyim.gönül isterki herkes kendi hoşlandığı hatta tanıyıp aşık olduğu kişiyle evlensin ama nerdeeee?
Bende görücü usülü evlenenlerdenim ve 3 yıllık mutlu bir evliliğim var.üstelik eşimde bende üniversite mezunu kişileriz.yani bunun eğitimle yada zamanla alakası da yok.herneyse arkadaşın sorusuna gelince kardeşinin hangi tipte ve karekterde kızlarla anlaşabileceğini az çok bilirsin zaten.kızın yapmacık olup olmadığını anlaman içinse birkaçkez görmen gerekir sen uygun görüyorsanda büyüklerdende izin alınarak kardeşinle kızın görüşüp konuşmasını sağlarsın.bir elektriklenme olursada devam ederler zaten ve kendi kararlarını verirler.

Kız bakma başlığını görünce afalladım bende. Sonra anladımki kardeşinizi anlaşabileceği bir genç kızla evlendirmek istiyorsunuz.

Bence ilk olarak kardeşiniz beğenmeli sonra siz görüşmelisiniz adayla. Sonuçta evlenecek kişi kardeşiniz.

Bizim toplumumuzda da bu süreç tersten işliyor:) Önce aile beğeniyor sonra damat adayı. Olması gerekenin tam tersi bana göre.

Benim erkek kardeşimin kız arkadaşı Malatyalı. Sanırım bizim kız bakmak gibi bir sorunumuz olmayacak:) İnşallah siz istediğiniz gibi bir kız bulursunuz

[SIZE="3"[COLOR="DarkRed"]ya kimseden alıntı yapıpta polemik yapmak istemiyorum ama ne bu şimdi yok manavdan domatesmi alıyosun yok bilmem ne en azından bu şekilde yaşayan ve evlenenelere saygı duyun ayrıcada herkez herşeyini yazarken bişey yok bu ablacım size bi soru sormuş inanın 14-15 mesajın içiden en fazla iki kere normal bişey duydum herkezin ananeleri adetleri farklıdır niye yargılıyosunuzki şahsen benim çevremdede bi sürü insan görücü usulü evleniyo bunda garipsenecek ne var anlamadım zaten görücü usulü denilen şey insanların anlamak istedikleri gibi anladıkları bi olaydır sanki söz yok nişan yok görücü usulüyle evlenmek çağ dışı bi hareket görücü usulü evlenen insanlarda 4-5 sene nişanlılıkta sözde birbirlerini tanıyabiliyolar olmassa ayrılıyolar ben şahsen bu fikre saygı duyuyorum ve herkezinde duyması gerektiğini düşünüyorum !!!!![/COLOR]][/SIZE]

ha sorununuzun cevabına gelincede içine girilmeyince hiç kimse anlaşılmıyo anca evlenecek ondan sonra nasıl oldunu anlayacaksınız bu görücü usulündede böyle severek evlenmedede böyle şans meselesi 10 sene çıkarsın ama Allah korusun öyle birine tutulursunki hiç mi hiç mutlu olamassın işallah hayırlı bi insanla kardeşinizi tanıştırırsınız ve bir ömür mutlu olurlar a.s.

X