Kiz arkadasimin tavirlari..

Sensible

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2008
3.832
111
Arkadaslar kiz arkadasimla ilgili bir sorunum var. Cok samimi bir arkadasim degil, 2 yildir taniyorum kendisini ayni sinifta okuyoruz. Son zamanlardaki tavirlari konusma sekilleri hic hosuma gitmiyor. Karsisinda cocugu varmis gibi insanlari azarlamasina tahammul edemiyorum. Ayni tavrini bana karsida sergiledi, bir sustum iki sustum ama yeter artik bir yere kadar.
Baska bir sehirden ikimizinde ortak arkadasi gelecek bizi ziyarete. Benim arkadasta ailesiyle konusmus bizi yemege davet ediyorlar. Carsamba gunu saat kacta diye sordugumda, hala bilmiyormusun persembe gunu oldugunu diye bir sert cikis yapti, bir anlam veremedim dogrusu.
Ben cok fazla sabirli bir insanim, kimseyi kirmamak incitmemek icin cogu kez susuyorum ama sanki sustukca uzerime geliyorlar. Birgun bu tavrina karsilik fena patlayacagim biliyorum.
Karsima alip adam gibi konusmayi denemeyecegim cunku baska bir arkadasla bunu denedim olmadi hareketlerine devam etti, sonunda bi patladim, kedi gibi pustu kaldi artik yapmiyor.
Insanlar neden boyle? Alttan aldikca ezmeye calisiyorlar, ne bu ya! Cocukmuyuz biz?

Bu arakdas icinde aynisini yapmaya kararliyim.

Bu konudaki dusuncelerinizi bekliyorum. Siz olsaniz napardiniz?

Bu arada eklemek istedigim baska birseyde, bu bahsettigim kisi herzaman bu tarz sert cikismalarda bulunurdu. Ama son zamanlarda dozunu kacirdi. Bir saati bir saatini tutmuyor, anlik degisiyor. Bir bakiyorsun acaip neseli, ertesi gun surati asik. 2 yildir boyle. Hatta moreli bozuk oldugu zamanlarda soruyorum birsey mi oldu diyorum, yok diyor. Birsey olmadigini bildigim halde soruyorum, huyunu bildigim halde. Kendi keyfine gore hareket etmeli insanlar yoksa kopuruyor.Boyle giderse ciddi ciddi arkadasligimi bitirmeyi dusunuyorum.

merhaba Sensible;
seni iyi anlıyorum,bende öğrenciyim ve çevremde bunun gibi bir çok insan var ne yazık ki,hepimiz eşit şartlarda okuyoruz kimse kimseden daha üstün değil,hiçkimsenin diğerini aşağılama hakkı yok.
arkadaşının bu tavrı neden bilmiyorum,yani maddi olarak güçlü olduğu için ya da başarılı bir öğrenci olduğu için mi diyeceğim ama bunların hiçbiri onun daha üstün olduğu ve bir başkasını kırmasını gerektirecek durumlar değil.
ben gözlemlediğim kadarıyla bunların tam aksine aslında hiçbirşeye sahip olamayan nerede nasıl davranacağını bilmeyen kişilerin kendini güçlü göstermek için yaptıkları davranışlar.
bunlar bana göre acizlikten başka bişey değil,benim için mantıklı bir açıklaması yok.
benim hayatımda bana saygı duyan bana değer veren insanlara yer var bu bundan sonrada böyle olacak,hiç kimsenin yaptığına boyun eğen biri değilim,seninde dediğin gibi karşına alıp konuşmakla çözülmüyo bu problem malesef...
ama artık bu tür şeylere sessiz kalmak yerine her şekilde tavrımı koyuyorum.
sessiz kaldıkça sinir olan kendini üzen ben oluyodum çünkü her seferinde,ama artık bana bişey söylendiği zaman bende kendi düşüncelerim çerçevesinde gerekli cevabı veriyorum o tür kişilere.
sana tavsiyem sende içinden gelen tepkiyi göster sesiz kalma,insanların seni incitmesine seni kırmasına izin verme,ne kadar alttan almaya kalkarsan o daha fazlasını gösteriyo çünkü,o anki duyguların neyse onları açığa vurmaktan çekinme.
sevgilerimle... a.s.

Bence boyle insanlarin ustune gitmemek lazim hatta mumkunse mesafe koy...Boylece kendi kendini uzup bu konuyu dusunmekten kurtulursun...Zaten ustune dustukce yada ses cikartmadikca kendilerini de birsey sanarlar....

Ben olsam bu yolu tercih ederim...Ha ikinci bir yolda onun davranislarini birebir ona uygulayip "SOK" lamak...

Anlamaya calisip hani sorunu vardir problemi vardir diye dusunmek seni yipratir canim...Negatif insanlari hayatimizdan cikartmamiz lazim...Haaa duzeltebilmek mumkunse duzeltmeye calisilir ama umut yoksa ki 2 yildir bu davranislarda demissin.....

Kendini uzmeye degmez canim....Mesafeni koyarsin olur biter...Kolay gelsin..

Malesef benim bi arkadaşım da son zamanlarda büyük bi değişime uğradı :sm_confused: çok bencilce ve şımarıkça davranmaya başladı ama onun problemi benden çok yüz bulmasıydı insanları kırmaktan çok korkarım oda bu huyumu bilir nasıl olsa affediyo diyerek beni çok kırdı en zor zamanlarımda yalnız bıraktı neyse şımarıklıklarına devam etti sonuç mu ona yaptığı herşeyi yüzüne vurdum içimdeki herşeyi döktüm ama o yine üste çıkmayı başardı sana tek diyceğim insanlar bence malesef değişmiyolar o yüzden kendini yıpratma canım boşver kompleksli de rahatsız de koy mesafeni :1closedeyes:

canım sende kimseyi çekmek zorunda değilsin ezdirme kendini belliki arkadaşını fene şımartmışsın bence haddini bildir ........:1closedeyes:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…