merhaba Sensible;
seni iyi anlıyorum,bende öğrenciyim ve çevremde bunun gibi bir çok insan var ne yazık ki,hepimiz eşit şartlarda okuyoruz kimse kimseden daha üstün değil,hiçkimsenin diğerini aşağılama hakkı yok.
arkadaşının bu tavrı neden bilmiyorum,yani maddi olarak güçlü olduğu için ya da başarılı bir öğrenci olduğu için mi diyeceğim ama bunların hiçbiri onun daha üstün olduğu ve bir başkasını kırmasını gerektirecek durumlar değil.
ben gözlemlediğim kadarıyla bunların tam aksine aslında hiçbirşeye sahip olamayan nerede nasıl davranacağını bilmeyen kişilerin kendini güçlü göstermek için yaptıkları davranışlar.
bunlar bana göre acizlikten başka bişey değil,benim için mantıklı bir açıklaması yok.
benim hayatımda bana saygı duyan bana değer veren insanlara yer var bu bundan sonrada böyle olacak,hiç kimsenin yaptığına boyun eğen biri değilim,seninde dediğin gibi karşına alıp konuşmakla çözülmüyo bu problem malesef...
ama artık bu tür şeylere sessiz kalmak yerine her şekilde tavrımı koyuyorum.
sessiz kaldıkça sinir olan kendini üzen ben oluyodum çünkü her seferinde,ama artık bana bişey söylendiği zaman bende kendi düşüncelerim çerçevesinde gerekli cevabı veriyorum o tür kişilere.
sana tavsiyem sende içinden gelen tepkiyi göster sesiz kalma,insanların seni incitmesine seni kırmasına izin verme,ne kadar alttan almaya kalkarsan o daha fazlasını gösteriyo çünkü,o anki duyguların neyse onları açığa vurmaktan çekinme.
sevgilerimle... a.s.