• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kiz arkadasimin kardesi sizofrenmi? Hastami? Ltfn fikirlerinizi paylasin

Yalnız kaldığı zamanlar hayal dünyasına dalıyor.
Bizler düşüncelerimizle boğuşurken o eğleniyor işte iyi bence.

Selam arkadaslar
benim bir arkadasim var onun kiz kardesinin sorunlari varmis. Nasil anlatacagimi bilmiyorum kiz kendini baska bir karaktere icine sokuyormus misal kimse evde yokken bir sarkicinin hayatini yasiyormus tiyatro oynar gibi diyelim evde kimse yok sarkici ne yapiyor alisverise gidiyor sarki söylüyor hayranlariyla bulusuyor vs. bunlari canlandiriyomus kendi dünyasinda. Ama icten ice. Yani göstermiyo bunu. Bu bir hastalikmidir? Normal olmayan bir davranis diye düsünüyorum adi konuabilir bir hastalikmi? Sice neden öyle yapiyor? Arkadasim yardim istiyor doktora gitmek istemis fakat kiz kardesi istememis. Bunu nerden görendi derseniz kiz kardesi anlatmis ablasina
fikirlerinizi paylasirsaniz seviniriz
acil psikiyatriste götürmeli kardeşini.

bu kız hayal kurup mu yapıyor. yanı bunlar hayalınde mı oluyor kızın?
yoksa evın ıcınde ben şuyum buyum dıye mı dolanıyor? o kısım çok önemlı :d hayal kuruyorsa ben sorun olarak görmüyorum
yani insan yatarken hayaller kurabılır ve o hayali sıkılana kadar devam ettırebılır
hayal dunyası genıstır
öyle mutlu oluyordur.

Ben edebiyat öğrencisiyim hayal benim işim mesela. Hayal kurmadan bişeyler yapamam yazı yazmak istediğim zaman bile hep hayal kurarım. Mesela benimde kendi kafamda var ettiğim insanlar var bazen aklıma gelir o insanları düşünürüm. Dediginiz kişiyi bilemem tabiki ama ben çok şükür sağlıklıym :KK14: yani şizofreni demek yapamadığı hayatı yaşamış gibi göstererek etrafına ve kendine zarar vermek demek. Burada kimseye bi zarar yok ki belki oda edebiyatcidir :KK48:

bence renkli bir hayal dünyası var. çünkü hayatta normal takılıyormuş.
illa kafaya taktıysa ablası götürsün bir dr içi rahatlar binde birlik ihtimalde kalkmış olur ortadan

Şizofren olsa bu yaptıklarını bunu saklayamaz. O yaşadıklarının normal olduğuna inanır. Mış gibi yapması ise yalnızlığının bir göstergesi ya da renkli bir hayatın özlemi. Ablasına anlatması da yardım istediğini gösteriyor. Psikiyatriste gitmesinde fayda var. Ufukta depresyon görünüyor gibi. Yakınları da ona farklı ilgi alanları, uğraşlar bulmak için yardımcı olsalar iyi olur bence.

Cadı avı gibi kesinkes hasta muhabbetleri başlamış da, kardeş ablasına bu durumu nasıl, ne diye anlatmış?
Kardeşim benim okul tiyatrosu ödevlerimi anne koş, ablam delirdi diye yetiştiriyordu.
Üniversiteki drama kulübü ödevlerine de manasız manasız bakmışlardı ev arkadaşlarım.
Bir gün metroda yakın arkadaşımla yaptığımız geyik muhabbetini dinleyen adamın biri kalkıp ne biçim insansınız siz dedi gerçek sanarak. Aynı arkadaşımla küçüklüğümüzden beri evde yalnızken kendimizi bir şey sanma oyunu oynadığımızı öğrenince de çok güldük, ki tanışmamızda alakası olmadığı halde mereba ben Fransa'dan geldim, aşırı kültürlüyüm demesiyle başladı, ben de hiç bozuntuya vermedim, ben de Almanya'dan en üstün kültür bizimki
diye devam ettirdim, yarım saat ciddi ciddi öyleymiş gibi konuştuk, illa ortada bir sorun yok yani. Sosyal yaşantısında herhangi bir sorun yoksa, gözlemi ve taklidi seven biri de olabilir, pratik de mükemmelleştirir.

Aklima cilgin bedis diye bi dizi vardi o geldi. Bence biraz hayalperest okadar.

Ben de çalışırken arada yapıyordum mesela o an orda değil de başka biryerde hayal edip kendimi öyle davranıyordum :) çok fazlaysa eğer tabi doktora görünmeli

Back
X