• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kiz arkadasimin kardesi sizofrenmi? Hastami? Ltfn fikirlerinizi paylasin

genckiz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2010
1.255
201
123
Selam arkadaslar
benim bir arkadasim var onun kiz kardesinin sorunlari varmis. Nasil anlatacagimi bilmiyorum kiz kendini baska bir karaktere icine sokuyormus misal kimse evde yokken bir sarkicinin hayatini yasiyormus tiyatro oynar gibi diyelim evde kimse yok sarkici ne yapiyor alisverise gidiyor sarki söylüyor hayranlariyla bulusuyor vs. bunlari canlandiriyomus kendi dünyasinda. Ama icten ice. Yani göstermiyo bunu. Bu bir hastalikmidir? Normal olmayan bir davranis diye düsünüyorum adi konuabilir bir hastalikmi? Sice neden öyle yapiyor? Arkadasim yardim istiyor doktora gitmek istemis fakat kiz kardesi istememis. Bunu nerden görendi derseniz kiz kardesi anlatmis ablasina
fikirlerinizi paylasirsaniz seviniriz

Bu arada kardesi 25 yasinda cocuk degil yani

Bir sorun olduğu kesin, direk hastalığı şizofrene bağlamayın derin. Fakat yine de doktora görünmesi şart.

iyide bunu nasil anlatacagizki doktora cok tuhaf bir durum normal degl yani nasil bir hastalik acaba

Belki de hayal dünyası çok geniştir. Bazı insanlar çok hayalperesttir ve tek başına olduğunda bu tip hayaller kurarlar tıpkı çocukken oynadığımız evcilik gibi. Tabii derecesini bilemiyoruz ama hastalıkta olabilir Allah korusun. İyi gözlemlenmeli tek sorun bu mu yoksa yalnız olmadığında da bu tip şeyler yapıyor mu?

iyide bunu nasil anlatacagizki doktora cok tuhaf bir durum normal degl yani nasil bir hastalik acaba

can sıkıntısı da olabilir :KK14:

bir doktorla görüşün, tüm belirtileri en iyi o değerlendirecektir.. :KK59:

size garip, tuhaf gelen şeyler onun işinin bir parçası :KK59:

Belki de hayal dünyası çok geniştir. Bazı insanlar çok hayalperesttir ve tek başına olduğunda bu tip hayaller kurarlar tıpkı çocukken oynadığımız evcilik gibi. Tabii derecesini bilemiyoruz ama hastalıkta olabilir Allah korusun. İyi gözlemlenmeli tek sorun bu mu yoksa yalnız olmadığında da bu tip şeyler yapıyor mu?

aynen bende öyle düsündüm
asyosyal degil cok sosyal bir insan ve davranis bozuklugu yok
sadece eskiden cocuken evcilik oynadigi gibi oynamaya devam ediyor iste.
Hastalikmi bu degolmi merak ettik

kişilik bozukluğu veya şizofreni gibi bir durum olsa farkındalık hali olmazdı, yani bunu arkadaşınıza anlatmazdı gibime geliyor. fakat ciddi can sıkıntısı ya da başka psikolojik sıkıntılar mümkün gibi. sosyal yaşamını etkilemiyorsa çok da dert değil diye düşünüyorum.

coklu karakter bozuklugu ne oluyor ? Ne gibi seylerden anlasiliyor? neden kaynaklaniyor?
çok sık görülen bir şey değildir, bir de kişi diğer kişiliklerinin farkında olmaz. yani tamamen ayrı bir kişiliğe bürünür insan zaman zaman, ama "kendi" halindeyken o durumları hatırlamaz. durumun onunla alakalı olduğunu sanmam ben şahsen. :/

çok sık görülen bir şey değildir, bir de kişi diğer kişiliklerinin farkında olmaz. yani tamamen ayrı bir kişiliğe bürünür insan zaman zaman, ama "kendi" halindeyken o durumları hatırlamaz. durumun onunla alakalı olduğunu sanmam ben şahsen. :/
nasil yani neyle alakali o halde?

nasil yani neyle alakali o halde?
ya çoklu kişilik bozukluğu olsa bunu bir "rol" olarak anlatmaz zaten, anlatamaz, farkında olmayacaktır çünkü o ruh haline büründüğünün.
ciddi bir şey olduğunu düşünmüyorum ben, şizofreni hele hiç sanmam -burdan teşhis koyulmaz tabii ama. insanlarla ilişkilerinde ve genel durumunda bir sıkıntı yoksa dert etmeyin derim. kişisel zevktir, eğlence arayışındadır, hoşuna gidiyordur deyip geçin. :) 25 yaşındaymış da zaten, daha küçük olsa gelişimi etkilenir falan derdim de.

Dissosiyatif kimlik bozukluğu (çoğul kişilik)
İki veya daha fazla birbirinden ayrı kimlik ve kişiliğin aynı kişide bulunması ve bu farklı kişiliklerin birbirinden farklı davranış, ilişki kurma biçimi ve tutumlar içine girmesi ile karakterizedir. Bu kimliklerden ya da kişilik durumlarından en az ikisi kişinin davranışlarını zaman zaman denetim altında tutar. Kişilik sayısı genelde 5-10 arasındadır. Bir kişilikten diğerine geçiş anidir. Hasta genelde diğer kişiliğe ve onun baskınlığı sırasında yaşadığı olaylara amnestiktir, hatırlamaz. Tedavide öncelikle farklı kimlikler ayrı ayrı tanımaya çalışılır, bozukluğa sebep olan travma değerlendirilir ve en son aşamada kimliklerin birleştirilmesini sağlamak gerekir.

Dissosiyatif kimlik bozukluğu (çoğul kişilik)
İki veya daha fazla birbirinden ayrı kimlik ve kişiliğin aynı kişide bulunması ve bu farklı kişiliklerin birbirinden farklı davranış, ilişki kurma biçimi ve tutumlar içine girmesi ile karakterizedir. Bu kimliklerden ya da kişilik durumlarından en az ikisi kişinin davranışlarını zaman zaman denetim altında tutar. Kişilik sayısı genelde 5-10 arasındadır. Bir kişilikten diğerine geçiş anidir. Hasta genelde diğer kişiliğe ve onun baskınlığı sırasında yaşadığı olaylara amnestiktir, hatırlamaz. Tedavide öncelikle farklı kimlikler ayrı ayrı tanımaya çalışılır, bozukluğa sebep olan travma değerlendirilir ve en son aşamada kimliklerin birleştirilmesini sağlamak gerekir.

ben o hastaligin onda oldugunu sanmiyorum neden dersen cünkü o yaptiginin farkinda bile bile yapiyormus.
yani sonra hatirlamamzlik etmiyo

Selam arkadaslar
benim bir arkadasim var onun kiz kardesinin sorunlari varmis. Nasil anlatacagimi bilmiyorum kiz kendini baska bir karaktere icine sokuyormus misal kimse evde yokken bir sarkicinin hayatini yasiyormus tiyatro oynar gibi diyelim evde kimse yok sarkici ne yapiyor alisverise gidiyor sarki söylüyor hayranlariyla bulusuyor vs. bunlari canlandiriyomus kendi dünyasinda. Ama icten ice. Yani göstermiyo bunu. Bu bir hastalikmidir? Normal olmayan bir davranis diye düsünüyorum adi konuabilir bir hastalikmi? Sice neden öyle yapiyor? Arkadasim yardim istiyor doktora gitmek istemis fakat kiz kardesi istememis. Bunu nerden görendi derseniz kiz kardesi anlatmis ablasina
fikirlerinizi paylasirsaniz seviniriz
Tabıkıde bunu uzmanlar bilir ama sankı bıraz var gibi bence götürsünler bı pskiyatriste derim ben...

Back
X